Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του στο Πανθεσσαλικό και έφυγε με διπλό. Οι ''ασπρόμαυροι'' νίκησαν με 2-0 το Βόλο χάρη σε γκολ των Κωνσταντέλια και Σβαμπ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Στο ματς τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα πριν την εκκίνηση του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά είχε να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0. Ο Άνχελ Λόπεθ κατέβασε τους Θεσσαλούς σε σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κόβατς ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά της άμυνας μπήκαν οι Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης και Κίτσος. Στον άξονα ήταν οι Γκλάβτσιτς - Τρουιγέ και στα φτερά άρχισαν οι Ντέλετιτς  - Καραγιάννης. Στην κορυφή της επίθεσης άρχισαν οι Μπερτόλιο - Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, επέλεξε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον μετά το ντέρμπι με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο Ζίβκοβιτς ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά ήταν οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Ράφα Σοάρες. Στον άξονα μπήκαν οι Σβαμπ  - Τσιγγάρα και στις πτέρυγες επιλέχθηκαν οι Ντεσπόντοφ  - Κωνσταντέλιας με τον Μάρκος Αντόνιο να αρχίζει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράντον Τόμας.

Πρώτο ημίχρονο με υπογραφή Κωνσταντέλια!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά στην αναμέτρηση, επιδιώκοντας να βάλει το γρήγορο γκολ που θα τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση. Μόλις στο 3' ο Κωνσταντέλιας τροφοδότησε έξοχα τον Μπράντον Τόμας, όμως ο Ισπανός δε βρήκε την εστία. Αυτό συνέβη και στην επόμενη φάση που έχτισε ο Έλληνας άσος όταν το σουτ του Σοάρες ήταν άστοχο. 

Κι αφού οι συμπαίκτες του δεν τα κατάφερναν, ανέλαβε δράση ο ίδιος ο ''Ντέλιας''. Παίρνοντας την πάσα του Μπράντον με την πλάτη στο 17', ο νεαρός μεσοεπιθετικός διέσχισε το μισό γήπεδο, σούταρε εκτός περιοχής και πέτυχε ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς που ''τρέλανε'' και τον Ραζβάν Λουτσέσκου!

 
Όπως ήταν λογικό, μετά την επίτευξη του γκολ ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Στο 28' ο Μπερτόλιο προσπάθησε να δώσει ασίστ στον Γκαρσία, αλλά ο Ζίβκοβιτς δήλωσε παρών. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι με το γύρισμα του Ντέλετιτς στο 33ο λεπτό, με τον Μιχαηλίδη να απομακρύνει έγκαιρα. Το 0-1 δεν άλλαξε και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.  

Δεν ζορίστηκε και πήρε την πρόκριση!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Βόλο να κάνει αλλαγή και τον Μωραΐτη να αντικαθιστά τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης σε μια προσπάθεια του Λόπεθ για μεγαλύτερη πίεση στο Δικέφαλο. Στο 50ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, όταν ο Σοάρες έκανε τη σέντρα και η μπάλα βρήκε τον Καλογερόπουλο. Η φάση εξετάστηκε και από τον VAR, με την απόφαση να είναι η συνέχιση του ματς. Ο Λόπεθ ρίσκαρε κι άλλο, με την είσοδο των Κόμπα και Ράσιτς και είχε τις στιγμές του.

Στο 64' ο Καλογερόπουλος παραλίγο να ισοφαρίσει, όμως ο Ζίβκοβιτς με τις γροθιές έδιωξε σε κόρνερ ενώ ο Σέρβος κίπερ παρενέβη και σε σουτ του Κόμπα στο 67ο λεπτό. Στο 73' ο Στέφαν Σβαμπ σημείωσε το 0-2 με σουτ εντός περιοχής μετά από ωραία συνεργασία της ομάδας του και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Τελευταία καλή στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Μωραΐτη, το οποίο εύκολα μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς στο 90+3'. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 και πέρασε στους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδας για ακόμη μία σεζόν!

Βόλος: Κόβατς,  Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (Ράσιτς 63'), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (Λούνα 71'), Τρουιγέ, Ντέλετιτς (Κόμπα 63΄) , Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (Μωραΐτης 46')

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Μεϊτέ 70'), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 70'), Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο (Τάισον 70'), Μπράντον (Τζίμας 79').