Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έλαβε χώρα απόψε, με τον Ιβοριανό να φορά μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού.

Ο Τουρέ είναι ακόμα πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο, συνεπώς έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 58’ λεπτά μέχρι να αντικατασταθεί.

Στο διάστημα της παρουσίας του, όμως, ο Ιβοριανός πρόλαβε να σκορπίσει χαμόγελα στους φίλους του Ολυμπιακού και προσδοκίες για το πόσα μπορεί να προσφέρει όταν θα είναι έτοιμος.

Ο σούπερ σταρ των Ερυθρολεύκων έδειξε πολύ μεγάλη διάθεση, όντας ιδιαιτέρως δραστήριος από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Σχεδόν κάθε επίθεση του Ολυμπιακού πέρασε από τα πόδια του Τουρέ, ο οποίος έπαιζε διαρκώς τον ρόλο του «μπαλαντέρ» κάνοντας κινήσεις στον χώρο ώστε να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του. Κάτι που προφανώς ήταν οδηγία του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει στα χέρια του έναν πλέι-μέικερ παγκόσμιας κλάσης, από τον οποίο περιμένει να κουμαντάρει και να.. γλυκάνει το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τον 36χρονο άσο ως «δεκάρι», σε ρόλο αντι-Φορτούνη, αφού ο Έλληνας άσος καλύπτει συνήθως αυτή τη θέση. Όταν ο Ιβοριανός θα είναι έτοιμος, θα έχει ενδιαφέρον η συνύπαρξή του στην ενδεκάδα με τον Φορτούνη. Θα επιλέξει ο Μαρτίνς να γυρίσει τον Τουρέ πιο πίσω σε ρόλο «οκταριού» ή θα μετακινηθεί ο Φορτούνης στα πλάγια, κάτι που ο Πορτογάλος έχει δοκιμάσει αρκετές φορές φέτος;
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός πήγε να «τινάξει στον αέρα» τον Ολυμπιακό - «Ατάκα» Καρεμπέ σε Μαρτίνς - Όλα στη φόρα