Facebook Pixel Πρόκριση στα ημιτελικά για την ΑΕΚ μετά το 4-0 επί του Παναιτωλικού (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-02-19 20:12:00

"Πέταξε" στα ημιτελικά η ΑΕΚ - Περίπατος με "τεσσάρα" στον Παναιτωλικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
"Πέταξε" στα ημιτελικά η ΑΕΚ - Περίπατος με "τεσσάρα" στον Παναιτωλικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολο 4-0 για την Ένωση και πρόκριση.

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου η ΑΕΚ νίκησε άνετα με 4-0 τον Παναιτωλικό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου βρίσκονται οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Άρης.

Για την Ένωση σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο Ολιβέιρα στο 7', ο Κρίστιτσιτς στο 36', ο Αλμπάνης στο 78' και ο Λιβάγια με πέναλτι στο 88'.

Η κλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης θα γίνει αύριο (20/2) στις 11:00.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα, έχοντας τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Σβάρνα και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και τον Λόπες στο αριστερό. Στα χαφ πήραν θέση οι Σιμόες και Κρίστιτσιτς, μπροστά τους ήταν ο Μάνταλος, στις πτέρυγες της επίθεσης οι Αραούχο και Λιβάγια και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Από πλευράς Παναιτωλικού ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλή, Κέβιν, Τσιγγάρα, Ταχάρ, Μιμίτο, Ντουάρτε, Φυτόπουλο και Μπαΐροβιτς.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία στην πρώτη της τελική κατάφερε να ανοίξει το σκορ, απλοποιώντας την υπόθεση πρόκριση. Στο 7' λοιπόν ο Λόπες έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Κέβιν έδιωξε άτσαλα και η μπάλα έφτασε στον Ολιβέιρα, που με τρομερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κνετ για το 1-0.

Παρά το γρήγορο προβάδισμά της η Ένωση δεν πίεσε ιδιαίτερα τον Παναιτωλικό, ελέγχοντας πάντως το παιχνίδι, που ήταν κακό ποιοτικά, με την ομάδα του Χάβου να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα, την ώρα που και οι γηπεδούχοι είχαν δυσκολία στο να φτιάξουν φάσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Καρέρα έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 36', όταν ο Αραούχο έβγαλε ωραία κάθετη στον Μάνταλο, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα στον Κρίστιτσιτς, που με εξουδετερωμένο τον Κνετ, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχτηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς ο Παναιτωλικός έδειξε να μην πιστεύει στην ανατροπή, ενώ η ΑΕΚ ήλεγχε ξεκάθαρα το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα.

Η μοναδική καλή φάση των Αγρινιωτών στο ματς ήρθε στο 64', όταν ο Φάρλεϊ Ρόσα που είχε μπει ως αλλαγή, έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε και στον Μπακάκη, με τον Τσιντώτα να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 70' ο Λόπες απείλησε την εστία του Κνετ, ενώ στο 78' ο Αλμπάνης έγραψε το 3-0 με κοντινό πλασέ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Αραούχο, μετά από τρομερό κλέψιμο στην γραμμή του άουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα για την ΑΕΚ έβαλε ο Λιβάγια στο 88' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κνετ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τους Κιτρινόμαυρους, που πήραν μια άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Αραούχο (79’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (60’ Αλμπάνης), Λιβάγια.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Μαρσιάλ, Μαλής, Σίεστεντ, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (72’ Άλβαρες), Μιμίτο, Ντουάρτε, Φυτόπουλος (63’ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68’ Μουνιέ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags