Facebook Pixel Επική ανατροπή και πρόκριση ο ΠAO - Απίθανη γκολάρα Μλαντένοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 20:56:00

Επική ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό - Απίθανη γκολάρα Μλαντένοβιτς στο 90+5’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επική ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό - Απίθανη γκολάρα Μλαντένοβιτς στο 90+5’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι απέκλεισαν τον Ατρόμητο με νίκη θρίλερ στο Περιστέρι (2-0) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρβο αμυντικό!
 

Ένα... τρελό γκολ του Μλαντένοβιτς στο 90+5' απέτρεψε την παράταση και χάρισε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

 

Οι Πράσινοι έκαναν το 1-0 με τον Πέρεθ ισοφαρίζοντας την ήττα τους στο πρώτο ματς (1-2), ήταν καλύτεροι σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, έχασαν ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μλαντένοβιτς να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά!

 

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε την παράταση, που θα προσέθετε ακόμα μεγαλύτερη κόπωση στα πόδια των παικτών πριν από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ.

Αν και πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά νωχελικός και προβλέψιμος στο πρώτο διάστημα του αγώνα, αδυνατώντας να βρει διαδρόμους απέναντι στην σφιχτή και εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Ατρομήτου. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ από μία στημένη φάση στο 5' όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ με σέντρα και ο Πέρεθ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά.

Το παιχνίδι "κύλησε" με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν την κατοχή αλλά να χαρακτήριζεται από αρκετά "φλυαρία" στο παιχνίδι του και τον Ατρόμητο να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Η ομάδα του Περιστερίου είχε ένα σουτ του Κιβρακίδη, που έφυγε αρκετά άουτ στο 16', όμως η καλύτερή της φάση σημειώθηκε στο 28'. Ο Αντζιέλσκι τροφοδότησε τον Βαλένσια, αυτός βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε πάνω σε συμπαίκτη του που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Πράσινοι είδαν τον Μπακασέτα να σουτάρει πολύ ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 20' και δεν είχαν κλασική ευκαιρία, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να βρουν τη λύση με τον πλέον απρόσμενο πρωταγωνιστή. Μετά από φάση διαρκείας ο Ακαϊντίν "έστρωσε" με το κεφάλι στον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, από νέο κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ακαϊντίν σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Ατρόμητου, ψάχνοντας δεύτερο γκολ και στο 57’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς πάτησε στην περιοχή και γύρισε προς τον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε με τη μία πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 60’ από τακουνάκι του Γερεμέγεφ, ο Τσέριν πάτησε στην περιοχή και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, όμως το τελείωμά του πήγε πάνω στον γκολκίπερ του Ατρόμητου, ο οποίος μπλόκαρε.

Δύο λεπτά μετά (62’) ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε την μπάλα στο όριο της περιοχής και πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε από υπόδειξη του VAR Σπύρου Ζαμπαλά, καθώς ο Σουηδός φορ ήταν ακάλυπτος την στιγμή της πάσας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και η επιμονή του επιβραβεύτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Μπερνάρ, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα προς τον Σέρβο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή, απίθανη κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους «πράσινους» χαρίζοντας στην ομάδα του μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (87’ Πομώνης), Έντερ Γκονζάλεθ (86’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90’ Φριντγιόνσον), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (68’ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (90’+6’ , Τσέριν, Παλάσιος (90+6’ Γεντβάι), Μπακασέτας (90’+7’ Βιλένα), Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags