Facebook Pixel Όταν ο καιρός επηρεάζει τα αγωνιστικά δεδομένα!
Ποδόσφαιρο
| 2011-12-24 00:55:00

Όταν ο καιρός επηρεάζει τα αγωνιστικά δεδομένα!

Όταν ο καιρός επηρεάζει τα αγωνιστικά δεδομένα!

Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα μεταξύ Πανθρακικού και Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προκριθούν δύσκολα (με τη «βοήθεια του αέρα») στη φάση των 16 του κυπέλλου, απέναντι σε μία ομάδα που κέρδισε την πλειοψηφία των προσωπικών μονομαχιών αλλά δεν επέδειξε ωριμότητα στην τελική προσπάθεια. Ο πηγαίος, έντονος πανηγυρισμός των παικτών του Άρη στη λήξη του αγώνα αποδεικνύει την ανάγκη για νίκη (έστω με κακή εμφάνιση) προκειμένου να επανέλθει προσωρινά ηρεμία στα αποδυτήρια. Ο χρόνος που ΄κέρδισε΄ο Πρόμπιερζ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να αναθεωρηθούν οι απόψεις του σχετικά με τα αμυντικά χαφ της ομάδας, καθώς το υλικό του Άρη δεν είναι τόσο άσχημο όσο παρουσιάζεται στα τελευταία παιχνίδια.

Οι καιρικές συνθήκες αλλοίωσαν τα αγωνιστικά δεδομένα
Δήλωση Πρόμπιερζ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι παίχθηκε κανονικό ποδόσφαιρο»

Θέλοντας και μη, η αγωνιστική εικόνα της αναμέτρησης είχε αμεσότατη σχέση με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή της Κομοτηνής. Η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει το γήπεδο σε… βούρκο, ενώ εστίες λιμναζόντων νερών ήταν ευδιάκριτες σε ορισμένες περιοχές του γηπέδου. Επιπλέον οι δυνατοί άνεμοι και η χαμηλή θερμοκρασία επιβάρυναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που δεν είχαν την δυνατότητα να τρέξουν με την μπάλα, να πασάρουν με ακρίβεια ή να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Απόρροια όλων των παραπάνω ήταν το πολύ κακό παιχνίδι, τα πολλά αβίαστα λάθη, φάουλ, πολλά γεμίσματα, λίγες ευκαιρίες, αργός ρυθμός και ένα…’αναπάντεχο’ γκολ για τον Άρη.

Σχόλιο: Εν αντιθέσει με αθλήματα σάλας – το ποδόσφαιρο επηρεάζεται πάρα πολύ από τα καιρικά φαινόμενα η μελέτη των οποίων πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα των προπονητών. Είναι προφανές ότι πολλές ομάδες έχουν χτίσει το μακροχρόνιο αγωνιστικό τους πλάνο πάνω στην επιρροή των καιρικών συνθηκών. Αυτό μπορεί να μην ισχύει στην Ελλάδα ή στις μεσογειακές χώρες γενικότερα – όμως – είναι εμφανέστατο σε χώρες όπου τα έντονα καιρικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν τις αγωνιστικές δυνατότητες των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags