Facebook Pixel Κύπελλο Ελλάδος: Ισοπαλία στην Κέρκυρα, "διπλό" ο Αχαρναϊκός
Ποδόσφαιρο
| 2015-10-27 20:16:00

Κύπελλο Ελλάδος: Ισοπαλία στην Κέρκυρα, "διπλό" ο Αχαρναϊκός

Κύπελλο Ελλάδος: Ισοπαλία στην Κέρκυρα, "διπλό" ο Αχαρναϊκός

Στο 1-1 έμειναν οι "Φαίακες" και Παναχαϊκή για τον 4ο όμιλο, ενώ η ομάδα του Μενιδίου πήρε νίκη με 0-1 στην έδρα της Αναγέννησης για τον 1ο όμιλο

Κέρκυρα-Παναχαϊκή

Η Κέρκυρα μπήκε «ορεξάτη» στο ματς, ανέλαβε τα ηνία και στο 20' έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Φάμπιο βγήκε τετ α τετ, οι φίλοι των Φαιάκων ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής Στρέζος τον νίκησε και κράτησε αλώβητη την εστία του. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για την Κέρκυρα με την... βοήθεια του Ασίγκμπα. Μετά από σέντρα του Κόντου, ο Φάμπιο έκανε την κεφαλιά, ο Ασίγκαμπα προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Στο 29' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντου πέρασε άουτ και κάπως έτσι φτάσαμε έως το τέλος του ημιχρόνου με την ομάδα της Πάτρας να μην καταφέρνει να απειλήσει καθόλου την αντίπαλό της.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Η Παναχαϊκή ανέβασε την απόδοσή της, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε την ισοφάριση, η οποία ήρθε, τελικά, στο 64'. Ο Σιατραβάνης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής σωστά έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και ο Πέδρο που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 1-1 για την ομάδα της Πάτρας.

Στο 67' η Κέρκυρα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βλάχου από τον Ασίγκμπα και είχε δίκιο, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα και η Παναχαϊκή στη συνέχεια θα μπορούσε να φέρει τούμπα το ματς, όταν ο Τζίλας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή (μετά από σέντρα του Σιατριαβάνη), αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 80' ο Στρέζος έδιωξε δύσκολα τον «κεραυνό» του Γεωργακόπουλου και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του ματς με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα: Αραμπατζής, Βενέτης, Κρητικός, Λέντριτς (46' Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς (82' Κωτάτης), Γκομέζ, Κόντος (57' Βλάχος), Όμο, Μακρίδης, Ντατίδης, Φάμπιo

Παναχαϊκή: Στρέζος, Παπανικολάου, Ασίγκμπα, Κάργας, Στεργίδης (87' Λαμπρόπουλος), Πέδρο (94' Μουκίδης), Σιατραβάνης, Ντελέκος, Χατζής, Χαρτσιάς, Τζίλας 

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1

Το ματς δεν ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει, αλλά ο Αχαρναϊκός ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. Κάποια σουτ ήταν αυτά που απείλησαν την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία έδειξε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο δεύτερο μέρος δεν διαφοροποιήθηκε η εικόνα, μόνο που ο Αχαρναϊκός έγινε πιο απειλητικός και μάλιστα είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασίου για να ανοίξει το σκορ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε από τον... Αχαρναϊκό και συγκεκριμένα από τον Χριστοφιλέα, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του.

Τελικά, η ομάδα του Γκόγκιτς πήρε αυτό που άξιζε στο 77' όταν ο Ιωαννίδης σκόραρε με εκτέλεση φάουλ το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης):
Κουτσόπουλος, Αργυρίου, Γκόλιας, Δημόπουλος, Ρούσσης, Καραχάλιος, Υφαντής, Μοσχάκης (74’ Κοντός), Σκαθαρούδης, Πιτταράς (63’ Μαυρίας), Τσίτας (63’ Τσούκαλος).

Αχαρναϊκός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μωυσιάδης, Ταμπάκης, Αθανασίου (81’Μαρούδας), Καλογερόπουλος (75’ Σιάνης), Ομπράντοβιτς, Φιγκέιρα (61’ Μάρης), Ιωαννίδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags