ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι δυναμική δίνει ένα γήπεδο σε μία ομάδα, αρκεί να δει τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας. Ερυθρόλευκοι που... τρέκλιζαν, Κιτρινόμαυροι που... πετούσαν και γκολ μόλις στο 3' με τον Λιβάι να αλλάζει όλα τα δεδομένα. Σαν να υπάρχει μία αύρα πάνω από την OPAP Arena, η οποία πνίγει κάθε αντίπαλο. Μικρό ή μεγάλο, ισχυρό ή μη. Η δύναμη της "Αγιάς Σοφιάς", η ισχύ της Νέας Φιλαδέλφειας.

Προφανώς, η ομάδα έθεσε τεράστια (σχεδόν αγύριστη) βάση πρόκρισης στον μεγάλο τελικό με αυτό το 3-0. Ωστόσο νιώθω την ανάγκη να μην μιλούσαμε για το ματς. Ν' αναφερθούμε στην ιστορία, στο παρελθόν, καταθέτοντας μία και μοναδική ερώτηση: Πόσα πρωταθλήματα θα είχε σήμερα η ΑΕΚ, αν δεν έχανε ποτέ το γήπεδό της; Αν κάθε φορά που ο αντίπαλός της δεν πήγαινε στο "κρύο" και αποκρουστικό ποδοσφαιρικά ΟΑΚΑ, αλλά στην OPAP Arena; Και η ερώτηση αυτή δεν αφορά μόνο την Ένωση, αλλά και τον Παναθηναϊκό π.χ. που έχει εξίσου ταλαιπωρηθεί με την έδρα του.

Στην Ελλάδα για χρόνια συνέβη μία κανονική ποδοσφαιρική παραχάραξη. Μία ομάδα έπαιρνε τα πρωταθλήματα (σ.σ. Ολυμπιακός), τη στιγμή που οι άμεσοι ανταγωνιστές του ήταν χωρίς γήπεδο, "περιοδεύοντας" -κατά κύριο λόγο- στο ΟΑΚΑ. Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος ο Ολυμπιακός ακριβώς είχε γήπεδο, επειδή σε ένα βράδυ άλλαξε ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων και από ανακατασκευή του "Νίκος Γκούμας" στη Φιλαδέλφεια... βαφτίστηκε "Ολυμπιακό έργο" το νέο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".

Είναι πασιφανές σε όλους, πια, ότι η Κιτρινόμαυρη νέμεσις έχει ήδη ξεκινήσει! Τα πραγματικά μεγάλα και σπουδαία για την ΑΕΚ είναι μπροστά και ξεπερνούν, κατά πολύ, το φετινό πρωτάθλημα, το Κύπελλο ή και τα δύο μαζί εφόσον (καλώς) έρθουν!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους "κατάπιε" η Φιλαδέλφεια! Πανηγύρι ο Ολυμπιακός - Αφήστε την καραμέλα - Δεν έχετε τύχη με ΑΕΚ