Η εικόνα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ήταν αποκαρδιωτική. Ήταν μία ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ και αντί να καθαρίσει το παιχνίδι με τις φάσεις που είχε, εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα αρρώστιας, τα οποία μοιάζουν να γίνονται χρόνια. Ηττήθηκε με τους Αγρινιώτες να πετυχαίνουν ιστορική νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

 

«Η ομάδα είναι ποτισμένη με ηττοπάθεια από την κορυφή ως τα νύχια. Ούτε νοοτροπία έχει, ούτε λειτουργεί ως ομαδα», αναφέρει ο Πάνος Λούπος. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ» μίλησε στο Sportdog για την απογοητευτική εμφάνιση που οδήγησε σε οδυνηρή απώλεια για τους κιτρινόμαυρους. Υποστήριξε, ότι ο Γιαννίκης δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει το έργο, αποδίδοντας ευθύνες για αυτήν την κατάσταση σε διοίκηση, προπονητή και παίκτες.

 

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, στάθηκε στη διαχρονική αδυναμία της ομάδας να ενισχυθεί ουσιαστικά. Έκανε λόγο για κινήσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έχουν γίνει, όπως αυτή του χαφ. Στο τέλος εξέφρασε την άποψη, ότι η ΑΕΚ μπορεί να περάσει τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση.

 

 

Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

 

Τι πήγε στραβά στο ματς με τον Παναιτωλικό;

 

«Στραβά λες ότι πήγε κάτι, όταν γίνεται για πρώτη φορά, όταν δεν είναι σύνηθες. Στην ΑΕΚ, έχουν κάνει ανατροπή και ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός. Και την έχει νικήσει τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο κάθε... πικραμένος. Κάθε ομάδα όταν παίζει με την ΑΕΚ, λέει "εντάξει, πάμε να κερδίσουμε". Η ομάδα είναι ποτισμένη με ηττοπάθεια από την κορυφή ως τα νύχια. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να το καταλάβουν αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της; Ούτε νοοτροπία έχει, ούτε λειτουργεί ως ομαδα».

 

-Πόσο πίσω πάει την ΑΕΚ αυτή η ήττα μιας και το χαρακτήρισε “πισωγύρισμα” ο ίδιος ο Γιαννίκης; Ποιο παιχνίδι δηλαδή σου θυμίζει, το οποίο στράβωσε με αυτόν τον τρόπο;

 

«Όλο πισωγυρίσματα είμαστε. Ο Γιαννίκης τι έχει κάνει για να το αλλάξει; Είναι δυνατόν να βλέπει τόσο καιρό ότι δεν λειτουργεί το 4-2-3-1 και να μην έχει δοκιμάσει να δουλέψει και να παίξει με τρία χαφ; Και ποια είναι τα δύο χαφ; Ο Σιμόες που τρέχει, τρέχει και πλέον κόβει μόνο με φάουλ και ο Λε Ταλέκ που είναι κώνος. Δημιουργία μηδέν. Και ξέρουν στην ΑΕΚ από τον Νοέμβριο ότι η ομάδα θέλει χαφ και ακόμα τον... περιμένουμε».

 

-Ποιος φταίει για αυτό το πισωγύρισμα; Ποδοσφαιριστές ή ο Γιαννίκης;
 

«Όλοι. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες. Είναι αυτή η νοοτροπία της ηττοπάθειας. Το καλοκαίρι ποια ήταν η σειρά με την οποία ξεκινούσε η ΑΕΚ στα δεξιά μπακ; Μισελέν, Μπακάκης, Ρότα, Νταντσένκο, Ραντόνια. Και λίγους μήνες μετά, παίζει δεξί μπακ ο Σβάρνας! Βρες μου εσύ μια ποδοσφαιρική λογική. Προέρχεται η ομάδα από τρεις σερί σεζόν αποτυχίας και ακόμα το παιχνίδι της περιστρέφεται γύρω από τον Μάνταλο. Έχει φέρει κάποιους ποιοτικούς παίκτες το καλοκαίρι και συμπαρασύρονται και αυτοί στη μετριότητα. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...».


-Γιατί η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ακόμα μεταγραφή;


«Έλα ντε. Άμα το μάθεις εσύ, πες το και σε μένα. Τα ίδια και τα ίδια. Πέρυσι τον Γενάρη, τι έγινε. Ξέραμε και φωνάζαμε και γράφαμε, πάρε στόπερ, πάρε δεξί μπακ, πάρε τερματοφύλακα. Και τι έκανε; Τίποτα! Πήρε τελευταία μέρα των μεταγραφών τον Νταντσένκο για να πει, ότι έκανε μια μεταγραφή. Και πλήρωσε και δύο ομάδες για να τον φέρει. Τώρα ξανά κωλυσιεργία. Σου αρέσει ο Μπαρμπόσα; Πήγαινε, πάρε τον. Τι περιμένουμε; Δεν θα έπρεπε ο χαφ να είναι στα Σπάτα από την 1η Γενάρη και να προετοιμάζεται και να παίζει τώρα; Φάε τώρα Λε Ταλέκ και ήττα από τον Παναιτωλικό. Στα χαφ η ΑΕΚ είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Σούπερ Λιγκ».


-Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν ενόψει ΠΑΟΚ και αν η ΑΕΚ μπορεί να περάσει στο Κύπελλο με την ψυχολογία και την εικόνα της στο ναδίρ;


«Μπορεί να περάσει γιατί και ο ΠΑΟΚ τα χάλια του έχει. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Και να κερδίσει δηλαδή στην Τούμπα η ΑΕΚ, τι θα σημαίνει; Μπορεί να βρει διάρκεια; Μπορεί να έχει σταθερότητα; Μπορεί να κάνει ένα σερί νικών; Όχι, είναι η απάντηση. Άρα πως θα είσαι ανταγωνιστικός για πρωτάθλημα;».




*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Ζαγαρίτης - Χωρίς Βράνιες στην Τούμπα η ΑΕΚ - "Τρελαμένος" ο Γιαννίκης!