Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της Καβάλας και της ΑΕΚ, η οποία έτσι και αλλιώς δεν «καίγεται» πολύ γι’ αυτόν τον θεσμό, κάτι που φάνηκε από την αποστολή... τριτοδεύτερων παικτών που πήρε μαζί του ο Λίνεν (χωρίς 9 βασικούς) και την 11άδα που παρέταξε. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι στο 31ο λεπτό για χέρι του Ντιέ. Φαίνεται ότι η διαιτησία πάει... Καβάλα την Ένωση και στο Κύπελλο, μετά την αδικία που αντιμετώπισε στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν με πολύ αργό ρυθμό. Σταδιακά, η Καβάλα άρχισε να παίρνει μέτρα και να βγαίνει με αξιώσεις στην εστία του Αραμπατζή. Στο 6’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να προηγηθούν, αλλά ο χλωρός ήταν άστοχος από το ύψους του πέναλτι ύστερα από πάσα του Αναστασόπουλου, ο οποίος έκανε κούρσα χωρίς κανείς να τον σταματήσει. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ένωσης ανησύχησε ξανά! Η «κιτρινόμαυρη» άμυνα... κοιμήθηκε και πάλι, ο Πλιάγκας σέντραρε από αριστερά αλλά ο Ντόσης όντας μόνος του στην περιοχή έπιασε σουτ με το καλάμι με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

Ούτε τώρα πέναλτι...

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ, η οποία αγωνιζόταν με 11άδα παικτών που δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί, ισορρόπησε το παιχνίδι, άρχισε να βγαίνει μπροστά και βασίζοντας την ανάπτυξή της από τα άκρα, προσπάθησε να βάλει γκολ. Αν ήταν περισσότερο τυχερή θα μπορούσε να το καταφέρει στο 15’ αν ο Τσούπρος σημάδευε καλύτερα με το κεφάλι και στο 30’ ο Αποστολίδης δεν έκανε κορυφαία απόκρουση στην κεφαλιά του Παπαδημητρίου.
Η Ένωση πάντως θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη 0-1, αλλά τόσο ο διαιτητής Μαντάκης, όσο και ο βοηθός Πατσιάς, έκλεισαν τα μάτια σε καθαρό χέρι του Ντιέ στο 31'. Φαίνεται πως αμφότεροι άρχισαν να μην βλέπουν μπροστά τους, όπως έκαναν λίγες μέρες πριν, οι Ζαχαριάδης, Βασιλειάδης και Δημόπουλος στην Κομοτηνή. Έτσι παρέμεινε το 0-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς έχασε πολύ από τον ρυθμό του και με εξαίρεση το τετ α τετ του Χλωρού με τον Αραμπατζή στο 56’, δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι. Η Καβάλα έδειχνε πιο κινητικοί από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι άρχισαν να ανεβαίνουν χωρίς αντίκρυσμα από το 65’ και μετά.

Το κακό είναι ότι δεν έγινε καμία ευκαιρία με το παιχνίδι να γίνεται βαρετό. Όπως ήταν φυσικό το 0-0 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες θα λύσουν τους... λογαριασμούς τους στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ μετά από μία εβδομάδα.

Διαιτητής: Μαντάκης
Βοηθοί: Χαρίσης-Πατσιάς
Κίτρινες: Τσουκαλάς (36΄), Γιάγκο (39’), Χλωρός (57’), Τσούπρος (59’), Ενσαλίουα (81’)

Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίουα, Ντιέ, Χλωρός, Παγώνης, Ντόσης, Λιάγκας, Αναστασόπουλος.
ΑΕΚ (Λίνεν): Αραμπατζής, Β.Βλάχος, Γιάγκο, Τσούπρος, Μπουγαΐδης, Ρίκκα, Τσουκαλάς, Γροντής, Σταματής, Παπαδημητρίου, Κατίδης