Facebook Pixel Λάθος και τύχη!
Ποδόσφαιρο
| 2012-01-26 00:25:00

Λάθος και τύχη!

Λάθος και τύχη!

Το ατομικό λάθος του Γλύκου «κάλυψε» το στρατηγικό λάθος του Δώνη και οδήγησε τον Μπόλονι «στα άκρα». Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος.

Kαι ξαφνικά, ένα «κακό παιχνίδι» με χαμηλό ρυθμό και προδιαγεγραμμένη κατάληξη μετατρέπεται σε…ροντέο. Το τακτικό πλάνο των προπονητών «περνάει στο περιθώριο», οι προσπάθειες των παικτών καθίστανται ανούσιες και ο…αέρας προκαλεί την απειρία του Γλύκου. Οι ισορροπίες αλλάζουν άρδην, οι σωστές επιλογές αποδεικνύονται ανεπαρκείς και οι λανθασμένες στρατηγικές «δικαιώνονται». Αυτή δεν είναι, άλλωστε, η μαγεία του ποδοσφαίρου;

Πάγια πολιτική του overlap.gr είναι να χαρτογραφεί τις τακτικές των προπονητών ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και να καταγράφει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα μακριά από συναισθηματισμούς. Αυτό θα γίνει και σήμερα, διότι θεωρούμε πως (i) η ανάλυση των παιχνιδιών πρέπει να βασίζεται στην αγωνιστική απόδοση των ομάδων και (ii) τα συμπεράσματα να εξάγονται με βάση τη λογική και όχι τον οπαδισμό. Επομένως, παραμένουμε αμέτοχοι στην ανάγνωση τίτλων τύπου τύπου «Ατρόμητοι Τουμπαμάρος» και «ολική επαναφορά με υπογραφή Δώνη» και εστιάζουμε στην αντικειμενική παρουσίαση γεγονότων.

Το στρατηγικό λάθος του Δώνη
Ο προπονητής του Ατρομήτου αποφάσισε να εκπλήξει τους φιλάθλους με τις επιλογές του στην αρχική 11αδα. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι «ορόσημο», προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους Μήτρογλου, Τάτο, Μπρίτο και να παρατάξει αμυντικογενές 4-3-3 με αποκλειστικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα για το πρώτο ημίχρονο.

Στόχος του ήταν να «κρατήσει» τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του Ιτάνζ, να κουράσει τους αντιπάλους και να τους «χτυπήσει» στα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και στην παράταση με τη χρησιμοποίηση των «φρέσκων» και ταλαντούχων επιθετικογενών παικτών που διέθετε στον πάγκο. Ως εκ τούτου, έδωσε τις εξής εντολές στο πρώτο 45λεπτο:

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags