Κατ' αρχάς, στη φάση του γκολ του Λυμπερόπουλου (29') υπάρχει οφσάιντ. Ο βοηθός δε σήκωσε τη σημαία για να υποδείξει την παράβαση πιθανόν και επειδή του έκρυβε το οπτικό πεδίο ο παίκτης του Ατρομήτου (Νάστος) που βρισκόταν μπροστά του. Ο παίκτης δηλαδή που, κατά την εσφαλμένη αντίληψη του βοηθού, κάλυπτε στη συγκεκριμένη φάση τον σκόρερ της ΑΕΚ.

Κατά την έναρξη του β' ημιχρόνου ο διαιτητής όφειλε να διακόψει το ματς ώσπου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Δικαίως ο Σάχα διαμαρτυρόταν διότι μέσα στην ομίχλη κινδύνευσε να δεχτεί γκολ από την κεφαλιά του Αναστασάκου.

Γενικά ο Τάσος Κάκος φάνηκε αρκετά ανεκτικός με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να έχουμε τα γεγονότα της λήξης. Αν ο ρέφερι είχε δράσει νωρίτερα, με προειδοποιήσεις ή και απειλές αποχώρησης, πιθανότατα δεν θα είχαμε αυτή την κατάληξη. Επίσης, στο τέλος, θα μπορούσε ο διαιτητής, συνεκτιμώντας τις συνθήκες και το σκορ, να μην υποδείξει τόσο μεγάλη καθυστέρηση, στέλνοντας εγκαίρως τις ομάδες στα αποδυτήρια με την απλή τήρηση των προσχημάτων.

Μετά από όλ' αυτά, μικρή σημασία έχει να σημειώσουμε ότι στο 76' έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο κράτημα διαρκείας του Δέλλα από τον Ολιβέιρα.

Αντιθέτως, δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Δέλλα στον Αναστασάκο στην αμέσως επόμενη φάση στην περιοχή της ΑΕΚ.

Πηγή: contra.gr