Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Aς κρατήσουν οι χοροί για τον Παναθηναϊκό - Να ξαναδούν όμως το ντέρμπι για να μην κάνουν ξανά τα ίδια
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-18 12:42:00

Aς κρατήσουν οι χοροί για τον Παναθηναϊκό - Να ξαναδούν όμως το ντέρμπι για να μην κάνουν ξανά τα ίδια

του Κώστα Γκόντζου
Aς κρατήσουν οι χοροί για τον Παναθηναϊκό - Να ξαναδούν όμως το ντέρμπι για να μην κάνουν ξανά τα ίδια

Ένα άθλιο παιχνίδι που δεν θα θυμόμασταν καν αν δεν έκρινε μία πρόκριση. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος

Μια πρόκριση εναντίον του αιώνιου αντιπάλου, μέσα στο γήπεδο του όπως κι αν έρχεται είναι πρόκριση, είναι ξέσπασμα χαράς και είναι αφορμή για πανηγύρια δικαιολογημένα και επιβαλλόμενα.

'Αλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος και ο λόγος που εγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δεν ήταν, ούτε τεστ ικανότητας, ούτε δοκιμή, ούτε αφορμή για να δεις πόσο καλός είσαι σαν ομάδα, αν έπαιξες καλά, αν έγιναν λάθη και όλα τα σχετικά.

Αυτά και λογικά, θα σε απασχολούσαν αν στην διαδικασία των πέναλτι, ήσουν εσύ ο άτυχος της βραδιάς, ήσουν εσύ ο χαμένος, οπότε αντικειμενικά θα έψαχνες να βρεις αν τα έκανες όλα σωστά, αν έφταιξες σε κάτι και δεν πήρες το αποτέλεσμα που ήθελες όσο διαρκούσε το παιχνίδι και έφτασες έτσι να παίζεις την πρόκριση στην ρουλέτα των πέναλτι και μια σειρά άλλα.
Αυτά από χθες το βράδυ, θα απασχολούν τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ασχοληθεί μόνο με την πρόκριση και τίποτα άλλο.
Βέβαια αυτό ισχύει και... ανάποδα.
Όσο αδόκιμο και άνευ λόγου και ουσίας είναι δηλαδή, το να κατσεις μετά από μια τέτοια πρόκριση να δεις αν έπαιξες καλά, αν ήσουν αυτός που έπρεπε αν...αν... αν, τόσο αδόκιμο και επιεικώς κωμικό είναι το να κάτσεις να βγάλεις αγωνιστικά συμπεράσματα που τα τραβάς απ' τα μαλλιά για να φτάσουν στα ύψη, μόνο και μόνο επειδή στην ρουλέτα των πέναλτι ήσουν τελικά εσύ ο τυχερός της βραδιάς και ο νικητής.

Πολύ περισσότερο που το συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν κυριολεκτικά άθλιο ποδοσφαιρικά, ήταν μια αναμέτρηση που αν δεν περιείχε το στοιχείο ενός νοκ αουτ παιχνιδιού και μιας πρόκρισης, όχι απλά δεν θα απασχολούσε κανέναν την επόμενη της διεξαγωγής του, αλλά δεν το... έγραφε καν ο χάρτης των αναμετρήσεων ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Απ' αυτή την άποψη, μπορεί ο καθένας να κρατήσει ό,τι θέλει από αυτό το παιχνίδι.
Και σίγουρα οι παίκτες και οι προπονητές και των δύο ομάδων πρέπει να το δουν και να το ξαναδούν για να εμπεδώσουν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν σε τέτοια -και όχι μόνο- παιχνίδια.

Αλλά είπαμε.
Αυτά δεν είναι κουβέντες της στιγμής και της μέρας για τον Παναθηναϊκό.
Μετράει προφανώς και καλά κάνει, μόνο την πρόκριση.

Και κρατάει επίσης μόνο αυτή.

Η συνέχεια άλλωστε είναι τόσο κοντινή και τόσο απαιτητική και για την επόμενη φάση του κυπέλλου αλλά και κυρίως για την μάχη στο πρωτάθλημα, που τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.
Οπότε απλά και προς το παρόν... ας κρατήσουν οι χοροί


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυρίζει σελίδα ο ΠΑΟ - Κάνει τη διαφορά πλέον ο Βέρμπιτς, "φαινόμενο" ο Κώτσιρας - "Kαμπανάκι" για Τερίμ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags