Facebook Pixel Αυτά θα πάθουμε αν δεν κάνει πίσω ο Κοντονής!
Ποδόσφαιρο
| 2016-03-30 18:10:00

Αυτά θα πάθουμε αν δεν κάνει πίσω ο Κοντονής!

Αυτά θα πάθουμε αν δεν κάνει πίσω ο Κοντονής!

Τρομακτικές είναι οι συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν ο υφυπουργός δεν αλλάξει γνώμη για το Κύπελλο. Διαβάστε τι θα επιφέρει το πιθανό GREXIT και θα καταλάβετε!

Μετά το ναυάγιο στη συνάντηση Κοντονή με τους εκπροσώπους των UEFA και FIFA, οι εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι δραματικές! Πάμε να δούμε γιατί...

Πρώτα απ' όλα, η μεγαλύτερη χαμένη της όλης υπόθεσης θα είναι η εθνική Ελλάδος. Η ομάδα που μας έχει χαρίσει τόσες μεγάλες στιγμές θα επέλθει σε παρακμή αφού θα μείνει... ολομόναχη. Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο), αλλά δεν θα μπορεί να παίξει ούτε φιλικά! Για την ακρίβεια, θα μπορεί να διοργανώσει φιλικούς αγώνες μόνο ομάδες που επίσης δεν βρίσκονται στη λίστα της FIFA. Μιλάμε για ποδοσφαιρικούς... γίγαντες όπως το Κιριμπάτι, το Γιβραλτάρ, η Γροιλανδία κλπ. Παράλληλα, ακόμα κι αν κάποια στιγμή βρεθεί ξανά στους καταλόγους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα βρεθεί αυτόματα στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που θα καταστήσει ως “γολγοθά” τις προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Φυσικά, αυτό ισχύει για τα κλιμάκια κάθε ηλικίας!

Πάμε τώρα να δούμε τι θα συμβεί και στις ομάδες. Εννοείται πως κάθε σύλλογος ξεχνά μια και καλή τις συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ (όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μια θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα χαθεί έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδος). Αντίστοιχα, ακόμα και σε περίπτωση επιστροφής οι ομάδες μας θα βρίσκονται στους ανίσχυρους και θα είναι αναγκασμένες να ξεκινούν τις προσπάθειες για ευρωπαϊκές προκρίσεις από τον Ιούλιο για αρκετές σεζόν μέχρι και αν το ποδόσφαιρό μας ορθοποδήσει.

Ταυτόχρονα, η παραπάνω εξέλιξη θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στους συλλόγους μας. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα αναγκαστούν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους και να αποχωρήσουν αφού δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημά μας. Το οποίο με τη σειρά του, δεν θα ενισχύεται από τα ευρωπαϊκά έσοδα, δεν θα έχει ούτε ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό και άρα θα υποτιμηθεί ακόμα περισσότερο ως προϊόν (κακή ποιότητα ποδοσφαίρου και άρα μειωμένα τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγικές συμφωνίες).

Τέλος όπως είναι λογικό, η ΕΠΟ θα χάσει κάθε δικαίωμα εκπροσώπησης στους κόλπους της UEFA και της FIFA (ψηφοφορίες και λοιπές διαδικασίες). Εξέλιξη εξίσου σημαντική, η οποία όμως φαντάζει ως... πταίσμα μπροστά στα προηγούμενα!

Αυτά τα... ολίγα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοντονής: «H ΕΠΟ θα δώσει λύση, μας δικαίωσε η FIFA»!

"Ναυάγιο" με Κοντονή - Ολοταχώς για GREXIT!

Αυτά ζήτησε ο Κοντονής για να γίνει το Κύπελλο!

Γκιρτζίκης: "Θα το είχα λύσει εγώ το θέμα εάν…"

Οι προτάσεις της Fifa για να γίνει το Κύπελλο!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags