Facebook Pixel Ανοιχτοί λογαριασμοί, έρχεται ρεβάνς "φωτιά" - Έκπληξη η εικόνα του Ολυμπιακού, έχασε το... άχαστο ο Ιωαννίδης! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-10 23:25:00

Ανοιχτοί λογαριασμοί, έρχεται ρεβάνς "φωτιά" - Έκπληξη η εικόνα του Ολυμπιακού, έχασε το... άχαστο ο Ιωαννίδης! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ανοιχτοί λογαριασμοί, έρχεται ρεβάνς "φωτιά" - Έκπληξη η εικόνα του Ολυμπιακού, έχασε το... άχαστο ο Ιωαννίδης! (Vid)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 και η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό του Φαλήρου, που αναμένεται συναρπαστικός!
 

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξουδετερώθηκαν, έχοντας ο καθένας από ένα ημίχρονο υπεροχής. Η πρώτη μάχη για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έληξε με 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (17/1).

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά βλετιωμένοι εξουδετερώνοντας τα ατού του Παναθηναϊκού και προηγήθηκαν με τον Αλεξανδρόπουλο να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 45'. Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65'. Ο Έλληνας σέντερ φορ εξελίχθηκε σε μοιραίο για την ομάδα του Τερίμ, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή στο 90+1'.

 
 
 

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ. Ο Λοντίγκιν κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στόπερ τους Αράο και Γεντβάι, δεξί μπακ τον Κώτσιρα και αριστερό τον Μλαντένοβιτς. Πέρεθ και Τσέριν ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Μπερνάρ στη θέση "10", οι Αϊτόρ (δεξιά) και Τζούρισιτς (αριστερά) στα άκρα και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 και εκπλήξεις, αφού άφησε στον πάγκο Φορτούνη και Ποντένσε. Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη και αμυντική τετράδα με Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη, Ορτέγκα από δεξιά προς αριστερά. Έσε και Καρβάλιο έπαιξαν στον άξονα, με τον Αλεξανδρόπουλο μπροστά τους. Στα δεξιά της επίθεσης κινήθηκε ο Μασούρας, στα αριστερά ο Ρίτσαρντς και στην κορυφή ο Ναβάρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, που δεν έδειξαν διατεθειμένες να πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα στο παιχνίδι τους. Ο Παναθηναίκός είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, αλλά ο εξαιρετικά στημένος Ολυμπιακός ήταν πάντα έτοιμος να πιέσει ψηλά με ένταση και να φύγει στην αντεπίθεση σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν. Παραλίγο να το πετύχει στο 14', όταν Ναβάρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη πάσα αλλά η έγκαιρη έξοδος και απομάκρυνση του Λοντίγκιν "καθάρισαν" τη φάση.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 19' και ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπερνάρ να επιχειρεί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά να αστοχεί υπό την πίεση της άμυνας. Ο Ολυμπιακός απάντησε με την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα στο 25'. Υπό την πίεση του Ρίτσαρντς ο Kώτσιρας έκανε λάθος και ουσιαστικά έδωσε την μπάλα στον Μασούρα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής όμως σούταρε με το δεξί πάνω στον Λοντίγκιν. Με παρόμοιο τρόπο δημιουργήθηκε και η δεύτερη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού, καθώς στο 29' οι Αράο και Μλαντένοβιτς μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα ο Μασούρας να τους "τσιμπήσει" την μπάλα και να φύγει στην κόντρα με πολύ χώρο από τα δεξιά. Ο Έλληνας άσος γύρισε προς το ύψος της μικρής περιοχής και ο Κώτσιρας έκανε σωτήρια επέμβαση με τάκλιν προ του Ρίτσαρντς, που θα είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει αν έβρισκε την μπάλα.

Μετά από ένα διάστημα που το παιχνίδι ισορρόπησε εκ νέου, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 42', με τον Ιωαννίδη να πιάνει συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, μία στημένη φάση άλλαξε τα πάντα. Στο 45' ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, το οποίο εκτέλεσε ο Καρβάλιο. Η μπάλα "κόλλησε" στο ύψος του πέναλτι, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει. Μία κόντρα στον Τσέριν έστειλε την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο, αυτός κοντρόλαρε και με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Ο Φατίχ Τερίμ ανακάτεψε την τράπουλα αναζητώντας λύσεις για να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό. Στο 37' είχε αναγκαστεί να περάσει τον Μαντσίνι αντί του Τζούρισιτς λόγω τραυματισμού και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν δίστασε να προχωρήσει σε δύο ακόμα κινήσεις, αλλάζοντας ολόκληρη τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Οι Σπόραρ και Βέρμπιτς πέρασαν στο ματς αντί των Μπερνάρ και Αϊτόρ, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πλέον 4-4-2.

Οι Πράσινοι μπήκαν με επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος και επιχείρησαν να κλείσουν τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Στο 52' ο Μαντσίνι έκανε όμορφη ατομική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή και σούταρε όμως η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Ντόη. Ένα λεπτό αργότερα ο Βέρμπιτς ντρίμπλαρε τον Ορτέγκα, έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Από "σόλο" προσπάθεια του Κώτσιρα απείλησε ξανά ο Παναθηναϊκός στο 58', με τον δεξιό μπακ του να κάνει ατομική ενέργεια και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά, ο Ροντινέι έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Η λύση ήρθε και για τους Πράσινους από στημένη φάση και συγκεκριμένα κόρνερ. Από την εκτέλεση του Μαντσίνι στο 65' ο Ιωαννίδης νίκησε την ερυθρόλευκη άμυνα, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1!

Η ισοφάριση δεν έφερε "τρικυμία" στον Ολυμπιακό, ο οποίος μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση, να ισορροπήσει το ματς και να ανακόψει την ορμή του Τριφυλλιού. Ακολούθησε ένα διάστημα με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, δυναμικά μαρκαρίσμα και διακοπές, με συνέπεια το παιχνίδι να χάσει κάθε ρυθμό. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από 3-4 συνεχόμενες πάσες στην επίθεση.

Στο 82' μία ωραία ατομική ενέργεια του Ροντινέι από τα δεξιά έσπασε για λίγο τη... μονοτονία, με τον Βραζιλιάνο να ταλαιπωρεί τον Μλαντένοβιτς προτού πασάρει στον Έσε, ο οποίος πάτησε περιοχή και γύρισε συρτά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, για να απομακρύνει ο Γεντβάι. Στο 85' ο Φορτούνης επιχείρησε "μπάσιμο" προς τη μεγάλη περιοχή και δυνατό σουτ με το δεξί, αλλά ο Αράο αντέδρασε καίρια και έβαλε την κόντρα. Στο 89' ήταν και πάλι η σειρά του Γεντβάι να βάλει καθοριστική προβολή σε σουτ του Ποντένσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός "κλώτσησε" δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Στο 90+1' ο Ιωαννίδης βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι μετά από φάση διαρκείας και σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90+3' ο Βέρμπιτς έκανε την ατομική ενέργεια και βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη όμως ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Σλοβένου και στη συνέχεια πρόλαβε να σηκωθεί και να μπλοκάρει την μπάλα τελειώνοντας οριστικά τη φάση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούρισιτς (38’ λ.τ. Μαντσίνι). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61’ Κίνι), Χέσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Φορτούνης), Ναβάρο (74’ Γιόβετιτς), Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags