Ο Ιγκορ Τούντορ ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με το γνωστό 3-4-2-1 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Σκόνδρας, Μαλεζάς και Βίτορ. Στο κέντρο οι Σάμπο και Χαρίσης, ενώ στις πτέρυγες οι Κοροβέσης και Γκολάσα. Οι Πέλκας και Ζάιρο παρατάχθηκαν πίσω από τον Αθανασιάδη.

Κακό ματς, απίστευτος Γλύκος

Το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα ήταν πολύ κακό, καθώς οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Για να καταλάβετε το πόσο άσχημο ήταν το ματς, η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 31', όταν ο Ζάιρο έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να τον νικάει στο τετ-α-τετ.

Ο βραζιλιάνος άσος ήταν ο πιο ορεξάτος του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος, χάνοντας ακόμα μία φάση στο 39'. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος ανήκει στον Πανθρακικό.

Κι αυτό γιατί στο 43' ο Ροτζέριο Μάρτινς έκανε το πλασέ στην κίνηση μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά είδε τον Γλύκο να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση εξ' επαφής και να κρατά το 0-0.

Μακ και Πέλκας έδιωξαν την πίεση

Η επανάληψη άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος. Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να έχει τον έλεγχο, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Αυτό ανάγκασε τον Τούντορ να προβεί σε αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Ροντρίγκες και Μακ που έδωσαν μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και στο 65' έχασε σπουδαία φάση με τον Πέλκα, ενώ στο 66' το σουτ του Γκολάσα απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Η πίεση εντάθηκε και στο 72' μια συνεργασία του Μακ με τον Πέλκα απέφερε το γκολ που έψαχνε τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας, λοιπόν, έκανε την κάθετη στον Μακ, αυτός πλάσαρε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέλκας σούταρε κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Τούντορ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και για δεύτερο γκολ και στο 77' ο Ζάιρο απώλεσε νέα ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, ενώ στο 86' κατάφερε να το πετύχει με τον Μακ και να "κλειδώσει" το τρίποντο. Ο Γκολάσα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και πάλι και η μπάλα έφτασε στον Σλοβάκο που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα κι έτσι μπήκαν με το δεξί στην φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Σάμπο (62’ Μακ), Χαρίσης, Γκολάσα, Κοροβέσης (62΄ Ροντρίγκες), Ζάιρο (79’ Σαββίδης), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Κόστα, Αντόνις.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Χρήστου (46’ Μαρκόπουλος), Πουτουρίδης, Μπουγαΐδης, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Σέττι, Παπαχρήστος, Ροτζέριο (69’ Ψάλτης), Μπαϊκαρά, Νικόλτσης (78’ Μουδούρογλου).

Στον πάγκο: Τζελέπης, Γαβριηλίδης, Φερνάντες, Ρίζος.  

Τα γκολ του ματς