Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μαρτίνς όπως Αλέφαντος! Η αλλαγή που γύρισε το ματς - Σαλάτα Φερέιρα - Αδιανόητος Καμαρά
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-25 00:14:00

Μαρτίνς όπως Αλέφαντος! Η αλλαγή που γύρισε το ματς - Σαλάτα Φερέιρα - Αδιανόητος Καμαρά

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μαρτίνς όπως Αλέφαντος! Η αλλαγή που γύρισε το ματς - Σαλάτα Φερέιρα - Αδιανόητος Καμαρά

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Σε ένα από τα χειρότερα του βράδια εδώ και μήνες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το 3-2 της Τούμπας, να νικήσει 2-0 τον ΠΑΟΚ στο άδειο Γ. Καραϊσκάκης και να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου όπου τον περιμένει η ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες δεν θύμιζαν την ομάδα που… αποθεώνει όλη η Ελλάδα σχεδόν σε όλη την φετινή χρονιά, ωστόσο λόγω της δουλειάς του Πέδρο Μαρτίνς και της ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, κυνηγάει πλέον το νταμπλ.

Ο Πορτογάλος πιστώνεται και αυτή την επιτυχία των «Ερυθρολεύκων», καθώς σε όλο το 90λεπτο φαινόταν ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός που δεν… πατούσε καλά σε σχέση με τον Δικέφαλο, κυλούσε πολύ πιο εύκολα την μπάλα, ήταν πιο απειλητικός, έπαιζε πιο γρήγορα και έμοιαζε πιο αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του. Αυτό ακριβώς σημαίνει «δουλεμένη» ομάδα από τον προπονητή, καθώς όταν έχει γίνει δουλειά, θα βγει στο χορτάρι, ακόμα κι στην άσχημη μέρα.

Παράλληλα, ο Μαρτίνς δούλεψε καλά και την ώρα του αγώνα, καθώς βλέποντας ότι η ομάδα του δεν… τραβάει και ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και κρατάει με άνεση το μηδέν, δεν φοβήθηκε τα ρίσκα. Συγκεκριμένα, μόλις κατάλαβε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων από τα άκρα και με τους τρεις στα χαφ, έριξε στο ματς τον Κώστα Φορτούνη πριν φύγει το ημίχρονο, βγάζοντας τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που είχε και κάρτα. Ο Έλληνας άσος μπήκε φορτσάτος και κατάφερε να αλλάξει άμεσα τις ισορροπίες. Πήρε πάνω του την μπάλα, βρήκε χώρους κι έγινε απειλητικός με κάθετες μπαλιές, ενώ κατάφερε να ανακατέψει τον Δικέφαλο και να τον μπερδέψει.

Την ίδια ώρα, στον απέναντι πάγκο ο Αμπέλ Φερέιρα για ακόμα ένα παιχνίδι υστέρησε από τον αντίπαλό του. Αν και το αρχικό του πλάνο πήγε πάρα πολύ καλά, στη συνέχεια κάπου μπερδεύτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο απλά… περίμενε πότε θα δεχθεί το γκολ και δεν αντιδρούσε στην αυξανόμενη πίεση που δεχόταν η ομάδα του. Ο Δικέφαλος μπλόκαρε τον Ολυμπιακό για περίπου 40 λεπτά και έμοιαζε ξεκάθαρα καλύτερος. Ήταν συμπαγής πίσω, είχε μπλοκάρει τον Ελ Αραμπί και τους εξτρέμ των Πειραιωτών, ενώ δικαιώθηκε απόλυτα και με την επιλογή να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό Τζόλη. Ο μικρός ήταν τρομερός, ίσως ο καλύτερος του ΠΑΟΚ, ωστόσο έπαιξε μέχρι το 60’ (ίσως τόσο άντεχε). Όμως στο σημείο εκείνο, η τριπλή αλλαγή του Φερέιρα (Σφιντέρσκι αντί Άκπομ, Λάμπρου αντί του κορυφαίου Τζόλη και Ροντρίγκο αντί Λημνιού) μάλλον μπέρδεψε τους παίκτες του και λιγότερο τους βοήθησε, όπως συνέβη και στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα.

Όσον αφορά τον MVP της βραδιάς, οι Φορτούνης και Καμαρά έδωσαν… μεγάλη μάχη. Ο Έλληνας άσος τράβηξε πάνω του όλο το επιθετικό παιχνίδι και μετά από καιρό έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, ωστόσο ο Αφρικανός άσος ήταν για ακόμα μία φορά… ξεχωριστός. Έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα, βοήθησε στην άμυνα, κουβάλησε μπάλα, ενώ στην πίεση του ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος και ηρέμησε και τους υπόλοιπους. Πλέον, βγάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις επιλογές του στο επιθετικό κομμάτι, όπου σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν δοκιμάζει… τρελά σουτ από πολύ μακριά, αλλά προτιμάει πάντα την καλύτερη επιλογή μέσα στο γήπεδο, ακόμα και αν αυτή είναι μία 30αρα μπαλιά στην απέναντι πλευρά του γηπέδου!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον Ολυμπιακό - Αποχωρεί κορυφαίο όνομα - Παίρνει μεταγραφάρα - Είναι... έγκλημα

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags