Facebook Pixel Μας είχε... καλομάθει ο ΠΑΟΚ, φάνηκε η κούραση - Κακός ο ρέφερι - Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Βόλου
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-08 20:31:00

Μας είχε... καλομάθει ο ΠΑΟΚ, φάνηκε η κούραση - Κακός ο ρέφερι - Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Βόλου

Εύα Σαράντη
Μας είχε... καλομάθει ο ΠΑΟΚ, φάνηκε η κούραση - Κακός ο ρέφερι - Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Βόλου

Το ροτέισον του Λουτσέσκου και η μέτρια εμφάνιση του Δικεφάλου. Η Εύα Σαράντη γράφει για τη δύσκολη νίκη με 1-0 επί του Βόλου, στέκεται στην κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ αλλά και στην κακή απόδοση του διαιτητή της συνάντησης.
 

Παίζοντας στο... φουλ σε Ελλάδα και Ευρώπη ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία (04.12) στην Τούμπα τον Βόλο στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, εισάγοντας στο ρεπερτόριό του ακόμη μία διοργάνωση. Προχωρώντας σε ένα εκτεταμένο ροτέισον δεδομένου πως είχε να διαχειριστεί συν τοις άλλοις αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε κάποιες απαραίτητες «ανάσες» σε ποδοσφαιριστές του με σημαντικότερο τον Ντόμινικ Κοτάρσκι αν αναλογιστεί κανείς πως φωνάζει «παρών» σε όλες τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις των «ασπρόμαυρων» και επί της ουσίας κινείται στα... κόκκινα.  

Εξ ου και η ενεργοποίηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς που προ λίγων ημερών μετέβη στον ΠΑΟΚ Β΄ προκειμένου να ανακτήσει αγωνιστικά λεπτά. Ο Σέρβος τερματοφύλακας αγωνίστηκε τελευταία φορά με τα ασπρόμαυρα στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας (1-1) κάνοντας την επανεμφάνισή του απέναντι στους Βολιώτες και επεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν με σωστές τοποθετήσεις και εξόδους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η έλλειψη ρυθμού και η πολύμηνη απουσία του τον οδήγησαν σε ορισμένες λάθος εκτιμήσεις που δεν κόστισαν στους Θεσσαλονικείς.  

 

Αναφορικά με το παιχνίδι, φάνηκε πως εξελίχθηκε σε μία... αγγαρεία δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ «κουβαλούσε» διαδοχικά ματς στα πόδια του κάτι που αποτυπώθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου. Προφανώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί καλύτερος αλλά ενδεχομένως η κακή του εικόνα ήταν τόσο έντονη δεδομένου πως το προηγούμενο διάστημα μας είχε... καλομάθει φέρνοντας εις πέρας κάθε αποστολή. Με το καλημέρα του πρώτου μέρους ήταν σαφές πως εμφανίστηκε καλύτερος, προσπαθούσε να επιβάλλει το τέμπο του και να διασπάσει την άμυνα των Θεσσαλών, ωστόσο, απέναντι του βρήκε μία ομάδα που κάθε άλλο παρά έμοιαζε με εκείνη που συνάντησε στο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο. Ενδεικτικό πως ο Άνχελ Λόπεθ ανέβασε πολύ τις γραμμές του Βόλου μπλοκάροντας εκ του αποτελέσματος τον ΠΑΟΚ ενώ συνάμα πίεζε σε κάθε πάσα. 

Καταβάλλοντας το μίνιμουμ των δυνατοτήτων του το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου ανέκτησε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με τον Στέφαν Σβαμπ να «εκτελεί» τον Κόστιτς για το 1-0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης. Σε ένα 45λεπτο με απουσία εμπνεύσεων από πλευράς «ασπρόμαυρων» με μοναδικές πηγές κινδύνου τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Τόμας Μουργκ.  

Εικόνα που αποτυπώθηκε και μετά την ανάπαυλα, καθώς οι «ασπρόμαυροι» σημείωσαν ελάχιστες τελικές προς την αντίπαλη εστία σε ένα δύσκολο για εκείνους μομέντουμ, με την είσοδο του Παναγιώτη Μωραϊτη να προμηνύει κινδύνους. Ρίχνοντας τον Έλληνα επιθετικό, ο Βόλος επωφελήθηκε ευκαιριών κόντρα σε έναν κατά γενική ομολογία υποτονικό ΠΑΟΚ, διάστημα που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης αλλά εν τέλει ακυρώθηκε λανθασμένα κατόπιν απόφασης του Ευαγγέλου σε μία γενικά κακή βραδιά διαιτητικά για τον ρέφερι που κάθε άλλο παρά το δικαιολογούσε με δεδομένη την απουσία έντασης τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.    

 

Συνολικά, η χθεσινή (07.12) εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν μακριά από τα στάνταρ του, αδυνατώντας να εξασφαλίσει με ένα ασφαλές σκορ από τώρα την παρουσία του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και ως εκ τούτου η αναμονή παρατείνεται μέχρι και τη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου εκτός απροόπτου πρόκειται να επικυρώσει το εισιτήριό του στους «8» του εγχώριου θεσμού. Έως τότε το ενδιαφέρον προσανατολίζεται στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωση εν προκειμένω κόντρα στην Ελσίνκι (14.12) σε μία αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση από τη στιγμή που η πρόκριση στους «16» είναι δεδομένη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags