Facebook Pixel Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-10 21:32:00

Πνίγηκε στη βροχή - Ακόμα... χάνει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, τον τιμώρησε η Λαμία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πνίγηκε στη βροχή - Ακόμα... χάνει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, τον τιμώρησε η Λαμία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη για τους Λαμιώτες (1-0) με πέναλτι του Μπαράλες.

Λαμία - Παναθηναϊκός: Σε ένα συναρπαστικό ματς, που διεξήχθη σε κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Λαμία πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι Λαμιώτες πήραν τη νίκη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες στο 52’, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ορισμένες απίστευτες ευκαιρίες με Βέργο και Χατζηγιοβάνη στα τελευταία λεπτά.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε… δάφνες ποιότητας, αφού ο επιβαρυμένος από τη βροχή αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε πάρα πολύ τις δύο ομάδες. Το ματς δεν απέκτησε ρυθμό σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο, με τους δύο αντιπάλους να αδυνατούν να παίξουν «στρωτά» και να αναγκάζονται να αναπτυχθούν σχεδόν αποκλειστικά με βαθιές μπαλιές.

Παρ’ όλα αυτά, στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν δύο τεράστιες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα. Στο 11’ μια απομάκρυνση από την άμυνα της Λαμίας έγινε ασίστ για τον Επστάιν, αφού η μπάλα έσκασε με δύναμη στο χορτάρι και πέρασε από τον Κουλιμπαλί. Ο Επστάιν έφυγε τετ α τετ με τον Διούδη, όμως το νερό «χάλασε» το πλασέ του Γερμανού, που σούταρε άουτ σπαταλώντας ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Στο 38’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει μια ανάσα από το γκολ. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Κουρμπέλης έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Πούγγουρας αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να αστοχήσει με προβολή εξ’ επαφής!

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε πολύ πιο δυναμικά και απείλησε σοβαρά στο 48’, όταν ο Μπαράλες έκανε κεφαλιά-πάσα στον Καραμάνο, που σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κολοβέτσιος γλίτωσε τον Παναθηναϊκό με σωτήρια προβολή. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Λαμία βρήκε το γκολ που έψαχνε.  Ο Πούγγουρας έκανε κακή εκτίμηση και ανέτρεψε στον Τομάς εντός περιοχής, με τον Κομίνη να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Διούδη, κάνοντας το 1-0!

Η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του Δημούτσου στο 63’. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του ψάχνοντας την ισοφάριση, βρήκε όμως μπροστά του τον τρομερό Αντέτζο. Ο αμυντικός της Λαμίας έδιωξε με το κεφάλι δυνατό σουτ του Χατζηγιοβάνη με κατεύθυνση προς την εστία στο 69’, ενώ στο 74’ έκανε την επέμβαση της… χρονιάς.  Ο γκολκίπερ Κάτσικας, που είχε μπει στο 60’ αντί του τραυματία του Μπαντή, έκανε κακή έξοδο. Η μπάλα κατέληξε στον Βέργο, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας, όμως δεν σκόραρε γιατί ο Αντέτζο έδιωξε με τάκλιν πάνω στη γραμμή!

Στο 86’ ο Χατζηγιοβάνης καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει στον Δώνη, που περίμενε προ κενής εστίας, με αποτέλεσμα ο Κάτσικας να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 88’ ο ίδιος παίκτης κοντρόλαρε στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με δεξί σουτ ενώ είχε όλη την εστία… πιάτο!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε, με τρόπο που δεν αρμόζει στην κλάση του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάκης Χάβος κατέβασε τη Λαμία με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Μπαντής, τριάδα στη άμυνα οι Πλιάτσικας, Ασίγκμπα και Αντέτζο, δεξί μπακ-χαφ ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερό ο Επστάιν. Στο κέντρο έπαιξαν ο Μπεχαράνο και ο Δημούτσος, ενώ οι Τομάς και Καραμάνος κινήθηκαν περιφερειακά του μοναδικού προωθημένου, Μπαράλες.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Μάκη Αγγελίνα στον πάγκο, αφού ο Γιώργος Δώνης παρακολούθησε το ματς από τα μπουθ λόγω προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η υγεία του λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε. Οι Πράσινοι έπαιξαν με σχηματισμό 3-4-3, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί στην τριάδα της άμυνας. Ο Γιόχανσον κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Ινσούα την αριστερή, με τους Κουρμπέλη και Τζανδάρη να αποτελούν το δίδυμο στον άξονα. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης και στην κορυφή ο Βέργος.

Μετά το 1-0 της Λαμίας ο Κουλιμπαλί έγινε δεξί μπακ και οι Πράσινοι γύρισαν σε 4-4-2.

Η ΦΑΣΗ: Στο 88’ ο Χατζηγιοβάνης είχε απίθανη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως με… κάποιο τρόπο κατάφερε να αστοχήσει εξ’ επαφής.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γιώργος Κομίνης υπέδειξε σωστά πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο 51’, αφού ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Τομάς εντός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Λαμία πήρε μεγάλη νίκη και προβάδισμα πρόκρισης κόντρα σε έναν λαβωμένο Παναθηναϊκό, που είχε πολλές απουσίες. Πάντως, οι Πράσινοι «δικαιούνταν» την ισοπαλία βάσει ευκαιριών και η ρεβάνς αναμένεται… φωτιά!

Λαμία (3-4-3): Μπαντής (59’ Κατσίκας), Αντέτζο, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Επστάιν (67’ Μπερτόλιο), Καραμάνος (76’ Σκόνδρας), Τόμας, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον (70’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62’ Εμμανουηλίδης), Βέργος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags