Αυτή η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει σεφτέ στο ΟΑΚΑ για το 2011 αν δεν αλλάξει δραματικά την φιλοσοφία της για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίζει τους εντός έδρας αγώνες. Ήταν το 7ο ματς, από τις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, που η «Ένωση» δεν μπόρεσε να πάρει νίκη εντός έδρας.

Ο Χιμένεθ είχε ξεκαθαρίσει βέβαια ότι το πρώτο του μέλημα θα ήταν να μην δεχτεί γκολ η ομάδα του. Ωστόσο αυτή η αντιμετώπιση, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος. Η ΑΕΚ πλέον δεν αντιμετωπίζει τα ματς για να κερδίσει, αλλά για να μην χάσει. Το 0-0 δεν είναι καταδικαστικό για τη ρεβάνς. Ωστόσο αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι πως η ομάδα του Χιμένεθ στερείται κάθε λογικής όταν πρέπει να βγει στην επίθεση στην έδρα της και μοιάζει μόνο να περιμένει κάποια στημένη φάση μήπως έρθει το γκολ.

Η σούμα από την 12η Δεκεμβρίου βγάζει επτά ματς δίχως νίκη, τέσσερα γκολ ενεργητικό σε αυτά τα παιχνίδια και στα τέσσερα παιχνίδια απ’ αυτά τα επτά δεν έχει καν σκοράρει. Το πώς μπορεί να πορευθεί η ΑΕΚ για τη συνέχεια σε αυτά τα ματς και κάτω από αυτή τη λογική μέχρι το τέλος της περιόδου είναι κάτι που δεν μπορώ να φανταστώ. Εκτός αν περιμένουν όλοι το κεφάλι του Ντιόπ ή κάποιου άλλου να κάνει το θαύμα για να σκοράρει η ΑΕΚ εντός έδρας. Ο Χιμένεθ αδικεί την ομάδα του πάνω απ’ όλα και είναι προφανής πλέον η έλλειψη σχεδίου και φαντασίας κόντρα σε ομάδες που ξέρουν να οργανώνονται καλά στα μετόπισθεν.

ΠΗΓΗ: www.sday.gr