Ο ΠΑΟΚ την... πάτησε ακριβώς όπως και ο Άρης και παρότι ήταν καλύτερος μέχρι το 60', γνώρισε την ήττα από την Καλλιθέα εκτός έδρας με 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλονίκεις μπορεί να είχαν δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο αυτοί που βρήκαν δίχτυα ήταν οι γηπεδούχοι.

Στο 79' ο Μαρουκάκης κέρδισε καθαρά το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα του Βιβιάν, με τον Ντακόλ να εκτελεί σωστά για το 1-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο άνθρωπος που κέρδισε την εσχάτη των ποινών, με ωραίο σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-0.
 

Μαύρο σκοτάδι στο «Ελ Πάσο»

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην Καλλιθέα, καθώς πριν την σέντρα της αναμέτρησης του Κυπέλλου, έσβησαν τα φώτα στο «Ε΄λ Πάσο». Για περίπου 20 λεπτά υπήρχε το απόλυτο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος ακόμα και αναβολής του ματς. Τελικά βρέθηκε ηλεκτρολόγος και λύση και... είδαμε φως.

Παραλίγο να... σβήσει τα φώτα ο «Κατσούρ»!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με «περιπέτειες», καθώς λίγο πριν την σέντρα έσβησαν οι προβολείς και για αυτό τον λόγο υπήρχε καθυστέρηση 20 λεπτών. Αφού αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την γεννήτρια, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Ο άσχημος αγωνιστικός χώρος όμως, δεν βοηθούσε ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αν και πίεζαν, δεν μπορούσαν να βγάλουν τη μεγάλη φάση.

Οι δύο καλύτερες στιγμές τους στο πρώτο 45λεπτο ήταν το σουτ του Κατσουράνη στο 28', το οποίο προήλθε μετά από εξαιρετική κίνηση του διεθνή μέσου, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Γεωργιάδης «σημάδεψε» τον Μιχελή σε μοναδικό τετ α τετ που τον έβγαλε ο Λάζαρ.

Δεν... έμπαινε η μπάλα!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο και από τα πρώτα λεπτά... έκλεισε στο μισό γήπεδο την Καλλιθέα. Μάλιστα, με τον Λάζαρ ιδιαίτερα κεφάτο, έχασε και τρεις σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, στο 50' και στο 61' ο Σταφυλίδης σημάδεψε δύο φορές των δοκάρι της Καλλιθέας, ενώ στο 55' μετά από φοβερό τακουνάκι του Λαζάρ, ο Φωτάκης πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά.

Τιμωρία!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν ανώτερος μέχρι 60' της αναμέτρησης, όμως δεν σκόραρε και αυτό πλήρωσε. Στο τελευταίο μισάωρο του ματς η Καλλιθέα ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι και στο 79' τελικά κατάφερε να σκοράρει κιόλας! Ο Μαρουκάκης έφυγε στην πλάτη του Βιβιάν, αυτός τον ανέτρεψε καθαρά και ο διαιτητής δικαίως του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ο Ντακόλ ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Μαουρκάκης μπήκε στην περιοχή του «Δικεφάλου», κέρδισε τις κόντρες και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Αυτό ήταν και τελικό σκορ, παρότι η Καλλιθέα στα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα.


Καλλιθέα (Γιάννης Παπακώστας): Μιχελής, Φερέιρα, Ντακόλ, Φαγιέ, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Ατματσίδης, Σταύρου, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης, Κατσικογιάννης.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κατσουράνης, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.