Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου: Τα έκανε μαντάρα στο τέλος ο ΠΑΟ - Προκρίθηκε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά με Ολυμπιακό! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-17 18:47:00

Τα έκανε μαντάρα στο τέλος ο ΠΑΟ - Προκρίθηκε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά με Ολυμπιακό! (Vid)

Τα έκανε μαντάρα στο τέλος ο ΠΑΟ - Προκρίθηκε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά με Ολυμπιακό! (Vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός για τρία δεκάλεπτα, χαλάρωσε εγκληματικά στην τέταρτη περίοδο, όμως συνολικά κέρδισε δίκαια αν και δύσκολα στο φινάλε τους Ροδίτες με το τελικό 87-80.

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου: Αν εμφανιστεί με τον Ολυμπιακό όπως στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Κολοσσό, τότε δεν έχει καμία τύχη. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός για τρία δεκάλεπτα, χαλάρωσε εγκληματικά στην τέταρτη περίοδο, όμως συνολικά κέρδισε δίκαια αν και δύσκολα στο φινάλε τους Ροδίτες με το τελικό 87-80.

Το ματς

Αφηνιασμένος παρουσιάστηκε στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, που δεν άφησε στιγμή τον Κολοσσό Ρόδου να πιστέψει, πως μπορεί να ελπίζει για κάτι στο παιχνίδι του Final 8. Οι Πράσινοι πήγαν από πολύ νωρίς ψηλά το σκορ, τρέχοντας ένα σερί 12-0. Ο Λι έδωσε το... σήμα με ένα προσωπικό 5-0, ο Μπέικον από το τρίποντο και ο Ντέρικ Ουίλιαμς με εντυπωσιακό κάρφωμα ξεμάκρυναν κι άλλο το Τριφύλλι, ενώ το εύστοχο ζευγάρι βολών του Γκουντάιτις ολοκλήρωσε το επιμέρους 12-0 για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Η πρώτη απάντηση από πλευράς Κολοσσού ήρθε με το γκολ-φάουλ του Μορέιρα (12-4), αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Παναθηναϊκός ανέβαζε ολοένα και περισσότερο τη διαφορά, πηγαίνοντας στο +14 (24-20) και το +16 (26-10) αντίστοιχα από δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ αυτή τη φορά των Πονίτκα - Λι! Η έξτρα βολή μάλιστα του Αμερικανού γκαρντ, διαμόρφωσε και το σκορ της πρώτης περιόδου (27-10).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ωραίο καλάθι του Αγραβάνη (29-10), για έναν Παναθηναϊκό που άρχιζε να παγιώνει διαφορά σταθερά κοντά στους 20 πόντους. Εκτός του ότι η επίθεση των Πράσινων δούλευε εξαιρετικά, ταυτόχρονα ήταν μεγάλη και η αμυντική προσήλωση , η οποία οδηγούσε σε πολλά κερδισμένα ριμπάουντ, καθώς επίσης και κλεψίματα (ειδικά από το μετρ του είδους Λι).

Μετά από ώρα ο Κολοσσός έβγαλε μία μικρή αντίδραση, πλησιάζοντας με τρίποντο του Σμιθ στο -13 (29-16). Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση, για την ακρίβεια με 1/2 βολές του Γκουντάιτις και νέο κάρφωμα του Ουίλιαμς (32-16). Ο Λιθουανός σέντερ δεν είχε αντίπαλο όταν πλησίαζε στο καλάθι, κερδίζοντας ακόμη ένα γκολ-φάουλ για το 35-16! Ο Εξάστερος συνέχιζε να είναι κυριαρχικός σε κάθε πλευρά του παρκέ, πηγαίνοντας με το ισχυρό +19 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με το 52-33 να διαμορφώνεται μάλιστα από το buzzer beater τρίποντο του Μαντζούκα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Γκουντάιτις βρήκε νέο κάρφωμα για το 54-35, την ίδια στιγμή που αμυντικά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι συνεπής. Υπήρξε στιγμή στις αρχές της περιόδου, όπου στην ίδια φάση Λι και Πονίτκα έκλεψαν δύο μπάλες από τον Κολοσσό (σ.σ. είχε παρεμβληθεί ενδιάμεσα και ένα κλέψιμο των Ροδιτών). Η ομάδα του Παπαθεοδώρου πάντως δεν τα παρατούσε, μειώνοντας με βολές του Μορέιρα στους 15 (54-39).

Ξανά οι Πράσινοι είχαν απάντηση με γωνιαίο τρίποντο του Ουίλιαμς (57-39), ενώ από το χέρι του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ το Τριφύλλι έφτασε στο +17 (59-42), 4:39 πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Με εντυπωσιακό alley-oop του Παπαγιάννη έπειτα από πάσα-λόμπα του Μπέικον ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +21 (66-45), με τον Αγραβάνη λίγο μετά να ευστοχεί για τρεις και να εκτοξεύει τους Πράσινους στο +22 (69-47). Το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε με buzzer beater σουτ εκτός ισορροπίας ο Μπέικον για το 71-49!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε... εγκληματικά, επιτρέποντας στον Κολοσσό να πλησιάσει ακόμα και στους 6 (79-73)! Συγκεκριμένα ο... επίλογος του αγώνα ανήκε αποκλειστικά στον Κολοσσό, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να στραγγαλίζει αμυντικά το Tριφύλλι και με επιμέρους σκορ 8-24 να δίνει άλλη... γεύση στον αγώνα, πλησιάζοντας στο 37΄ σε απόσταση αναπνοής (79-73). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τη γραμμή των βολών να κλειδώσει τη νίκη-πρόκριση, αλλά το τρίποντο του Σταρκς στα 42΄΄ για τη λήξη διαμόρφωσε το 82-78. Ωστόσο, οι Πράσινοι βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν στην επίθεση από τους Λι και Μπέικον, με τους δύο Αμερικανούς να πρωταγωνιστούν στο καθοριστικό ξέσπασμα της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς.  

Τα δεκάλεπτα: 27-10, 52-33, 71,49, 87-80.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags