Facebook Pixel Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, 1-0 τον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-08 19:12:00

Δεν ΠΑΣ καλά! Ήττα στα Γιάννινα για Παναθηναϊκό - "Τρέχει" για την ανατροπή στη ρεβάνς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Δεν ΠΑΣ καλά! Ήττα στα Γιάννινα για Παναθηναϊκό - "Τρέχει" για την ανατροπή στη ρεβάνς (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη (1-0) για ΠΑΣ και μικρό προβάδισμα εν όψει του δεύτερου ματς.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ και πλέον πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πράσινοι ήταν κάκιστοι στο πρώτο μέρος στον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο των "Ζωσιμάδων" και δέχτηκαν το γκολ από τον Παμλίδη στο 28', όμως στο δεύτερο πίεσαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Παρόλα αυτά, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα του, έχοντας τον Διούδη στο τέρμα, τους Κολοβέτσιο και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά και τον Αποστολάκη δεξιά. Τα δύο χαφ ήταν οι Νούνες και Δώνης, τριάδα μπροστά οι Μπεκ, Ζαχίντ και Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπετσής.

Για τον ΠΑΣ παρατάχθηκαν οι Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας, Καρτάλης, Παμλίδης και Κριζμάν. 

Το ματς

Κακός αγωνιστικός χώρος, κάκιστη ποιότητα και ένας Παναθηναϊκός που θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το 45λεπτο, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ. Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να φανούν απειλητικοί στην εστία του Γιαννίκογλου, έχοντας πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην εκρηκτικότητα, ενώ υποχρεώθηκαν να ξοδέψουν και μια αλλαγή, καθώς ο Αποστολάκης πάτησε άτσαλα στο... μαδημένο χορτάρι και έδωσε την θέση του στον Κουρμπέλη.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, μπορεί να μην είχαν τις μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη, όμως πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, έδειχναν πιο κινητικοί και ορεξάτοι για κάτι καλό και φυσικά πέτυχαν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Στο 28', λοιπόν, ο Κάστρο έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και έφτασε στην πλάτη της άμυνας στον Παμλίδη, που πετάχτηκε και με κοντινό "τσίμπημα" νίκησε τον Διούδη για να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΣ.

Το γκολ αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο το Τριφύλλι, που ήταν ασύνδετο σε όλες τις γραμμές του, απειλώντας μόνο με ένα φάουλ του Δώνη στο 42', το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τον Περέα αντί του Μπεκ, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του Παναθηναϊκού, αφού ο Κολομβιανός πήγε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στο πλάι του τους Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή.

Οι Πράσινοι φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης πιο πιεστικοί και "ζωηροί" στο παιχνίδι τους και απείλησαν με σημαντική φάση την εστία του Γιαννίκογλου με ένα σουτ του Ζαχίντ στο 51', που έφυγε πάντως αρκετά άουτ. Στο 57' ο Νορβηγός έδωσε ωραία στον Καμπετσή, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο ΠΑΣ από την άλλη, έχασε την πρώτη καλή στιγμή του στο δεύτερο μέρος, στο 59' με μια κεφαλιά του Παμλίδη που έφυγε λίγο έξω, όμως οι Πράσινοι ήταν πολύ ανώτεροι από τους αντιπάλους τους σε αυτό το διάστημα και είχαν ακόμα μία μεγάλη στιγμή στο 73', όταν ο Πούγγουρας γύρισε με κεφαλιά μέσα στην περιοχή στον Καμπετσή, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Γιαννίκογλου να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Δώνης έβαλε στο ματς και τον Μπουζούκη, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε και για ένα πέναλτι, που μάλλον δεν υπάρχει καθώς έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Καμπετσή στον Παντελάκη, όμως τελικά το 1-0 δεν άλλαξε κι έτσι ο ΠΑΣ πήρε μικρό προβάδισμα για πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2):
 Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Ξυδάς (85’ Λιάσος), Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης (29’ Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Δώνης, Μπεκ (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Καμπετσής.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags