Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέρασε σαν Ολυμπιακός από τα Χανιά - Νίκη... πρόκριση με γκολάρα Μποτία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-12-20 19:04:00

Πέρασε σαν Ολυμπιακός από τα Χανιά - Νίκη... πρόκριση με γκολάρα Μποτία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πέρασε σαν Ολυμπιακός από τα Χανιά - Νίκη... πρόκριση με γκολάρα Μποτία (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετος στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά.

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει από σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν και είχε κακή απόδοση, νίκησε με 2-0 στα Χανιά τον Πλατανιά. Ο Μποτία άνοιξε το σκορ με ένα απίστευτο ψαλίδη, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Ανσαριφάρντ.

Το παιχνίδι είχε κάκιστο ρυθμό και ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι κάκιστος και τον Πλατανιά να το… πιστεύει και να βγαίνει από την περιοχή του στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε με πολλά νεύρα και διαμαρτυρίες των Κρητικών, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό ο Φιγκέριας με ένα «εγκληματικό» μαρκάρισμα βρήκε με το πόδι στο λαιμό τον Κοροβέση, ωστόσο ο διαιτητής του έδειξε μόνο κίτρινη και όχι κόκκινη όπως θα μπορούσε.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες παρότι είχαν την κατοχή δεν είχαν ούτε μία σοβαρά φάση. Αντίθετα, ο Πλατανιάς έκλεισε το ημίχρονο με δύο καλές στιγμές. Η πρώτη ήταν το σουτ του Ενσικουλού από κοντά, το οποίο σταμάτησε ο Χουτετσιώτης και η δεύτερη με το σουτ του Γκρζέλακα εντός περιοχής που έφυγε άουτ.
 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό και μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 51ο λεπτό συγκεκριμένα ο Ενσικουλού έκανε ωραία το γύρισμα από αριστερά, όμως ο Γκρζέλτσακ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φάση κατάφερε να βρει δίχτυα και μάλιστα με γκολάρα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ένγκελς, ο Μποτία από κοντά με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1!

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά, όμως ο Ολυμπιακός στο 79’ χτύπησε και δεύτερη φορά, με τον Ανσαριφάρντ που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Φιγκέιρας έβγαλε την σέντρα, ο Τζούρτζεβιτς προσπάθησε να σκοράρει με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, όμως ο Κοκκαλάς απέκρουσε προσωρινά και ο Ιρανός από κοντά με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς ο Πλατανιάς παρότι έψαξε το γκολ της τιμής, ήταν άτυχος, αφού το σουτ του Ουές στο 84’ σταμάτησε στο δοκάρι, μετά από παρέμβαση του Χουτετσιώτη.
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή εικόνα και κανείς δεν… άρπαξε την ευκαιρία που έδωσε ο Λεμονής. Ωστόσο, το γκολ του Μποτία για το 0-1 σίγουρα τον βγάζει MVP.


ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές και σύστημα 4-2-3-1, ενώ λίγο πριν την σέντρα ο Σεμπά που ήταν βασικός, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός. Έτσι λοιπόν, ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Νικολάου, στο δεξί ο Φιγκέιρας, και Μποτία, Ένγκελς στα στόπερ. Στον άξονα βρίσκονταν Μαρτίνς και Ζιλέ, μπροστά τους ο Μάριν, στο αριστερό «φτερό» ο Ανδρούτσος, στο δεξί ο Πάρντο και στην κορυφή ο Τζούρτζεβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ο Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο και το σύστημα γύρισε σε 3-5-2, ενώ στο 85’ οι Βούκοβιτς και Ταχτσίδης μπήκαν στο γήπεδο αντί των Ένχελς και Μάριν αντίστοιχα.


Η ΦΑΣΗ: Το απίθανο γκολ του Μποτία με ανάποδο ψαλίδι για το 0-1 θα συζητιέται για πολύ καιρό. Ο Ισπανός στόπερ βρέθηκε εκεί που έπρεπε και είχε μία… σπάνια έμπνευση.


ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Κατσικογιάννης έκανε αρκετά λάθη, με μεγαλύτερο όλων τη μη αποβολή του Φιγκέιρας στο 6ο λεπτό, όταν χτύπησε (άθελά του) τον Κοροβέση στον λαιμό. Το ματς πάντως δεν έχει άλλες αμφισβητούμενες.


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο κακός Ολυμπιακός καθάρισε από σήμερα την πρόκριση και πλέον η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ευκαιρία για τον Λεμονή να δοκιμάσει παίκτες και συστήματα…


ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις πολλές αλλαγές, ήταν απαράδεκτη. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ούτε μία καλή ευκαιρία, ενώ εμφάνισαν προβλήματα στα μετόπισθεν και δέχθηκαν φάσεις. Σίγουρα ο Τάκης Λεμονής θα έβγαλε τα συμπεράσματά του για κάποιους παίκτες.


ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού και το… εγκληματικό τάκλιν του Φιγκέιρας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags