Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: ΑΕΚΑΡΑ με τριάρα για τελικό, έπνιξε τον Ολυμπιακό στην "κόλαση" της OPAP Arena! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-09 22:44:00

ΑΕΚΑΡΑ με τριάρα για τελικό, έπνιξε τον Ολυμπιακό στην "κόλαση" της OPAP Arena! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
ΑΕΚΑΡΑ με τριάρα για τελικό, έπνιξε τον Ολυμπιακό στην "κόλαση" της OPAP Arena! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ασταμάτητη ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: ΑΕΚΑΡΑ με το ένα πόδι στον τελικό! Η ασταμάτητη Ένωση του Ματίας Αλμέιδα έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια! Ο Λιβάι Γκαρσία μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το "χορό", μοιραίος για τους Ερυθρόλευκους ο Σαμασέκου ο οποίος είχε το αυτογκόλ για το 2-0, με πέναλτι ξανά ο Λιβάι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το ματς

Με οκτάλεπτη καθυστέρηση λόγω χρήσης καπνογόνων ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην OPAP Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με την Ένωση να βρίσκει γκολ από τα... αποδυτήρια. Συγκεκριμένα μόλις στο 3ο λεπτό ο Βρουσάι έκανε τραγικό λάθος μπροστά από την άμυνα, ο Τσούμπερ του έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάι Γκαρσία και ο τελευταίος με άψογο κοντρόλ και ιδανικό πλασέ με το αριστερό, νίκησε τον Τζολάκη για το Κιτρινόμαυρο 1-0!

Η Ένωση πήρε φυσικά εκείνη το μομέντουμ μετά το προβάδισμά της, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμοιαζε αρχικά κάπως σαστισμένος. Κυκλοφορούσε μεν την μπάλα, αλλά και λόγω της πίεσης των γηπεδούχων δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Σε μια αντεπίθεση ωστόσο στο 14' οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα της ΑΕΚ, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να σταματά όμως στη συμβολή των δοκαριών! Ανεπανάληπτη ευκαιρία που πήγε χαμένη για το 1-1.

Σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Ολυμπιακός ισορροπούσε, η ΑΕΚ είχε νέα απάντηση για το 2-0. Συγκεκριμένα ο Τσούμπερ έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, ο Μάνταλος βρήκε την μπάλα με το γόνατο και εκεί που έδειχνε η φάση να τελειώνει, ο Σαμασέκου έκανε κεφαλιά για να διώξει σε κόρνερ, αλλά έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα της ίδιας της ομάδας του! Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Ένωση να πηγαίνει λοιπόν με πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές. Ροντινέι και Φορτούνης, ειδικότερα, πάτησαν χορτάρι αντί των Βρουσάι και Σαμασέκου αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τουλάχιστον ένα γκολ, που θα του αύξανε αυτόματα τις ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο. Υπενθυμίζεται, ότι από φέτος στο Κύπελλο ΔΕΝ ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Στο 50ο λεπτό η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Ρέαμπτσιουκ πάνω στον Λιβάι Γκαρσία. Ο διαιτητής έδειξε "παίζετε", ο VAR που εξέτασε τη φάση συμφώνησε μαζί του, με το ντέρμπι έτσι να συνεχίζεται κανονικά. Στο 56' ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες βρήκε ξανά δοκάρι στο σουτ του, με τον Στάνκοβιτς στη συνέχεια να διώχνει εντυπωσιακά και σωτήρια σε κόρνερ!

Στο 61' ήταν η σειρά της Ένωσης να... απαντήσει στα δοκάρια, με τον Μάνταλο αυτή τη φορά να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη! Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πάει το ματς ακριβώς εκεί που ήθελαν, καθώς μπορεί να μην απειλούσαν έντονα πια, αλλά ούτε απειλούνταν κιόλας από τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έφτασε στο γκολ με τον Εμβιλά στο 74', ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ του Γάλλου.

Το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ διαμόρφωσε ξανά ο Λιβάι από τα 11 βήματα στο 90+12', με πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει νωρίτερα ο Γκατσίνοβιτς από τον Ντόη και το έδωσε ο Νταμπάνοβιτς έπειτα από τη χρήση VAR!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73' Βίντα), Χατζισαφί, Ελίασον (83' Άμραμπατ), Γαλανόπουλος (64' Σιμάνσκι), Μάνταλος (84' Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ (64' Αραούχο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46' Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46' Φορτούνης), Ινμόμ Χουάνγκ (66' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66' Μπακαμπού), Μπιέλ (39' Μπουτούτσι).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags