Ο Ουρουγουανός άσος του Δικεφάλου μίλησε στο metropolis και όσον αφορά την τελευταία επιτυχία σχολίασε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος όταν κερδίζει η ομάδα. Ακόμη περισσότερο όταν ομάδα κερδίζει αυτόν τον αντίπαλο. Αυτοί μίλησαν πολύ πριν το ματς. Ήταν μία σημαντική νίκη και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ τον οποίο δεν άφησαν να μπει στο γήπεδο».

Σε ερώτηση αν ήταν εύκολη η νίκη, ο Γκαρσία είπε: «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Κοπιάσαμε πολύ για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».

Ο Ουρουγουανός ρωτήθηκε για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον Ολυμπιακό: «Σε κάθε αγώνα θέλουμε τη νίκη. Ο κόσμος μας έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις με τις επισκέψεις του ότι θέλει πολύ τη νίκη. Αυτό μας μεγάλωσε την όρεξη και μας έδωσε ένα κίνητρο παραπάνω».

Για τις αφιερώσεις της ομάδας στον Κοντρέρας, τόνισε:

«Έχουμε μία καλή οικογένεια. Η ομάδα αποτελείται από καλούς ανθρώπους. Το λιγότερο για τον Κοντρέρας ήταν να του αφιερώσουμε αυτή τη νίκη. Όποιος έχει ζήσει τέτοιες στιγμές καταλαβαίνει. Εξάλλου όλοι αργά ή γρήγορα θα το ζήσουν. Τον περιμένουμε τώρα για να σταθούμε δίπλα σε αυτόν και την οικογένειά του».

Τι αισθάνεται ο Γκαρσία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Τους ευγνωμονώ για την συμπεριφορά τους. Ξέρω ότι παίζω στην καλύτερη Ελληνική ομάδα. Είμαι υπερήφανος που υπερασπίζομαι τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Έχω όμως και την ευθύνη να δίνω τον καλύτερό εαυτό μου και αυτό το γεννάει η αγάπη του κόσμου».

Από τον Πάμπλο Γκαρσία ζητήθηκε να θυμηθεί τις στιγμές που προηγήθηκαν πριν τον αγώνα με τον Άρη, με τον Κοντρέρας: «Ήταν πράγματι σκληρέ στιγμές. Το πιο δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι βρίσκεσαι μακριά από την οικογένειά σου. Ξέρεις όταν παίζεις μπάλα τόσο μακριά, ότι μπορεί και να σου συμβεί. Το πιο σκληρό όμως είναι ότι δεν μπορείς να αποχαιρετήσεις τον άνθρωπό σου. Και εγώ αυτό το βάρος που δεν αποχαιρέτησα την μητέρα μου, πριν φύγει θα το έχω μέχρι να πεθάνω…».

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ θα το πάρει το κύπελλο ο Γκαρσία, ανέφερε: «Αν το θέλει ο Θεός θα γίνει. Πρέπει όμως αυτό να γίνει βήμα – βήμα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Τώρα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία. Σιγά – σιγά πρέπει να δούμε μπροστά».

Ο Γκαρσία σχολίασε την παρουσία του Τσουκαλά: «Είμαι ευχαριστημένος από την συνεργασία. Στην ομάδα έχουμε και τον Αρίας και τον Τσουκαλά και τον Βιτόλο που θα έρθει, αλλά και τον Μπαλάφα. Όσοι είναι στο ρόστερ περιμένουν την ευκαιρία τους για να δείξουν τιο μπορούν να προσφέρουν».

Μίλησε και για την παρουσία του Βιεϊρίνια, ο Ουρουγουανός: «Δυστυχώς για εμάς, κάποια στιγμή θα βρεθεί μία ομάδα από το εξωτερικό και θα δώσει πολλά χρήματα για να τον πάρει. Είναι δυνατός, γρήγορος, έξυπνος, με καλά χτυπήματα. Σίγουρα μπορεί να παίξει στο Ισπανικό πρωτάθλημα».