Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τάσος Μπακασέτας: "Δράματα" στην Τούμπα, φτιαγμένος για ΠΑΟΚ ο Μπακασέτας - Πανωλεθρία Μπερνάρ, ρισκαδόρος Ούγκο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-24 23:38:00

Θα έχει... δράμα στην Τούμπα - "Φτιαγμένος" για ΠΑΟΚ ο Μπακασέτας - Πανωλεθρία Μπερνάρ, ρίσκα Ούγκο!

του Νίκου Στεργίου
Θα έχει... δράμα στην Τούμπα - "Φτιαγμένος" για ΠΑΟΚ ο Μπακασέτας - Πανωλεθρία Μπερνάρ, ρίσκα Ούγκο!

Η πρώτη ήττα Τερίμ, δεν είναι καταστροφή, είχε και καλά! Ο Παναθηναϊκός έχασε στην έδρα του, σε έναν αγώνα που ο Μπακασέτας έβγαλε λίγη από την κλάση του, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα άρεσαν όμως οι Πράσινοι είναι στα σχοινιά λόγω της αφλογιστίας τους στο δεύτερο μέρος.

Αν ''η τέχνη του ποδοσφαίρου είναι να χάνεις τα σωστά παιχνίδια", όπως έχει πει και ο Γιούργκεν Κλοπ, τότε ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα αναγνωριζόταν ως μια ομάδα που κατέχει το άθλημα. Οι Πράσινοι μπορεί να ηττήθηκαν στην έδρα τους, για πρώτη φορά στην εποχή Τερίμ (1-2 από τον Ατρόμητο), όμως αυτό το αποτέλεσμα μόνο καταδικαστικό δεν είναι. Υπάρχει η ρεβάνς και τα πάντα θα κριθούν από το Τριφύλλι. Αυτό που έχει σημασία είναι τα ''καμπανάκια'' που χτύπησαν στο ματς με τον Ατρόμητο να μην επαναληφθούν με τον ΠΑΟΚ, γιατί τότε θα υπάρξουν... δράματα.

Έλεγχος στην πρώτη εμφάνιση των μεταγραφών με το πρόσημο να είναι θετικό

Ο Τερίμ διάλεξε να αρχίσει τους Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι, Σαμέτ Ακαϊντίν, Βίτορ Ούγκο και Τάσο Μπακασέτα ως βασικούς. Οι 3 από τους 4 έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ακαϊντίν για πρώτη φορά ήταν στο αρχικό σχήμα.

Ο Πολωνός κίπερ παίρνει θετικότατο βαθμό, σε ένα ματς που μέχρι το 14' δεν είχε αγγίξει την μπάλα, όμως στη συνέχεια δήλωσε παρών. Έκανε φοβερές και κρισιμότατες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Έρλινγκμαρκ και Γιουμπιτάνα αποσοβώντας βέβαιες παραβάσεις και σίγουρα έκανε ένα γλυκόπικρο ντεμπούτο λόγω του τελικού σκορ.

Πάμε στο αμυντικό δίδυμο Ακαϊντίν - Ούγκο. Ο Τούρκος στόπερ έβγαλε λύσσα για κάθε διεκδικούμενη μπαλιά, ήταν απροσπέλαστος στο ψηλό παιχνίδι και έβγαλε την υποχρέωση στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Βίτορ Ούγκο ήταν πιο ρισκαδόρος, έψαχνε τις προωθημένες μεταβιβάσεις είτε κεντρικά είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ήταν σαφώς πιο ενεργός σε φάση κατοχής. Αμυντικά έκανε ένα ''τσαφ'' που παραλίγο να κοστίσει, όμως το πρώτο δείγμα του μόνο αρνητικό δεν είναι.

Ο Τάσος Μπακασέτας δε χρειάζεται συστάσεις. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ήταν επιδραστικός, μιας και πέτυχε το δοκάρι στην πρώτη του τελική ως παίκτης του Παναθηναϊκού, συνεισέφερε στο 1-0, έφτιαξε φάσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο. Βοηθούσε τόσο κεντρικά έξω από το κουτί, όσο και δεξιά παίζοντας είτε με Μαντσίνι είτε με Τζούρισιτς. Το αποτύπωμά του ήταν έντονο και φώναξε πανέτοιμος για Τούμπα!

Ο κίνδυνος με ΠΑΟΚ και ο Μπερνάρ που ό,τι έφτιαχνε, το γκρέμιζε!

Στα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο έχει δύο διαστήματα: στο πρώτο επικρατεί ο Παναθηναϊκός, στο δεύτερο ο Ατρόμητος ''σημαδεύει'' κάθε αδυναμία του Τριφυλλιού στο ανοιχτό γήπεδο. Αν οι παίκτες του Τερίμ κάνουν τέτοια λάθη με τον ΠΑΟΚ, όπως να δέχονται με τέτοια άνεση ευκαιρία από δικό τους κόρνερ ή να απειλούνται κεντρικά σε φάση που υπάρχει... αθρόα συγκέντρωση ποδοσφαιριστών τους,  υπάρχει κίνδυνος για χοντρή και μη αναστρέψιμη ζημιά!

Στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι ενέτειναν την πίεσή τους, εγκλώβισαν τους Περιστεριώτες στο δικό τους μισό και ξεκίνησαν από νωρίς το ''σφυροκόπημα''. Ο Τερίμ πέρασε αντί του Βιλένα τον Μπερνάρ σε μια προσπάθεια να πλησιάσει η ομάδα του ακόμη περισσότερο την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος δε δικαίωσε την πίστη του προπονητή του και έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες σε μια εμφάνιση που έδειξε πόσο σπουδαία μεταγραφή είναι αυτή του Τάσου Μπακασέτα! Το χαμένο πέναλτι του Ιωαννίδη ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα παιχνίδι που για τον ΠΑΟ πήγαν όλα στραβά κι ανάποδα...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάση που θα συζητηθεί: Η τεράστια ευκαιρία του Μαντσίνι - Υπάρχει πέναλτι και αποβολή; (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags