Facebook Pixel Μεταγραφές, "Μπάκα" και... κάζο για ΠΑΟ - "Μπαμ" Ατρόμητου με ήρωα Τσιντώτα και μοιραίο Ιωαννίδη! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-24 23:00:00

Μεταγραφές, "Μπάκα" και... κάζο για ΠΑΟ - "Μπαμ" Ατρόμητου με ήρωα Τσιντώτα και μοιραίο Ιωαννίδη! (Vid)

Sportdog Team
Μεταγραφές, "Μπάκα" και... κάζο για ΠΑΟ - "Μπαμ" Ατρόμητου με ήρωα Τσιντώτα και μοιραίο Ιωαννίδη! (Vid)

Τεράστια νίκη για τους Περιστεριώτες και γερό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ατρόμητος πέρασε με 2-1 από την έδρα του Παναθηναϊκού και έχει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει ρεβάνς. Φοβερή ανατροπή για τους Περιστεριώτες οι οποίοι άντεξαν μέχρι τέλους!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να αρχίσει τον αγώνα με τις μεταγραφές να μπαίνουν στο βασικό σχήμα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο. Στο τέρμα βρέθηκε ο Πολωνός Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι, με τους Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς στα δύο άκρα και τους Ούγκο, Ακαϊντίν στο κέντρο της άμυνας. Οι Βιλένα, Μπακασέτας, Αράο βρέθηκαν στο κέντρο και ο Τζούρισιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Αϊτόρ, Μαντσίνι στα δύο άκρα.

Ο Ατρόμητος έκανε 7 αλλαγές σε σχέση με το διασυρμό από την ΑΕΚ και ο Ίλιτς διάλεξε τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, με τους Αθανασίου, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Τσακμάκη, Βρακά στην άμυνα και τους Έντερ, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα, Έρλινγκμαρκ και Αντζιέλσκι από τη μέση και μπροστά.

''Έβρεξε'' γκολ στο πρώτο μέρος!

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν αποφασιστικά την αναμέτρηση, με τους παίκτες του Τερίμ να μπαίνουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι με στόχο να βρουν γρήγορο γκολ. Στο 10ο λεπτό ο Τάσος Μπακασέτας σούταρε έξω από την περιοχή και στην πρώτη του τελική ως παίκτης του Παναθηναϊκού, σημάδεψε το δοκάρι και το 0-0 έμεινε.

Στο 11', όμως, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έδωσε την μπάλα στον Φίλιπ Τζούρισιτς, αυτός την ''έσπασε'' για τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και αυτός με ωραίο τελείωμα σημείωσε το 1-0. Το Τριφύλλι συνέχισε με την ίδια ορμή και μετά το τέρμα, με τον Ισπανό να χάνει την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Το πρώτο μισό των 45 λεπτών ανήκε στον ΠΑΟ και το δεύτερο στον Ατρόμητο!

Οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν σε 1-1, όταν ο Έρλινγκμαρκ δοκίμασε τα πόδια του και ο Ντραγκόφσκι έκανε σημαντική απόκρουση. Το ριμπάουντ το πήρε ο Αντζιέλσκι, ο οποίος δε λάθεψε και σκόραρε. Η ομάδα του Ίλιτς άγγιξε και το δεύτερο γκολ με τον Γιουμπιτάνα στο 33ο λεπτό, αλλά ο Πολωνός κίπερ των γηπεδούχων δήλωσε ξανά παρών.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ταχύτατη ανατροπή στο 42', με τον Γιουμπιτάνα να βρίσκει δίχτυα αυτή τη φορά. Ο Ατρόμητος ξεδίπλωσε έξοχη αντεπίθεση και πήρε προβάδισμα ενόψει δεύτερου ημιχρόνου!

Κράτησε το τεράστιο διπλό!

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός άρχισε με μεγάλη ένταση από το 46ο λεπτό και ύστερα, με τον Ούγκο να χάνει ευκαιρία στο 48ο λεπτό. Ο ίδιος εκτέλεσε ξανά στο 52', όμως η μπάλα και πάλι δε βρήκε στόχο. Η πίεση εντεινόταν προϊόντος του χρόνου και στο 54' ο Βιλένα δοκίμασε τα πόδια του με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Στο 58' ο Ακαϊντίν έκανε τελική κι αυτός, χωρίς πάντως να βάζει δύσκολα στον κίπερ του Ατρόμητου.

Ο Τερίμ παρενέβη στο ματς και στο 60' έβγαλε Κώτσιρα και Βιλένα, για να βάλει Βαγιαννίδη και Μπερνάρ με τον Έλληνα μπακ να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ένα λεπτό αργότερα ο Τάσος Μπακασέτας τροφοδότησε υπέροχα τον Αϊτόρ, του σουτ οποίου πέρασε εκτός εστίας. Στο 67' ο Βαλένσια σπατάλησε μοναδική στιγμή για το 1-3 με την προσπάθειά του να καταλήγει εκτός εστίας.

Στο 71' οι Μπακασέτας και Αράο αντικαταστάθηκαν από Ρούμπεν Πέρεθ και Φώτη Ιωαννίδη. Στο 72ο λεπτό ο Μπερνάρ με κεφαλιά δε σημάδεψε εστία μετά από εξαιρετική σέντρα ακριβείας του Αϊτόρ. Στο 75' ο Βραζιλιάνος έχασε κι άλλη ευκαιρία, με τον Τσιντώτα να τον κερδίζει. Ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Αϊτόρ για την ισοφάριση. Στο 86' ο Ασεβέδο χτύπησε τον Ιωαννίδη και μέσω παρέμβασης του VAR, ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Έλληνας στράικερ λάθεψε από τα 11 βήματα και δε σημείωσε το 2-2, καθώς ο Τσιντώτας απέκρουσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61' Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71' Πέρεθ), Βιλένα (61' Μπερνάρ), Τζούριτσιτς, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Μπακασέτας (71' Ιωαννίδης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Αθανασίου, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65' Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Βρακάς (65' Βαλένσια), Έντερ, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα (65' Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Αντζιέλσκι (90+4' Βέργος).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags