Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Σκληρός και δίκαιος! Ποιός είναι ο Αζέρος που σφυρίζει στο Καραϊσκάκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-11 21:08:00

Σκληρός και δίκαιος! Ποιός είναι ο Αζέρος που σφυρίζει Ολυμπιακό-ΑΕΚ - "Συνήθης ύποπτος" στην Ελλάδα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σκληρός και δίκαιος! Ποιός είναι ο Αζέρος που σφυρίζει Ολυμπιακό-ΑΕΚ - "Συνήθης ύποπτος" στην Ελλάδα

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θα κληθεί να διευθύνει ο διαιτητής που ορίστηκε στον επαναληπτικό των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για τη διαιτησία στα ντέρμπι έχει χτυπήσει κόκκινο στη Super League με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τον ορισμό του Πολωνού διαιτητή, Πάβελ Ρατσκόφκσι, στο ΑΕΚ-Άρης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από ελληνικό διαιτητικό επιτελείο, για τη γνωστή ιστορία, ότι ήταν μεθυσμένος κατά την πτήση του από τη Βαρσοβία προς την Αθήνα, μια μέρα πριν την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Σφυρίχτρα από το Αζερμπαϊτζάν

Οπότε μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί το πως διαχειριστεί το παιχνίδι ο Αλίγιαρ Αγκάγεφ, ο οποίος τοποθετήθηκε στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον επαναληπτικό του 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζεϊνάλοφ και Εμιράλι και στο VAR τον Μασίγεφ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Στάθης Γκορτσίλας και βοηθός VAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Πρόκειται για έναν διαιτητή πρώτης κατηγορίας της UEFA, τον οποίο γνωρίζουμε από το παρελθόν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που θα σφυρίξει αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά ο Αγκάγιεφ έχει σφυρίξει στα εξής παιχνίδια ελληνικών ομάδων:

10/03/2019: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0 (Κανονική Περίοδος)

02/02/2020: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (Κανονική Περίοδος)

26/11/2020: ΑΕΚ-Ζόρια 0-3 (Europa League)

20/02/2021: Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1 (Κανονική Περίοδος)

04/04/2021: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0 (Play Offs)

03/04/2022: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 (Play Offs)

01/05/2022: Παναθηναϊκός-Άρης 1-0 (Play Offs)

15/05/2022: Λεβαδειακός-Βέροια 1-0 (Play Offs SL2)

11/06/2022: Βέροια-Λαμία 1-2 (Μπαράζ)

Τί έκανε ο Αγκάγιεφ στο περσινό Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

Μάλιστα ο 35χρονος Αζέρος έχει εμπειρία από ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, αφού πέρσι τέτοια εποχή είχε διευθύνει την αναμέτρηση των δύο ομάδων, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Μάλιστα σε εκείνο το ματς, ο ρέφερι είχε βγάλει όλες και όλες δύο κίτρινες κάρτες, στον Αγκιμπού Καμαρά στο 19’ και στον Νταμιάν Σιμάνσκι, στο 73’, κάτι που είναι δείγμα, ότι είχε καλό έλεγχο του αγώνα, ο οποίος είχε αρκετές φάσεις. «Δεν δείχνει πολλές κάρτες. Είναι κατά γενική ομολογία ένας διαιτητής που επιτρέπει το παιχνίδι», σημειώνει στο Sportdog ο Αζέρος διαιτητής, Φαρίντ Καραζάντε.

Κατά γενική ομολογία διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι, υπήρχαν κάποια παράπονα εκατέρωθεν, αλλά επρόκειτο για φάσεις που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Πρώτη φορά φέτος στο Champions League

«Είναι πολύ καλός διαιτητής και δίκαιος στις αποφάσεις του», αναφέρει και υπογραμμίζει με νόημα: «Δεν θα διστάσει να πάρει μία σκληρή απόφαση».

Ο Αγκάγιεφ ορίζεται συχνά σε ντέρμπι και μεγάλους αγώνες στην πατρίδα του. Φέτος ορίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, να διευθύνει αγώνα ομίλου στο UEFA Champions League. Πρόκειται για την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία έληξε ισόπαλη 1-1.

Ο Αγκάγιεφ συνεργάζεται πολλά χρόνια με τους βοηθούς που θα έχει στο ντέρμπι της Μεγάλης Τετάρτης και έχει πολύ καλή επικοινωνία. Ο Αγκάγιεφ και η ομάδα του διηύθυναν τον αγώνα Βουλγαρίας-Μαυροβουνίου για τα προκριματικά του EURO 2024 στις 24 Μαρτίου.

 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι στις 26 Μαρτίου 2023 διηύθυνε τον αγώνα Καραμπάχ-Γαλατασαράι, στο Μπακού, του οποίου τα έσοδα διατέθηκαν για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στην Τουρκία.

Όλα δείχνουν, ότι ο Αγκάγιεφ είναι μία προσωπικότητα που μπορεί να διαχειριστεί ένα παιχνίδι με υψηλές απαιτήσεις. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags