Υπάρχουν έδρες που κερδίζουν παιχνίδια και υπάρχει και η Τούμπα της τελευταίας χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ, μετά και τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική, συμπλήρωσε έναν ολόκληρο ημερολογιακό χρόνο αήττητος στο «σπίτι» του. Ένα επίτευγμα που δεν είναι απλώς στατιστικό, αλλά η τρανή απόδειξη της κυριαρχίας του club σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ντέρμπι που «κλείδωσε» το ρεκόρ

Το πρόσφατο 0-0 κόντρα στην Ένωση είχε τα πάντα: ένταση που έκοβε την ανάσα, χαμένο πέναλτι, δοκάρια και τακτική σκάκι. Μπορεί το γκολ να μη φάνηκε, όμως για τον ΠΑΟΚ το κέρδος ήταν η διατήρηση του αήττητου status.

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδό του για το πρωτάθλημα, πρέπει να γυρίσει στις 2 Φεβρουαρίου 2025, όταν η ΑΕΚ είχε αποδράσει με το 1-2.

Το ευρωπαϊκό «αντίο» στην ήττα: Σε όλες τις διοργανώσεις, η τελευταία φορά που η Τούμπα «πληγώθηκε» ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 2025, στο επεισοδιακό 1-2 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου για το Europa League. Έκτοτε; Το απόλυτο μηδέν στο παθητικό των ηττών.

Η «χημεία» του πρωταθλητισμού

Αυτό το σερί των 12+ μηνών δεν είναι τυχαίο. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να χτίσει μια πνευματική θωράκιση, όπου ακόμα και στη «στραβή» μέρα, η έδρα θα του δώσει τουλάχιστον τον βαθμό. Είναι ο βασικός λόγος που ο Δικέφαλος παραμένει σταθερά σε τροχιά τίτλου, αφού οι αντίπαλοι μπαίνουν στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι η πιθανότητα νίκης είναι στατιστικά... μηδαμινή.

Ένας χρόνος αήττητος στην Τούμπα δεν είναι απλώς ένα νούμερο, είναι μήνυμα προς τους ανταγωνιστές. Ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία ότι "εδώ μέσα δεν χάνουμε ούτε σε προπόνηση".

Αυτό το αήττητο σερί λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία: οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν με την αυτοπεποίθηση του κυρίαρχου και οι αντίπαλοι με το άγχος του θύματος. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να μεταφέρει αυτή την αύρα και στα Play-offs, τότε ο τίτλος θα περνάει αναγκαστικά από τη Θεσσαλονίκη. Η Τούμπα δεν είναι πια γήπεδο, είναι η "ασφάλεια ζωής" του Δικεφάλου.