«Προό για φίλημα», ΠΑΟ για κλάματα!

Ο Ρότσα, όπως ήταν λογικό, θέλησε να δώσει χρόνο στους πιτσιρικάδες αλλά και στις «ρεζέρβες», έχοντας και το... μαξιλαράκι του 4-0 του πρώτου αγώνα, ωστόσο η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν το λιγότερο τραγική! Μια ομάδα που έκανε αγγαρεία, είχε το μυαλό της στις διακοπές και απλά περιφερόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με εξαίρεση τον Φουρλάνο που ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε κάτι να κάνει.

Απέναντι σε μία ομάδα Γ'Εθνικής, όπως η Προοδευτική, η οποία δεν είχε τίποτα να χάσει και μπήκε σε γήπεδο με όρεξη, πάθος και διάθεση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο. Οι «βυσσινί» εκμεταλλεύθηκαν την αδιαφορία των «πρασίνων», μόλις στο 2' έχασαν πέναλτι με τον Λέκκα και τρία λεπτά αργότερα(5') άνοιξαν το σκορ με τον Παναγιωτόπουλο!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν και άλλη μια καλή ευκαιρία με τον σκόρερ στο 27' ενώ ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να μην βλέπεται, να μην μπορεί να αλλάξει τρίτη σωστή πάσα και απλά να περιμένει να κυλήσει ο χρόνος, αδιαφορώντας για το παιχνίδι.

Ο Χάρης δεν έκανε αγγαρεία

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» είπαν να... ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να παίξουν ποδόσφαιρο. Έβγαλαν την διάθεση που δεν είχαν στην αρχή, ο Μαυρίας ήταν εκείνος που έδωσε το πρόσταγμα για την ανατροπή και μαζί με τον Πετρόπουλο «καθάρισαν» το ματς και γλίτωσαν τον Παναθηναϊκό από μια διόλου τιμητική γκέλα στον Κορυδαλλό.

Ο Μαυρίας έβγαλε ασίστ... πάρε-βάλε στον Πετρόπουλο και ο «φευγάτος» στράικερ έκανε αυτό που έπρεπε στο 59'. Ο Μαυρίας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα καταπληκτικό σουτ στο 83' χάρισε την νίκη στην ομάδα του και τα... καλά Χριστούγεννα στους συμπαίκτες του.

MAN OF THE MATCH: Ο Χάρης Μαυρίας. Στο δεύτερο ημίχρονο το... πήρε πάνω του, παρέσυσε στην... σοβαρότητα και την υπόλοιπη ομάδα και από τα δικά του πόδια ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από την ξεφτίλα που θα μπορούσε να φέρει η αγγαρεία του πρώτου μέρους. Βγάζει εξαιρετική ασίστ στον Πετρόπουλο για την ισοφάριση ενώ πετυχαίνει το νικητήριο γκολ με καταπληκτικό σουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λέκκας. Ο χαφ της Προοδευτικής, ειδικά στο πρώτο μέρος, ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Από τα δικά του πόδια και την επιμονή του, ξεκινά το γκολ της ομάδας του.

Από κει και πέρα, στο ύψος του και ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος αν και... φευγάτος από τον Παναθηναϊκό, αποχαιρέτησε με γκολ και μια σοβαρή παρουσία σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος, η οποία έδωσε το δικαίωμα στην Προοδευτική να πάρει κεφάλι στο σκορ και να τον εκθέσει με την πολύ καλή της εικόνα. Αγγαρεία για... σεμινάριο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην άμυνα του Παναθηναικού, η οποία... γκελάρει από λάθος συννενόηση του Τριανταφυλλόπουλου με τον Δώνη και αφήνει αμαρκάριστο τον Παναγιωτόπουλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον διαιτητή Χατζή και τους βοηθούς. Φαίνεται σωστή η υπόδειξη του πέναλτι για το χέρι του Πάπε Σο.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος, Μακαρονάς, Λέκας, Επιτροπάκης, Παναγιωτόπουλος.

Παναθηναϊκός: Καπίνος, Πίντο, Μαυρίας, Σο, Μπαρμπαρούσης, Μαρίνος, Λαγός, Πετρόπουλος, Φορλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης.

Πηγή: gazzetta.gr