Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν εκτός έδρας με 2-0 των Τρικάλων για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.  Το ματς διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία στην έναρξη του αγώνα ήταν στο -4. Στα πρώτα λεπτά οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν είχαν βρει τα βήματά τους, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας Τρίπολης ανέβαζε ρυθμό και κυνηγούσε το γκολ. 

Στο 39? ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ και ο Σιδεράκης έδιωξε, το ριμπάουντ πήρε ο Καλτσάς και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι Αρκάδες έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Καλτσάς βγήκε τετ α τετ με τον Σιδεράκη, αλλά νίκησε ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, η μπάλα έφτασε στον Κώτσιρα, ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει το 2-0. 

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ελευθερόπουλου ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη φάση. Στο 50? ο Ιγκλέσιας τροφοδότησε τον Κώτσιρα κι αυτός έκανε με πλασέ το 2-0. 
Τα Τρίκαλα απείλησαν για πρώτη φορά στο 70?, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε το σουτ του Λεάντρο. Στο 81? ο Καλτσάς βγήκε τετ α τετ, αλλά και πάλι ο εντυπωσιακός Σιδεράκης απέκρουσε. Στο 83? οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν. Ο Μαρουκάκης έπιασε από κοντά την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σωτήρια. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι ο Αστέρας αγκάλιασε την πρόκριση, καθώς για να αποκλειστεί θα πρέπει στη ρεβάνς να χάσει με τρία γκολ διαφορά. 

Οι επαναληπτικοί του κυπέλλου θα γίνουν 24-25-26 Ιανουαρίου.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κάρτες: Μπαστιάνο

Τρίκαλα (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67? Στεβάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης (46? Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79? Κουσκουνάς)

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58? Μπαστιάνος), Ντουντού (71? Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52? Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς