Facebook Pixel Αντεπιθέσεις εναντίον target man
Ποδόσφαιρο
| 2012-04-20 23:07:00

Αντεπιθέσεις εναντίον target man

Αντεπιθέσεις εναντίον target man

Ο πρώτος ημιτελικός του Europa League μεταξύ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και της Αθλέτικ Μπιλμπάο ανέδειξε νικητές τους Πορτογάλους, σε ένα παιχνίδι που εκτός από συγκλονιστική εξέλιξη είχε και έντονο τακτικό ενδιαφέρον. Διαβάστε την ανάλυση του ματς.

Τόσο ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ζοάο Πίντο, όσο και ο προπονητής της Μπιλμπάο, Μαρσέλο Μπιέλσα, χρησιμοποιούν ένα 4-3-3 (μερικές φορές 4-2-3-1) με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους.

Δοθείσης της ευκαιρίας του χθεσινού ημιτελικού, θα αναλύσουμε το παιχνίδι αντεπιθέσεων του Πίντο με την διαρκή εκδήλωση επιθέσεων από τα πλάγια και την τακτική του Μπιέλσα με την χαρακτηριστική προσπάθεια της ομάδας του να τροφοδοτήσει το αστέρι της Μπιλμπάο, Φερνάντο Γιορέντε.

Σύγκριση θέσεων/ρόλων

Πλάγιοι μπακ

Με μια πρώτη ανάγνωση των παιχτών της Σπόρτινγκ, διαπιστώνει κανείς την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών της στις πλευρές. Οι δύο πλάγιοι μπακ των Πορτογάλων, Ινσούα (1,80) και Περέιρα (1,72), διαθέτουν ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Συμμετείχαν ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη της Σπόρτινγκ, είτε κάνοντας το overlap είτε πατώντας περιοχή όταν η μπάλα βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά. Μάλιστα το πρώτο γκολ της Σπόρτινγκ (ισοφάριση 1-1) επετεύχθη από τον Ινσούα, ο οποίος είχε προωθηθεί και κατάφερε με κεφαλιά να εκμεταλλευτεί την σέντρα που έγινε από την δεξιά πλευρά.

Οι πλάγιοι μπακ της Μπιλμπάο, Ιραόλα και Ορτενέτσε, έχουν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα τους. Με ύψος 1,82 (Ιραόλα) και 1,92 (Ορτενέτσε) προωθούνταν ελάχιστα και ειδικά ο δεύτερος σπάνια περνούσε την μεσαία γραμμή. Ο ρόλος τους ήταν καθαρά αμυντικός, δίνοντας απλά πλάτος στην Μπιλμπάο προκειμένου να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα μεταξύ των αμυντικών της, ένα βασικό στοιχείο των Βάσκων στο τρόπο λειτουργίας τους (όπως θα περιγράψουμε ευθύς αμέσως).

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση του ματς στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags