Παναιτωλικός - Athens Καλλιθέα: Απίθανο ματς στο Αγρίνιο. Καλλιθέα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο Παναιτωλικός έκανε τρομερή πήρε τη νίκη με 3-2 στο 92' (!) και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό, 10 Ιανουαρίου, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να έχει προβάδισμα πρόκρισης.

Στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης μέρας του κυπέλλου ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα με πέντε γκολ και σπουδαία ανατροπή της ομάδας του Αγρινίου. Η Καλλιθέα έδωσε τρομερό ρυθμό είχε όλες τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δεν άφησε τον Παναιτωλικό να πάρει... ανάσα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος έπαιξε το 1-2 όμως το σουτ του Μουστακόπουλου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία τοου Στεργιάκη. Πέντε λεπτά μετά ο Μεχία με κεφαλιά απείλησε ξανά την εστία των γηπεδούχων, με τον Μανθάτη στο 19' να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, αλλά πριν προλάβει να εκτελέσει ο Στάγιτς τον πρόλαβε όμως...

Όμως η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε τελικά. Συγκεκριμένα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια ο Μυστακόπουλος με τρομερό σουτ έγραψε το 0-1 στο 21' που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου καθώς από εκεί και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Η Καλλιθέα μπήκε με το... πόδι πατημένο στο γκάζι. Στην πρώτη της στιγμή στην επανάληψη η ομάδα του Βοσνιάδη έκανε δύο τα τέρματά της με απίθανο σουτ του Ματίγια στο 49ο λεπτό.

Μάλιστα η ομάδα του Βοσνιάδη είχε σπουδαία ευκαιρία ια να καθαρίσει τη νίκη, πρώτα στο 54ο λεπτό με τον Κυνηγόπουλο να μη προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από τρομερή κούρσα του Μανθάτη. Έτσι ο Παναιτωλικός μετά από αλλαγές του Γιάννη Πετράκη, αφού γλίτωσε το 0-3 ανέβασε το ρυθμό του και κατάφερε να μειώσει με τον Μαυρία να νικάει τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας για το 1-2 στο 62'. Μάλιστα λίγα λεπτά μετά ο Ταρεχόν (69') λίγο έλειψε να γράψει το 2-2, όμως ο Βοσνιάδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Κυνηγόπουλος ήταν... μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 71' έπειτα από ωραία αντεπίθεση του Ντεμέτριους δεν μπόρεσε από εξαιρετική θέση να γράψει το 1-3 και έτσι η ομάδα του το πλήρωσε. Ο Παναιτωλικός μέσα σε τρία λεπτά πέτυχε απίστευτη ανατροπή, ώστε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς, με τον Ταχερόν αρχικά να ισοφαρίζει σε 2-2 με σουτ στην κίνηση στο 88ο λεπτό και τον Καρέλη να «λυτρώνει» την ομάδα του στο 91' για το απίθανο 3-2 στο Αγρίνιο.

Πηγή: sdna.gr