Facebook Pixel Αν έχεις Κουέστα διάβαινε! Ίδιος εφιάλτης για την ΑΕΚ - Αποκάλυψη ο Βίντα
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-17 22:57:00

Αν έχεις Κουέστα διάβαινε! Ίδιος εφιάλτης για την ΑΕΚ - Αποκάλυψη ο Βίντα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αν έχεις Κουέστα διάβαινε! Ίδιος εφιάλτης για την ΑΕΚ - Αποκάλυψη ο Βίντα

Το χάρισμα του Ισπανού τερματοφύλακα και το πρόβλημα της Ένωσης που συνεχίζει να μην δείχνει σταθερότητα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η ΑΕΚ στο «Βικελίδης» έχασε έναν στόχο, το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν έχασε όμως το παιχνίδι κόντρα στον Άρη, στο οποίο ήταν καλύτερη σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή. Υπάρχει όμως ένα κοινό σημείο με παρόμοιες αποτυχίες της φετινής σεζόν. Προηγήθηκε και πάλι και στο τέλος δεν νίκησε.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι όμως ο Ματίας Αλμέιδα έπρεπε να κάνει υπολογισμούς έχοντας στο μπλοκάκι του απουσίες. Σε αυτές τις δεδομένες των Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί, Μοχαμαντί, προστέθηκαν ο Λιβάι Γκαρσία με τον Ελίασον, τον Σιμάνσκι, τον Κάλενς και τον Γαλανόπουλο.

Παρά τις ελλείψεις σε ένα ακόμα ματς, ο προσανατολισμός της Ένωσης ήταν επιθετικός. Ο Άρης δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία, χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία τη αθηναϊκής ομάδας, η οποία παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ ισοφαρίστηκε και πάλι από στημένη φάση. Αυτό είναι το δεύτερο κοινό σημείο με το στραβοπάτημα στο προηγούμενο ματς. Ήταν η μοναδική στιγμή που αδράνησε η άμυνα. Ήταν λες και ξύπνησε ξανά ο εφιάλτης. Και είναι κρίμα, γιατί Βίντα και Μήτογλου έκαναν πολύ καλό παιχνίδι.

Όχι μόνο ως στόπερ. Τους είδαμε να προωθούνται και να συμμετέχουν στους κίνδυνους που ανέπτυξε η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Ειδικά ο Κροάτης άφησε πολύ κόσμο άναυδο με τις επιθετικές του αρετές. Οι ευκαιρίες που έχασε ο 34χρονος ήταν σεντερφορίσιες. Βέβαια μας έχει προϊδεάσει αφού μετρά ήδη 4 γκολ τη σεζόν. Για αμυντικό δεν είναι και λίγα.

Το πρόβλημα είναι, ότι η ΑΕΚ δεν πήρε πράγματα από τους επιθετικογενείς της της παίκτες. Ο Τσούμπερ έπαιξε φιλότιμα, αλλά δεν παίρνει και άριστα. Ο Μάνταλος ήταν ενεργητικός και βοήθησε δημιουργικά, ενώ στο 1-0 είδαμε τον Γκατσίνοβιτς που προβλημάτισε στα προηγούμενα ματς, να βρίσκει δίχτυα. Κατά τα άλλα όμως, ο Σέρβος δεν ενθουσίασε… Από εκεί και πέρα οι αλλαγές του Αλμέιδα ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Πήλιος έδειξε μαχητικότητα και αύξησε την πίεση στην πλευρά του Οντουμπάτζο. Ο Αραούχο έδωσε τις μάχες του και έφτιαξε δύο ευκαιρίες για τον Πόνσε. Ο τελευταίος μας τα χάλασε. Ήταν φάσεις που ήταν πάρε-βάλε, αλλά έδειξε ξανά πως δεν έχει βρει τον εαυτό του. Η ΑΕΚ βέβαια διαμαρτύρεται ότι υπάρχει πέναλτι στη φάση με τον Ρόουζ, αυτό όμως δεν αναιρεί, ότι ο Αργεντινός χάνει μία ευκαιρία που σε διαφορετικές συνθήκες ίσως να… έγραφε βάσει της κλάσης του. Ο Φερνάντες έδωσε επίσης ενέργεια με το παιχνίδι του, ενώ και ο Πισάρο ήταν δραστήριος.

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία των πέναλτι είναι θέμα τύχης, αλλά και τερματοφύλακα. Ο Κουέστα έχει χάρισμα και ήταν ο άνθρωπος που στην ουσία έστειλε τον Άρη στην επόμενη φάση. Αν έχεις Κουέστα… διάβαινε, είναι και ο τίτλος. Η ΑΕΚ πλέον συγκεντρώνεται στο πρωτάθλημα, να ανασυνταχθεί, γιατί δεν δείχνει σταθερότητα από το ξεκίνημα της σεζόν.

 

Θέματα που χρήζουν ενίσχυσης σίγουρα υπάρχουν. Δεν φαίνεται όμως να κινείται κάτι... Είναι μέσα Ιανουαρίου και δεν έχει γίνει καμία κίνηση. 

Διαβάστε τι σημειώθηκε για κάθε παίκτη της ΑΕΚ ξεχωριστά:

Αθανασιάδης: Δεν είχε τη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Στα πέναλτι δεν έκανε κάποια απόκρουση. Στο χαμένο πέναλτι του Άρη, ο Φετφατζίδης σημάδεψε τα κάγκελα της θύρας 3.

Σιντιμπέ: Αδύναμος κρίκος με Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι υπήρξε βελτίωση στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη.

Βίντα: Αξιοποιήθηκε αμυντικά, κάνοντας μεγάλο ματς, αλλά και επιθετικά. Ήταν μία αποκάλυψη για τον 34χρονο. Ανέβαινε ψηλά, σκόραρε ένα γκολ που ακυρώθηκε, πήρε κεφαλιές, έχασε μεγάλες ευκαιρίες αρκετά σεντερφορίσιες. Στο γκολ του Μορόν δεν ήταν εκεί… Έχασε το πρώτο πέναλτι της ΑΕΚ.

Μήτογλου: Πολύ δυνατός και ο Γεράσιμος. Σοβαρός στην άμυνα, αλλά όπως και ο Κροάτης συνάδελφός του, είχε και αυτός ανεβάσματα και βοήθειες στην επίθεση. Στο 1-1 και αυτός δεν πήρε σωστή θέση και έχασε τον σκόρερ.

Ρότα: Έπαιξε ψυχωμένα. Έβγαλε χιλιόμετρα ξανά. Χρειάζεται ανάσες.

Γιόνσον: Έχει ευθύνη στο γκολ του Μορόν. Ήταν ο μόνος που σηκώθηκε βέβαια να πάρει την κεφαλιά και πρέπει να του πιστωθεί.

Γκατσίνοβιτς: Στο ματς αυτό αφυπνίστηκε. Είχε προβληματίσει στις προηγούμενες εμφανίσεις του. Στο «Βικελίδης» μέχρι να σκοράρει δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του. Η εκτέλεσή του στο 0-1 όμως ήταν δείγμα της τεράστιας κλάσης του.

Άμραμπατ: Ή του ύψους ή του βάθους και σε αυτό το ματς.

Πινέδα: Στο 16’ έχασε ευκαιρία να σκοράρει, όταν τον εξουδετέρωσε ο Νταρίντα. Έχει ενέργεια, του λείπει το αποτέλεσμα.

Μάνταλος: Ήταν δραστήριος στο ματς. Δημιούργησε κινδύνους. 

Τσούμπερ: Διάθεση είχε, του έλειψε η ουσία. Δηλαδή απλή σκέψη και εκτέλεση

ΑΛΛΑΓΕΣ

Πήλιος: Ήταν μαχητικός και με την ενέργειά του έβγαλε πίεση στην πλευρά που καλύπτει ο Οντουμπάτζο.

Αραούχο: Καλό παιχνίδι από τον «Τσίνο». Έφτιαξε ευκαιρίες, πίεσε, μάρκαρε. Είνα

Πόνσε: Σε ένα ακόμα ματς αποδεικνύεται, ότι δεν είναι καλά. Η ευκαιρία που του φτιάχνει ο Αραούχο στο δεύτερο μέρος είναι φοβερή και χάνει το κοντρόλ. Στην παράταση στη φάση με το χέρι του

Φερνάντες: Έτρεξε και είχε ενέργεια. Τον έβλεπες να βρίσκεται παντού και να συμμετάσχεις το παιχνίδι.

Πισάρο: Είχε και αυτός δράση στο ματς. Δεν εμφανίστηκε αδιάφορος. Είχε περισσότερο νεύρο σε σχέση με άλλα ματς.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags