Ο Νορβηγός Έσπεν Έσκας, από την κορυφαία κατηγορία της UEFA ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Σπάρτα Πράγας, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League (22/10, 22:00).

Ο 38χρονος διαιτητής είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει σφυρίξει δύο φορές ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στο προπερσινό πρωτάθλημα είχε βρεθεί στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (19/1/25) και πριν 3,5 χρόνια στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0. Πέρυσι είχε διευθύνει και το ΑΕΚ-Ράγιο Βαγεκάνο στα προημιτελικά του Conference League. 

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Έρικ Ένγκαν, Αλφ Όλαφ Ρόσλαντ, 4ος ο επίσης γνώριμος Ρόχιτ Σάγκι και στο VAR ο ΙΤαλός Λούκα Παϊρέτο με τον Νορβηγό Μάριους Λίεν. 

Γνώριμοι διαιτητές σφυρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρώπη
Intime

Ολλανδός στο Καϊράτ-Παναθηναϊκός

Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Καζακστάν ορίστηκε ο Ολλανδός ρέφερι από την πρώτη κατηγορία της UEFA, Άλαρντ Λίντχουτ.

Ο 39χρονος έχει σφυρίξει δύο φορές στο παρελθόν ντέρμπι στην Ελλάδα, αμφότερα στην Τούμπα. Το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 14/2/24 και τρεις μήνες αργότερα το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1 για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. 

Πριν τρία χρόνια είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Φράιπουργκ 2-3 (Europa League) και πέρυσι το ΑΕΚ-Άρης Λεμεσού 3-1 στα προκριματικά του Conference League.

Βοηθοί του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καϊράτ Αλμάτι θα είναι οι συμπατριώτες του Γιόχαν Μπάλντερ, Ντίον Φίκερτ, 4ος ο Σάντερ φαν ντερ Έικ και στο VAR οι Έργβιν Μπλανκ, Άλεξ Μπος. 

Ουκρανός στο ΟΦΗ-Λεβερκούζεν

Διαιτητή από την Ουκρανία όρισε η UEFA στο ματς του ΟΦΗ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν την Πέμπτη (22/10) στο Europa League. Συγκεκριμένα, την αναμέτρηση των Κρητικών θα διευθύνει ο Ολεκσέι Ντερεβίνσκι, ο οποίος είναι πρώτης κατηγορίας.

Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Ολεκσέι Μιρόνοφ και Σβιτλάνα Γκρούσκο, 4ος είναι ο Ντένις Σούρμαν και στο VAR ορίστηκε ο Ελβετός Λούκας Φέντριχ με βοηθό τον Ουκρανό Κλιμ Ζάμπροντα.