Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Να χαζεύει όλη η Ελλάδα τον ''Ντέλια'' - Καμπανάκι για Ντεσπόντοφ - Χαμόγελα και από... Τερίμ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-10 20:10:00

Να χαζεύει όλη η Ελλάδα τον ''Ντέλια'' - Καμπανάκι για Ντεσπόντοφ - Χαμόγελα και από... Τερίμ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Να χαζεύει όλη η Ελλάδα τον ''Ντέλια'' - Καμπανάκι για Ντεσπόντοφ - Χαμόγελα και από... Τερίμ!

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με άνεση και στιλ... μαγείας από Κωνσταντέλια, σε ένα ματς που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε αρκετά πράγματα και του βγήκαν σχεδόν όλα εκτός του Κίριλ Ντεσπόντοφ που δεν έκανε τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τα εύκολα... δύσκολα, πήρε επαγγελματικό διπλό επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό και είναι στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο στόχος για τον Δικέφαλο στη διοργάνωση φέτος είναι να ολοκληρώσει ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι και πρόπερσι, δηλαδή να φέρει την κούπα στον Λευκό Πύργο. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται σοβαρότητα και αν μη τι άλλο η ομάδα του Λουτσέσκου έβγαλε μπόλικη απόψε. Με μπροστάρη τον Κωνσταντέλια, με ποιοτικότατο Σβαμπ και παρόντα τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήρθε η πρόκριση και τώρα η προσοχή πέφτει ξανά στο πρωτάθλημα.


«Να χαζεύει όλη η Ελλάδα 2 φορές την εβδομάδα» τον Κωνσταντέλια!


Ο ΠΑΟΚ δεν αγχώθηκε και έφερε εις πέρας τη διεκπεραίωση με το Βόλο, χάρη στο δίδυμο Γιάννη Κωνσταντέλια και Στέφαν Σβαμπ. Ο πρώτος μπήκε αποφασιστικά στην αναμέτρηση, έφτιαξε δύο καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στην αρχή του αγώνα και αφού είδε ότι αυτοί δεν... μπορούν το πήρε πάνω του. Έκανε κούρσα μισού γηπέδου, ζύγισε το σουτ του τέλεια και σημείωσε γκολάρα. Την 8η για την εφετινή σεζόν.


Το εντυπωσιακό με τον ''Ντέλια'' είναι η αφοσίωση που δείχνει και στο πρώτο μισό. Παρότι ο Δικέφαλος δεν απειλούνταν, ο νεαρός μεσοεπιθετικός βοηθούσε τον Σοάρες και πίεζε ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο. Κι επειδή εχθρός του καλού είναι το... καλύτερο, ο Λουτσέσκου του έκανε παράπονα και στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και όταν τον έβγαλε αλλαγή. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της σχέσης τους, το φιλί του Ρουμάνου τεχνικού στον μικρό όταν τον αντικατέστησε! Πάντως, το σημερινό ματς έδειξε γιατί όλη η Ελλάδα περιμένει να δει τον ΠΑΟΚ του Κωνσταντέλια, όσο τον χαιρόμαστε στα μέρη μας.

 

Ο τίμιος Σβαμπ και οι ωραίοι Μιχαηλίδης - Ζίβκοβιτς - ''Καμπανάκι'' για Ντεσπόντοφ

 


Τα 2 γκολ του ματς τα έβαλαν οι παίκτες που έλειψαν από το ντέρμπι: οι Γιάννης Κωνσταντέλιας και Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός είχε μείνει εκτός του αγώνα με τον Άρη και όταν πέρασε αλλαγή, έβγαλε ασίστ και παραλίγο να το γυρίσει μόνος του. Διόλου τυχαία ο προπονητής του, τον εμπιστεύτηκε στο Βόλο και ανταμείφθηκε με το τέρμα του και τη συνολική του παρουσία.


Ποιοι άλλοι άρεσαν από τον ΠΑΟΚ; Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος με τις μακρινές του μεταβιβάσεις έδινε σημαντική βοήθεια στο χτίσιμο επιθέσεων ενώ και αμυντικά έβγαλε με θετικό βαθμό την αναμέτρηση. Σίγουρα, αξίζει μια αναφορά και ο δίκαια ''παροπλισμένος'' Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έχει αποδεχθεί τη θέση του στην ιεραρχία, πίσω από τον Κοτάρσι, και στο Πανθεσσαλικό ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.


Και επειδή ουδέν... καλού αμιγές κακού, σήμερα βάρεσε ''καμπανάκι'' για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος κουβαλούσε στην πλάτη του τη μέτρια εμφάνιση με τον Άρη και απόψε δεν έκανε τίποτα το σπουδαίο. Φυσιολογικό; Σίγουρα, καθώς για 3 σερί ματς έκανε ''όργια'' αλλά σίγουρα και ανησυχητικό μιας και ο μέσος όρος του δεν μπορεί να προκύπτει από εμφανίσεις είτε του ύψους είτε του βάθους!


Υ.Γ.: Χαμόγελα για το παιχνίδι μπορεί να έχει ρίξει και ο Φατίχ Τερίμ! Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι γνωστό πως ρίχνει ματιές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, έχει ήδη δει άλλωστε ματς του ΠΑΟ Β' και παρακολουθώντας τον Αλέξις Τρουγιέ θα χάρηκε. Ο Γάλλος μέσος έκανε μεστό ματς και τράβηξε τις εντυπώσεις παρά την ήττα του συλλόγου στον οποίο αγωνίζεται ως δανεικός από το Τριφύλλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε για Ολυμπιακό ούτε για ΠΑΟ ήρθε ο Κόρντομπα - 3 εκατ. για τον... νέο Ντεσπόντοφ - Η 1η μεταγραφή Τερίμ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags