Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μαρτίνς, δείξτους στο ΒΙΝΤΕΟ τι έκανε ο Βαλμπουενά - Απαντήσεις Τικίνιο, εξαφανίστηκε ο Ονιεκούρου!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-22 21:42:00

Μαρτίνς, δείξτους στο ΒΙΝΤΕΟ τι έκανε ο Βαλμπουενά - Απαντήσεις Τικίνιο, εξαφανίστηκε ο Ονιεκούρου!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μαρτίνς, δείξτους στο ΒΙΝΤΕΟ τι έκανε ο Βαλμπουενά - Απαντήσεις Τικίνιο, εξαφανίστηκε ο Ονιεκούρου!

Ο... τρελαμένος Γάλλος, ο Βρουσάι και οι ευκαιρίες Μαρτίνς. Ποιοι ξεχώρισαν στη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό, γιατί κάποιοι προβλημάτισαν με την παρουσία τους και η άμυνα που δεν τρώει γκολ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2021 και σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτή τη στιγμή, είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο. Θα μπορέσει να ηρεμήσει έστω για λίγες ημέρες, θα σταματήσει να… ξεφυσάει και να τραβάει τα μαλλιά του και για λίγα 24ωρα θα απολαύσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου και το +11 στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος άλλωστε έχει δουλέψει πάρα πολύ και το αξίζει, γεγονός που παραδέχονται όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα της φετινής ομάδας.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, παρότι δεν εντυπωσίασαν, ανέτρεψαν το 3-2 του πρώτου αγώνα, νίκησαν 2-0 τον Λεβαδειακό και προχώρησαν στη διοργάνωση. Όλα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν… φουριόζοι, έχασαν ευκαιρία μόλις στο δεύτερο λεπτό και έδειξαν από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό. Βρήκαν το γκολ από μία εκπληκτική σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά (το κάνει να μοιάζει τόσο εύκολο!) και κεφαλιά του Τικίνιο Σοάρες, ενώ λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο ήρθε και το δεύτερο τέρμα που… σφράγισε την πρόκριση. Πάλι όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Γάλλου άσου και τελείωσαν με κοντινό σουτ του Βραζιλιάνου, αφού είχε προηγηθεί ένα ακόμα χαμένο τελείωμα του Χένρι Ονιεκούρου.

Μπορεί λοιπόν ο Τικίνιο να πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα και γενικά και να έδειξε πως είναι ο ιδανικός για να αποτελεί, έστω, την εναλλακτική του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ωστόσο ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Βαλμπουενά που έπαιξε για εξήντα λεπτά. Δεν είναι μόνο η συμμετοχή του στα δύο γκολ και η δημιουργία του, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είναι και το πάθος που βγάζει. Ο… παππούς σε ένα ματς Κυπέλλου, μετά από μία τεράστια καριέρα, μπαίνει μέσα και «σκίζεται» για να φέρει τη νίκη και να δείξει στον προπονητή και στον συμπαίκτη του πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει να κόψει την μπάλα. Χαρακτηριστική είναι μία φάση, μετά το 1-0, όταν τρέχει και κάνει ένα τάκλιν για να προλάβει την μπάλα πριν βγει αράουτ λίγο μετά το κέντρο. Αυτή τη φάση πρέπει να την κόψουν σε βίντεο και να τη δείχνουν στα αποδυτήρια, ώστε να πάρουν το μήνυμα όλοι συμπαίκτες του, πως ένας καλός παίκτης δεν φαίνεται μόνο από τα χτυπήματά του με την μπάλα, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και το πάθος που βγάζει στο χορτάρι!

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν για ακόμα ένα ματς και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η καλή άμυνα δίνει προκρίσεις και τίτλους. Οι Σισέ – Μπα λειτούργησαν καλά, με τον πρώτο να δείχνει σε τρομερή κατάσταση, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα τρεξίματα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει ασταμάτητα σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλέον η ανάγκη για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ώστε να τον ξεκουράσει, κρίνεται επιτακτική!

Όσον αφορά τους άλλους παίκτες που πήραν την ευκαιρία τους, ο Βρουσάι χωρίς να κάνει ιδιαίτερο, έδειξε πως αξίζει να πάρει ευκαιρίες. Βέβαια, για να παίξει περισσότερο, θα πρέπει και ο ίδιος να δείξει περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρόνι Λόπες και φυσικά για τον Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μάλιστα, παρότι ξεκίνησε πολύ καλά, με τρεξίματα και παρουσία σε όλες τις καλές φάσεις του Ολυμπιακού, στη συνέχεια… έπεσε και χάθηκε. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό κι αν θέλει να έχει μάλλον, θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει τον χρόνο που του δίνει συνεχώς ο Μαρτίνς.  

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο... φάουλ του Ολυμπιακού με Έλληνα άσο - Τον έχασε μέσα από τα χέρια του - Πάει ΑΕΚ! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags