Στο ενδεχόμενο “επιστράτευσης” του ΟΑΚΑ, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας εάν συμφωνήσουν και οι δυο φιναλίστ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, και τόνισε ότι η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές θα ήταν μια ήττα για το ποδόσφαιρο.

Ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπη "Κόσμος των Σπορ" τοποθετήθηκε επίσης για τις επιλογές των ξένων διαιτητών από την ΚΕΔ, για όσα έγιναν με τους Πολωνούς, για τη φούστα που του πέταξαν στη συνάντηση των «τεσσάρων», αλλά και για το μέλλον του αρχιδιατητή Μπένετ.

«Και η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κύπρου και του Αχιλλέα Μπέου, βασίζονται στον φόβο των επεισοδίων. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αποτρέψει τα επεισόδια ή να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν επεισόδια», ανέφερε αρχικά σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την έδρα του τελικού και συνέχισε: «Αν εξαναγκαστούμε να παίξουμε χωρίς κόσμο, μπορεί να φτάσουμε και σε αυτή τη λύση».

Όσον αφορά το… φιάσκο με τον τελικό και την ανακοίνωση για την Κύπρο και τα υπόλοιπα διαθέσιμα γήπεδα, τόνισε: «Στην Κύπρο το ήθελαν με μεγάλη χαρά, αλλά δεν φαντάστηκαν ότι η Αστυνομία θα θέσει εμπόδια, περίμεναν θα θέσει κάποιες προϋποθέσεις. Δεν το περίμεναν ούτε στην Κύπρο να τους πεί «όχι». Είχαμε τη σύμφωνη γνώμη της κυπριακής Ομοσπονδίας χωρίς καμία επιφύλακη και για αυτό το ανακοινώσαμε.

Κάναμε κάποια έρευνα και δεν γίνεται το Καυταντζόγλειο να φιλοξενήσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Στο Καυταντζόγλειο είναι αδύνατο. Και στο ΟΑΚΑ γίνονται κάποια έργα. Αλλά αν μπορεί να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να δεχθεί και ο ΠΑΟΚ να παίξει στην Αθήνα γιατί δεν το προβλέπει η προκήρυξη.

Όλα τα γήπεδα από εκεί και πέρα, εάν κάνεις παιχνίδι χωρίς κόσμο, είναι διαθέσιμα. Αν το ΟΑΚΑ αρνηθεί τότε θα πρέπει να μιλήσουμε και πάλι με τον Αχιλλέα Μπέο για να δούμε πόσο θα μπορούμε να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Περιμένουμε ίσως και σήμερα την απάντηση από ΟΑΚΑ και μετά θα μιλήσουμε με ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν δεχθεί, τότε θα πάμνε στο Πανθεσσαλικό και χωρίς κόσμο. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε σε όλα τα Βαλκάνια για ένα γήπεδο.

Όσον αφορά την ημερομηνία, το παιχνίδι θα γίνει Τετάρτη-Πέμπτη πριν τις εκλογές ή Τετάρτη-Πέμπτη μετά τις εκλογές. Πιθανότερο σενάριο το δεύτερο και μάλλον Τετάρτη 24.5.

 

Όσον αφορά το επεισόδιο με τη φούστα από τον Κώστα Καραπαπά, σχολίασε: «Δεν το περίμενα να μου πετάξει κανείς μία φούστα, αλλά η τοξικότητα έχει κατραυκλήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Η καχυποψία έχει χτυπήσει κόκκινη και κανείς δεν πιστεύει τίποτα πλέον. Όλοι νομίζουν ότι οι διαιτητές είναι… πιασμένοι. Είμαι ψύχραιμος γιατί έχω έναν θεσμικό τίτλο, του προέδρου της ΕΠΟ. Δεν γινόταν διαφορετικά. Γι’ αυτό είπα πως θα ακολουθήσω έναν ρυθμό ψυχραιμίας. Γιατί να παραιτηθώ εγώ κι όχι εκείνοι που μου επιτίθενται; Εγώ για ποιο λόγο; Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να παραιτηθώ. Και δεν απασχολεί καθόλου τι επιθέσεις κάνουν. Από το ένα αυτό που μπαίνει από το άλλο βγαίνει».

 

 

Τέλος σχετικά με τους …μεθυσμένους διαιτητές, σχολίασε: Δεν έχουμε κατασταλλάξει τι έγινε, αλλά η ΕΠΟ δεν έχει καμία δικαιοδοσία στους ορισμούς των διαιτητών. Εγώ για τους Πολωνούς ενημερώθηκε από σάιτ, γιατί έχω συνεννοηθεί από την ΚΕΔ ότι δεν θέλω να μπλέξω στα θέματά τους. Είναι μύθος, δεν ανακατεύομαι με την ΚΕΔ. Δεν έχουν καμία ενημέρωση να με ενημερώνουν. Ο κύριος Μπένετ έχει διετές συμβόλαιο και η παραμονή του δεν είναι θέμα UEFA. Η Ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη και δεν είναι σε επιτήρηση. Άρα αν θα μείνει ή όχι, εξαρτάται από τι θα προτείνει ο πρέοδρος της ΕΠΟ και τι θα δεχθεί η εκτελεστική Επιτροπή. Αν εγώ δεν εισηγηθώ τίποτα, θα παραμείνει, δεν είναι θέμα απόφασης. Αν πάντως φύγει κι έρθει άλλος, θα πρέπει να πληρώνουμε δύο αρχιδιαιτητές για έναν χρόνο».