Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον τελικό, είναι ιστορική στιγμή για τον Ατρόμητο, για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται σε τελικό και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Ο αντίπαλος είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα, είμαστε αουτσάιντερ, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουν αυτό που μπορούν και θα διεκδικήσουμε το 100%. Θα ξεπεράσουμε τα όριά μας. Υπάρχουν στιγμές που δεν κερδίζει ο καλύτερος. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένο να μπορέσουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε, να είμαστε οι καλύτεροι στις λεπτομέρειες και να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας".

Για τις δηλώσεις Καμαρά που χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ: "Αυτά είναι τρικ που κάνουμε οι προπονητές. Και παίκτες της ΑΕΚ είπαν ότι θα πάρουν το Κύπελλο. Εμείς, δε βάλαμε σε κανέναν τοίχο τις δηλώσεις των παικτών της ΑΕΚ. Όπως έχουν δικαίωμα αυτοί να πιστεύουν ότι μπορούν να το πάρουν, έτσι δε μπορεί να το απαγορεύσει κανείς στους παίκτες του Ατρόμητου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να εμφανιστεί ο Ατρόμητος σαν μεγάλη ομάδα και να πιστέψουμε ότι πρέπει να κατακτήσουμε αυτό τον τίτλο".

Για το αν ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να «κλέψει» το παιχνίδι σχολίασε: "Δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να θέλαμε. Χτίσαμε μια ομάδα με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία εδώ και δύο χρόνια και δεν αλλάζει έτσι εύκολα αυτό. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα αλλαγής τακτικής. Αυτό έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου, που παίξαμε καθαρά για το αποτέλεσμα στο δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, δε θα παίξουμε κι όλας. Θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θα "χτυπήσουμε" κανονικά το παιχνίδι".

Για το ψυχολογικό κομμάτι του τελικού: "Η ομάδα μου έχει δείξει ότι σε συνθήκες πίεσης, σε ότι αφορά αποτέλεσμα και έδρες, τα έχει καταφέρει περίφημα. Μπορώ να θυμηθώ το παιχνίδι της Τούμπας που ήμασταν στις θέσεις του υποβιβασμού και πήραμε τη νίκη με καλή εμφάνιση και μας χειροκρότησαν. Για όλους μας, είναι απόλαυση το γεμάτο γήπεδο. Είναι το μοναδικό κομμάτι που δε φοβάμαι. Αυτό θα κάνει καλό στους παίκτες μου. Πολλοί παρουσιάζουν τον Ατρόμητο σαν ομάδα που δεν έχει κατακτήσει τίτλους και δεν έχει εμπειρία. Ατομικά όμως έχουμε πολλή εμπειρία. Ο Σαγκανόφσκι, ο Μπαζίνσκι, ο Καμαρά, ο Σφακιανάκης, ο Νεμπεγλέρας, έχουν μεγάλη εμπειρία και βοηθούν και τους νεαρούς μαζί με εμένα. Στους νεαρούς έχουμε πει να καταλάβουν τι θα σημαίνει για την καριέρα τους ένας τίτλος".

Για τη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ: "Στην ΑΕΚ τα πράγματα τα φανταζόμουν διαφορετικά, γιατί είμαι και από τη φύση μου αισιόδοξος, όχι απλά για ένα κύπελλο που για αυτές τις ομάδες το θεωρώ κερασάκι στην τούρτα. Πίστευα ότι θα αφήσω μια ομάδα που θα κατακτά πρωταθλήματα, όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και μπορεί να σε οδηγήσει στην αποτυχία. Εγώ την αποτυχία μου όμως στην ΑΕΚ την έχω αξιολογήσει πολύ καλά και μου έκανε πολύ καλό στην καριέρα μου και κατάφερα να δω και τα δικά μου λάθη και να μάθω στην πίεση της μεγάλης ομάδας.

Κομπλεξικός δεν είμαι. Σέβομαι την ομάδα που μου έδωσε δουλειά και χρήματα, δεν είμαι εκδικητικός και ξαναλέω ότι το κίνητρό μου για αύριο είναι οι φιλοδοξίες μου και όχι ο αντίπαλος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει υγιή την ΑΕΚ να μπορεί να μας εκπροσωπεί επάξια και στην Ευρώπη".

Για το Κύπελλο που είχε κατακτήσει με τη Λάρισα και για το ότι αντιμετωπίζει την ΑΕΚ: "Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου, όπως και η συμμετοχή στην Ευρώπη. Περίμενα την κλήρωση και άκουσα την Μπλάκμπερν στην οποία ήμουν παίκτης, φαντάζεστε τα συναισθήματα. Έχω αυτή την εμπειρία, μου έχει τύχει με πολλές ομάδες μου και είναι η χαρά που σου δίνει το ποδόσφαιρο όταν δεν κρατάς κακίες".