Facebook Pixel Στα ημιτελικά με 5άρα! Γκολάρες από Τζίμα, Ζίβκοβιτς, Τόμας και Κωνσταντέλ
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-31 22:48:00

Στα ημιτελικά με 5άρα! Γκολάρες από Τζίμα, Ζίβκοβιτς, Τόμας και Κωνσταντέλια (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Στα ημιτελικά με 5άρα! Γκολάρες από Τζίμα, Ζίβκοβιτς, Τόμας και Κωνσταντέλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 5-0 επικράτησε ο ΠΑΟΚ του Πανσερραϊκού και προκρίθηκε στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-0 του Πανσερραϊκού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Το σκορ άνοιξε ο Τζίμας, το 2-0 έγινε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν Ρικάρντο και Τόμας.

Rotation ο Λουτσέσκου

Με εκτεταμένο rotation παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Ρ. Σοάρες, Μιχαηλίδη, Νέσμπεργκ και Σάστρε. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Σβαμπ και Τσιγγάρας, ενώ δεκάρι έπαιξε ο Μ. Αντόνιο. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Κωνσταντέλιας, στη δεξιά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Τζίμας.

Πρωταγωνιστής ο Ζίβκο – Γκολ από Τζίμα-Αντρίγια

Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που έκανε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ζίβκοβιτς όμως έκανε δύο διαδοχικές αποκρούσεις στην πρώτη προσπάθεια σε τετ α τετ ου Μούργου και στη συνέχεια στον Άλεξιτς. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 13’ όταν έπαιξε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σβαμπ έβγαλε ωραία παλιά για τον Τζίμα, ο Κάτσικας όμως πρόλαβε και μάζεψε τη μπάλα πριν ο επιθετικός των γηπεδούχων πλασάρει.

Στο 20’ όμως οι «ασπρόμαυροι» συνεργάστηκαν άψογα, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Κωνσταντέλια, ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Σάστρε που «έσπασε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Τζίμας με ωραία εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν! Ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα και σε έξι λεπτά σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Μετά από αντεπίθεση, που δημιουργήθηκε από κλέψιμο και μπαλιά του Μιχαηλίδη, ο Αντρίγια σούταρε δυνατά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ όμως έβαλε και άλλα γκολ. Άργησε βέβαια, γιατί έπεσε αρκετά ο ρυθμός με τις αλλαγές και την κοιλιά που έκανε το παιχνίδι. Στο 82’ ο Μάρκος Αντόνιο έδωσε στον Ράφα Σοάρες, που έκανε το γύρισμα και ο Αντρέ Ρικάρντο με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Μπράντον Τόμας έγραψε το 4-0, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ.

Γιατί δεν είχε μιλήσει ακόμα ο Κωνσταντέλιας. Ο "Ντέλιας" κρατά τη μπάλα μακρυά από την περιοχή και παρά την πίεση του Στάικου, έδωσε στον Ζίβκοβιτς, εκείνος έκανε κούρσα, ξαναγύρισε στον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ που ήλεγξε και εκτέλεσε για το 5-0.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags