Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τα θέλει όλα φέτος! Θρυλική ανατροπή με ΠΑΟΚ και... ραντεβού με ΑΕΚ στον τελικό ο Ολυμπιακός (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-24 23:31:00

Τα θέλει όλα φέτος! Θρυλική ανατροπή με ΠΑΟΚ και... ραντεβού με ΑΕΚ στον τελικό ο Ολυμπιακός (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τα θέλει όλα φέτος! Θρυλική ανατροπή με ΠΑΟΚ και... ραντεβού με ΑΕΚ στον τελικό ο Ολυμπιακός (Vid)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Μασούρα και του Καμαρά, ανέτρεψε το εις βάρος του 3-2 από το πρώτο ματς και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου τον περιμένει η ΑΕΚ!

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από το 30’ και μετά, άνοιξαν το σκορ στο 65’ με τον Μασούρα και χρειάστηκαν μια μεγάλη επέμβαση του Σα στο 83’ για να κρατήσουν το μηδέν. Ο φορμαρισμένος Καμαρά πέτυχε το 2-0 στο 85’, «κλειδώνοντας την πρόκριση.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ονειρεύονται το νταμπλ, αφού εκτός της σχεδόν βέβαιης κατάκτησης του πρωταθλήματος, πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου. Αντιθέτως, ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα για τον Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να κρατήσει τη 2η θέση στα πλέι οφ για να σωθεί μια μετριότατη σεζόν για τον Δικέφαλο.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο στο πρώτο ημίωρο του ματς, περιορίζοντας σημαντικά τα ατού του Ολυμπιακού. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν χώρο στους Πειραιώτες, επιχειρώντας να ανακόψει την κυκλοφορία μπάλας τους και να χτυπήσει στην κόντρα. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα στο 30’ εάν ο Λημνιός δεν αστοχούσε από το ύψος του πέναλτι έπειτα από ωραίο συνδυασμό Μάτος και Τζόλη και γύρισμα του τελευταίου.

Τα δεδομένα άλλαξαν από το 30’ και μετά, με τον Ολυμπιακό να «ξυπνάει» επιθετικά. Στο 34’ ο Ίνγκασον έδιωξε προ του Ελ Αραμπί στη μικρή περιοχή και εν συνεχεία η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε όταν πέρασε στο ματς ο Φορτούνης αντί του Μπουχαλάκη στο 41’.

Ο «Φόρτου» έδωσε άμεσα πνοή στους Πειραιώτες, οι οποίοι απείλησαν στο 42’ με δυνατό σουτ του Καμαρά που έδιωξε ο Πασχαλάκης. Στο 43΄ο Φορτούνης με πολύ ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε και πάσαρε στον Τσιμίκα που με τη σειρά του βρήκε τον Μασούρα. Ο Έλληνας άσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά έκανε πολύ άσχημο τελείωμα.

Πολύ πιο δυναμικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε σκορ πρόκρισης. Ο Ίνγκασον έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ελ Αραμπί στο 49’ και στο 52’, ενώ στο 54’ ο Πασχαλάκης επενέβη σε σουτ του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του και έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, που του στέρησε ο Πασχαλάκης με σπουδαία διπλή επέμβαση σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί και σουτ του Μασούρα στο 59’. Στο 61’ ο Μαουρίσιο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την υπέροχή του στο 65’, με τον Μασούρα να εξιλεώνεται για τις χαμένες ευκαιρίες του. Ο Καμαρά έκανε σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του ΠΑΟΚ συνελήφθη «κοιμώμενη» και ο Ίνγκασον δεν πρόλαβε να απομακρύνει αυτή τη φορά. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και το ματς έγινε ροντέρ. Αποκορύφωμα η απίστευτη διπλή φάση του 83’, όταν ο Σα έκανε πολύ μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Βαρέλα από εκτέλεση φάουλ του Στοχ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, με τον Ραντζέλοβιτς να δίνει… έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, αλλά τον Μαροκινό να βρίσκει… αέρα και να χάνει την ευκαιρία!

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την πρόκριση στο 85’. Ο Καμαρά πήρε την μπάλα από πάσα του Φορτούνη, έκανε ωραία ατομική ενέργεια αποφεύγοντας δύο παίκτες και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-0. Στη φάση αυτή, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι ο Φορτούνης δεν έπρεπε να μπει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο "Φόρτου" βρισκόταν εκτός, πήρε άδεια να περάσει εντός και έκλεψε την μπάλα ξεκινώντας τη φάση από την προήλθε το 2-0.

Στο 89’ ο Σα έκανε ακόμα μια σπουδαία επέμβαση σε κοντινή προβολή του Σφιντέρσκι, ενώ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολή του Ελ Καντουρί στο 93’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που απώλεσε, ο Γιώργος Μασούρας δεν το έβαλε κάτω, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού και δικαιώθηκε, ανοίγοντας το σκορ στο 65’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με τετράδα στην άμυνα τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Γκιλιέρμε, με τους Μασούρα και Λοβέρα στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3) παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ίνγκασον και Βαρέλα, δεξί μπακ τον Μάτος και αριστερό τον Γιαννούλη. Εσίτι, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί. Ο Άκπομ κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τζόλη στα δεξιά και τον Λημνιό στα αριστερά.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη επέμβαση του Σα στο 83’, που στέρησε από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να πάρει ξανά σκορ πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε,  Μπουχαλάκης (41′ Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79′ Καφού), Λοβέρα (46′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88′ Χασάν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (74′ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (74′ Στοχ),  Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (63′ Ροντρίγκο), Λημνιός (63′ Λάμπρου), Άκπομ (63′ Σβιντέρσκι).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags