ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο, μετά το 2-0 στην Τούμπα. Προφανώς ο Παναθηναϊκός θα παλέψει στη Λεωφόρο σε μία εβδομάδα για την ανατροπή και τη δική του πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά εκτός από τον αντίπαλό του έχει ν' αντιμετωπίσει και την έλλειψη ποιοτικών λύσεων.

Είναι αδιανόητο Γενάρη μήνα, με τον Αϊτόρ τραυματία από τον Οκτώβριο, να μην έχει πάρει ακόμα η ομάδα ενδεκαδάτο εξτρέμ. Είναι αδιανόητο να παίζει με αλλαγή στην Τούμπα τον Καμπετσή, ενώ ο ΠΑΟΚ έβαζε λίγο πριν Ολιβέιρα και Τάισον. Από τους οποίους προέκυψε κιόλας το γκολ του Βραζιλιάνου για το 2-0 του Δικεφάλου. Δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλλω τον Καμπετσή, αλλά το σχόλιο γίνεται από την άποψη ότι μιλάμε για έναν σχεδόν κομμένο παίκτη, που βρίσκεται μόνιμα μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Και με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, είδαμε το Τριφύλλι να αλλάζει κάπως προς το καλύτερο. Όσον αφορά όμως μόνο το πρώτο ημίχρονο. Ναι, θα μπορούσε να είχε βρει γκολ στο δοκάρι του Τσέριν, ενώ στην άμυνά του δεν είχε δεχθεί ίχνος ευκαιρίας από τον ΠΑΟΚ. Αλλά. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Όσο και να συνέλθει αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, χωρίς λύσεις από τον πάγκο είναι καταδικασμένος! Και όταν λέμε λύσεις, μιλάμε για ποιοτικές. Επιπέδου Μπερνάρ. Μιας και είπαμε για τον Βραζιλιάνο, ήταν ξανά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πράσινων και από τους καλύτερους του γηπέδου στο ντέρμπι.

Όση κι αν είναι η απογοήτευση, η ομάδα πρέπει τώρα να την ξεχάσει. Άμεσα. Γιατί την Κυριακή (22/1) στη Λεωφόρο υποδέχεται και πάλι τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Κι αυτός δεν είναι προημιτελικός, αλλά... κανονικός τελικός. Με τρίποντο ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται μίνιμουμ στο +4 και +7 αντίστοιχα από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ ταυτόχρονα θα αποσπαστεί στο +11 από τους Ασπρόμαυρους. Όσο ψυχικά αποθέματα υπάρχουν πρέπει να μαζευτούν, γιατί ο στόχος είναι ένας και μοναδικός.