Facebook Pixel Πρώτος ο Μοϊκανός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-25 22:22:00

Πρώτος ο Μοϊκανός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτος ο Μοϊκανός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σισέ το πήρε πάνω του και με δύο γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της ΑΕΚ, την πρωτιά στα πλέι-οφ και τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στα πλέι-οφ του Europa League η Ένωση.

Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι», με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Τζιμπρίλ Σισέ, επικράτησαν 0-2 της ΑΕΚ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ! Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ό,τι και να γίνει με την ένσταση της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η "Ένωση" τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος. Οι "κιτρινόμαυροι" όμως θα πάρουν το καλό εισιτήριο του Εuropa League, ως Κυπελλούχοι Ελλάδας.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλές απουσίες και προβλήματα, με τον Μανόλο Χιμένεθ να παρουσιάζει 11άδα ανάγκης με πολλές εκπλήξεις. Απέκλεισε τον τραυματία Μανωλά καθώς και τους… κουρασμένους Ντιόπ, Λεονάρντο. Και μέσα ποιοι έμειναν να παίξουν; Ο Ντρπιτς στα στόπερ, ο Νταντόμο αριστερό μπακ και ο Γκέντσογλου κόφτης στη μεσαία γραμμή.

Οπότε ήταν φυσικό από την έναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός να έχει τον πρώτο λόγο, αφού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα…

Ωστόσο, η ΑΕΚ άντεξε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών με Κατσουράνη, Λέτο και Σισέ (ο Γάλλος πάντως έδειχνε να μην έχει μπει στο παιχνίδι). Βρήκαν βέβαια μπροστά τους και έναν καταπληκτικό Σάχα, ο οποίος κατέβασε... ρολλά, απομακρύνοντας πολλούς κινδύνους. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 2 καλές στιγμές αλλά δεν ήταν αρκετές για να μπορέσουν να ανοίξουν το σκορ. Έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Τούμπας εκείνη την στιγμή, ο ΠΑΟ έμενε εκτός Champions League.

Στην επανάληψη γύρισε η τύχη για τους «πράσινους». Ο Σισέ από την αστοχία του πρώτου μέρους, βρήκε δύο φορές δίχτυα (58’, 67’) φέρνοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, σε διάστημα λίγων λεπτών και πρώτο στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.

Στα λεπτά που απέμειναν ο αγώνας έπεσε σε ρυθμό, αφού το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε πλέον περάσει σε… πράσινα χέρια. Υπήρξαν κάποιες ευκαίρες αλλά το μόνο πράγμα που περιμέναν όλοι ήταν το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη. Αυτό δόθηκε ύστερα από 3 λεπτά καθυστερήσεις και το τελικό σκορ να γράφει 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων…

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

93' Λήξη αγώνα!

90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις

85' Καταπληκτική απόκρουση του Σάχα σε δυνατό σουτ του Λέτο με την μπάλα να φεύγει κόρνερ

85' Σουτ του Χριστοδουλόπουλου άουτ…

79' Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντί του Λαγού.

71' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές έξω, ο Έντερ.

67' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Γάλλος επιθετικός με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το 0-2

 

64' Αλλαγές και για τις δύο ομάδες: Για την ΑΕΚ, μέσα ο Κλωναρίδης, έξω ο Γκέντσογλου. Για τον ΠΑΟ, ο Νίνης έδωσε τη θέση του στον Καραγκούνη.

58' Γκολ για τον Παναθηναϊκό: Παληκαρίσιο γκολ για τον Σισέ, ο οποίος έβαλε τη κόντρα σε διεκδίκηση με τον Ντρπιτς, κέρδισε τη μπάλα και μόνος απέναντι από τον Σάχα πέτυχε το 0-1.

 

53' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, Νταντόμο και Λαγός έπαιξαν το 1-2, ο Ουρογουανός τη σέντρα, ο Μπαχά έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη,

46' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ: Ύστερα από λάθος του Λέτο, ο Σκόκο έβγαλε στον Μπαχά, ο οποίος έπιασε καλό σουτ από πλάγια και δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη και έφυγε άουτ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Βύντρα

45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου

45' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστή τον Σισέ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Σάχα αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Ντεφορμέ σήμερα ο Γάλλος...

40' Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Λέτο να κάνει... ποδιά στον Ματέος από αριστερά, στη συνέχεια ο Αργεντινός σούταρε αλλά ο Σάχα απέκρουσε (ξανά).

34' Κίτρινη στον Σαριέγκι για το μαρκάρισμα στον Σκόκο.

31' Ο Βύντρα έχει τραυματιστεί και ετοιμάζεται ο Χριστοδουλόπουλος για να μπει και να γυρίσει ο Μαρίνος στην άμυνα.

29' Φοβερή απόκρουση του Σάχα ύστερα από σουτ του Κατσουράνη. Η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και η "κιτρινόμαυρη" άμυνα έδιωξε μακριά.

28΄ Κεφαλιά του Κατσουράνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει εξ επαφής στο χέρι του Ματέος και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζητούν πέναλτι, χωρίς να ...πείσουν τον Τριτσώνη

24' Σουτ του Νίνη άουτ.

23'΄Χάνει τα άχαστα ο ΠΑΟ! Η αμυνα της ΑΕΚ αδράνησε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Βύντρα ο οποίος... μπουρδουκλώθηκε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει...

17' Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ. Ο Καράμπελας έκανε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ, με τον Λαγό να μην μπορεί να κάνει την προβολή και τον Κοτσιόλη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Αξιόμαχη παρά τις απουσίες και την περίεργη 11άδα η "Ένωση".

13' Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ύστερα από σέντρα του Καντέ ο Σισέ άφησε τη μπάλα για τον Μαρίνο, αλλά ο Ντρπιτς βγήκε έγκαιρα πάνω στη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά από την εκτέλεσή του από τον Λέτο, ο Μπουμσονγκ πήρε την κεφαλιά και ο Σισέ σαν αμυντικός έδιωξε με το κεφάλι του πάνω στη γραμμή. Δεν περίμενε τη μπάλα μάλλον ο Γάλλος...

10' Καλή εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Κοτσόλης έχασε προς στιγμήν την μπάλα και στη συνέχεια τη μπλόκαρε.

7' Καλό σουτ του Κατσουράνη ο Σάχα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

1' Έναρξη αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σαχά, Καφές (71' Έντερ), Ματέος, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός (79' Γκερέιρο), Ντρπιτς, Σκόκο, Μπαχά, Γκεντσόγλου (64' Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (64' Καραγκούνης), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags