Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται - 1+1 ποιοτικές μεταγραφές - Επιστρέφει… αγκαστικά στο "10" ο Μάρκος Αντόνιο
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-20 21:20:00

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται - 1+1 ποιοτικές μεταγραφές - Επιστρέφει αναγκαστικά στο "10" ο Μάρκος Αντόνιο

Εύα Σαράντη
Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται - 1+1 ποιοτικές μεταγραφές - Επιστρέφει αναγκαστικά στο "10" ο Μάρκος Αντόνιο

Η ώρα των αποδείξων και οι "πινελιές" που χρειάζεται η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Δικέφαλος είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται πλέον σε τρεις διοργανώσεις και στέλνει τα μηνύματά του. Η Εύα Σαράντη γράφει στο Sportdog.gr...

Το πρώτο βήμα για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος έγινε με 4άρα για τον ΠΑΟΚ έναντι του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, συνιστώντας τη μοναδική ομάδα που παραμένει «ζωντανή» και στις τρεις διοργανώσεις. ΑΕΚ και Ολυμπιακός απώλεσαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στους «8» της εγχώριας διοργάνωσης δεδομένου πως οι προγραμματισμένοι αγώνες τους κρίθηκαν ανεπιτυχώς για εκείνους στη «ρουλέτα» των πέναλτι με Άρη και Παναθηναϊκό αντιστοίχως και ως εκ τούτου τέθηκαν εκτός συνέχειας.  

Ένα «πανόραμα» που με μία πρώτη ανάγνωση φαντάζει ιδανικό για τον ΠΑΟΚ σε μία διοργάνωση που δικαιωματικά φέρει το όνομά του δεδομένης της αποτελεσματικότητάς του τα τελευταία έτη. Και λαμβάνοντας υπόψιν τα μηνύματα που έδωσε το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πρώτο αγώνα με τους Σερραίους, αντιλαμβάνεται πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται και την ώρα των αποδείξεων, εκεί που προσμετρώνται και κρίνονται όλα φωνάζει εμφατικά «παρών». 

Κατόπιν της όλης προσπάθειας που γίνεται στους Θεσσαλονικείς κερδήθηκε όχι μόνο το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση, με την επαναληπτική αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας να μετατρέπεται σε διαδικαστικού χαρακτήρα ματς αλλά και το δικαίωμα για αποσυμφόρηση, «ανάσες» ξεκούρασης σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη ενόψει του απαιτητικού προγράμματος που έπεται για τον ΠΑΟΚ και πάει λέγοντας. Τι κρατάει λοιπόν; 

Fact No1. Ξεκινώντας από τον Μάρκος Αντόνιο που ξαναβρίσκει τον εαυτό του μετά τον τραυματισμό που επιβράδυνε την αγωνιστική του ετοιμότητα, εκ των πραγμάτων και όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στα χαφ, η τοποθέτησή στο «10» φαντάζει αναγκαστική. Ναι, έχασε αρκετό έδαφος στον εσωτερικό ανταγωνισμό της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου πλέον οι συνδυασμοί διδύμων φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει», εντούτοις, η μετατόπισή του πίσω από το μοναδικό προωθημένο επιθετικό προσφέρει διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ διά στόματος πρωτίστως του Ράζβαν Λουτσέσκου. 

«Δυστυχώς και γι’ αυτόν και για την ομάδα υπήρχε αυτή η μακρά και δύσκολη περίοδο του τραυματισμού, που… τιμώρησε και αυτόν αλλά και την ομάδα καθώς στερήθηκε έναν παίκτη με τη δική του ποιότητα και τα δικά του χαρακτηριστικά. Οι άλλοι παίκτες κέρδιζαν εκείνο το διάστημα ρυθμό και αυτοπεποίθηση με τις συνεχόμενες νίκες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Πάλεψε για να επιστρέψει, έδωσε τον δικό του αγώνα.  

Έδινε τα πάντα για να επιστρέψει αλλά ήταν δύσκολο να βγει κάποιος άλλος και να μπει εκείνος στη θέση τους. Ως δεκάρι μπορεί να μας δώσει κάτι διαφορετικό σε δύσκολες στιγμές και σε σημαντικά ματς. Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, είναι γρήγορος, είναι έξυπνος, είναι πολύ υπεύθυνος στα τρεξίματα και στο πρέσινγκ, διαβάζει το παιχνίδι καλά και έχει καλές επιστροφές. Άρα είναι μια επιλογή και βήμα-βήμα θα δούμε αφού είναι μια μακρά περίοδος με πολλά παιχνίδια». 

Fact No2. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ οφείλει να προσθέσει στο δυναμικό του έξυπνες «πινελιές» ποιότητας προσανατολισμένος σε εκείνη και συνεπώς κάθε ενδεχόμενο ποσοτικής ενίσχυσης ρίχνεται στο κενό, δεν υφίσταται πόσω μάλλον σε ένα μομέντουμ που τα λάθη στις τελικές επιλογές συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες και ενδεχομένως φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάτι που ξεκαθάρισαν και από τη Μ. Ασίας, με τους Θεσσαλονικείς να στοχεύουν σε πρώτη φάση στην προσθήκη ενός δεξιού μπακ και δευτερευόντως εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το timing κινηθούν και για έναν μεσοεπιθετικό.  

Προφανώς, ο Ζόαν Σάστρε προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την κουβέντα που γίνεται για ενσωμάτωση ενός δεξιού οπισθοφύλακα, φέρνοντας έντονη κινητοποίηση εντός ΠΑΟΚ. Με την υποσημείωση και της τελευταίας χρονιάς του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενός ποδοσφαιριστή που ουκ ολίγες φορές μετατοπίστηκε στα δεξιά. Από τη στιγμή δε που ο Λευτέρης Λύρατζης αποχώρησε προκειμένου να ανακτήσει αγωνιστικά λεπτά στον Αστέρα Τρίπολης γίνεται αντιληπτό πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια νέα δεδομένα και εξελίξεις. 

Το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση είναι πως ο ΠΑΟΚ με το υλικό που διαθέτει στην αμυντική του γραμμή σφύζει από υγεία, έχοντας μάλιστα να επιδείξει και την ευχέρεια που έχουν τα άκρα του τόσο στη δημιουργία καταστάσεων στην αντίπαλη άμυνα, όσο και στο σκοράρισμα. Κάτι που συνιστά αναμφίβολα ένα σπάνιο χαρακτηριστικό. Μπάμπα Ράχμαν και Ζόαν Σάστρε έχουν προσθέσει το λιθαράκι τους στις τελευταίες αναμετρήσεις σε επίπεδο σκοραρίσματος και ως εκ τούτου η προσθήκη ενός ακόμη πιο έμπειρου ποδοσφαιριστή μπορεί να αναβαθμίσει εντελώς τα συγκεκριμένα ατού του συνόλου χωρίς να αλλοιώσει την εικόνα που βγάζει ο Δικέφαλος. 

Αναφορικά με την άμυνα και την απουσία του Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ, ο ΠΑΟΚ καλείται να το... ψάξει περισσότερο σε επίπεδο συνδυασμών, ωστόσο, το δείγμα γραφής που αφήνει φαντάζει άκρως ικανοποιητικό. Έχοντας αναδείξει πρωτίστως ένα δικό του «παιδί» που ταλαιπωρήθηκε αρκετά μετά τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό που αποκόμισε. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που λαμβάνοντας υπόψιν τα εγκωμιαστικά σχόλια του Ράζβαν Λουτσέσκου για την αγωνιστική του ετοιμότητα φρόντισε να... απαντήσει: «Σίγουρα είναι ωραίο να ακούς εγκωμιαστικά σχόλια από τον προπονητή σου. Δουλεύω και δούλεψα παρά πολύ, γιατί είχα και μια ατυχή στιγμή με τον τραυματισμό μου που άφησε πολύ καιρό έξω. Έχω ένα προσωπικό - οικογενειακό πρόβλημα το τελευταίο διάστημα αλλά το έχω αφήσει στην άκρη γιατί πάνω απ' όλα είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να τα ξεχνάμε όλα και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα». 

Fact No3. Σαφώς, το σημαντικότερο που απομονώνει ο ΠΑΟΚ έτσι όπως διαμορφώνεται στη μεγάλη εικόνα είναι το τελικό αποτέλεσμα. «Γιατί μας επιτρέπει να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού» όπως επισήμανε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Καμία αποσιώπηση όμως δε νοείται να γίνει στο κίνητρο των ποδοσφαιριστών δεδομένου πως παρά το γεγονός πως ο Πανσερραϊκός έχασε ευκαιρίες με το... καλημέρα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ προσέγγισε εξαιρετικά το παιχνίδι μην αφήνοντας περιθώρια που ενδεχομένως μπορούσαν να αποβούν μοιραία.  

Με την πρώτη υπό πίεση κατάσταση που αντιμετώπισε στα καρέ του «απάντησε» αμέσως με το τέρμα του Ιβάν Νάσμπεργκ και από τη στιγμή που «ξεκλειδώθηκε» όλα μετέπειτα πήραν το δρόμο τους. Ενός δρόμου που ο τερματισμός του και το πρόσημό του θα μπει στο φινάλε. Με τον ΠΑΟΚ ζωντανό και στις τρεις διοργανώσεις, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα! 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντου" Ολυμπιακού για τον Νο1 στόχο του ΠΑΟΚ - Κίνηση ΑΕΚ για Έλληνα άσο - Το... παλεύει ο Μανωλάς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags