Facebook Pixel Φέτος είναι η χρονιά του: Ο Άρης πήρε νίκη... μισή πρόκριση με φοβερό Βέλε
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 21:31:00

Φέτος είναι η χρονιά του: Ο Άρης πήρε νίκη... μισή πρόκριση με φοβερό Βέλεθ! (Hls)

Sportdog Team
Φέτος είναι η χρονιά του: Ο Άρης πήρε νίκη... μισή πρόκριση με φοβερό Βέλεθ! (Hls)

Τεράστιο διπλό για τους Θεσσαλονικείς και γερό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο, καθώς ο Φραν Βέλεθ σκόραρε με καταπληκτική κεφαλιά και έτσι οι Θεσσαλονικείς είναι αγκαλιά με την πρόκριση!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Σε ένα παιχνίδι που σήμανε την οριστική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και με τον κόσμο του Παναιτωλικού να δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να αλλάξει τερματοφύλακα και παρέταξε την ομάδα του με τους εξής 11: Τσάβες, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Τορεχόν, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι, Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο.

Ο Άκης Μάντζιος, από την άλλη, έβαλε κίπερ τον Χουλιάν Κουέστα, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μόουζες Οντουμπάτζο, Φραν Βέλεθ, Γιακούμπ Μπράμπετς, Μαρτίν Μοντόγια, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή, το δίδυμο ήταν το Μπίργκερ Βερστράτε - Βλαντιμίρ Νταρίντα, έχοντας τον Μάνου Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες της επίθεσης άρχισαν οι Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Κίκε Σαβέριο, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Λορέν Μορόν στην κορυφή.

Όλα στο μηδέν σε γεμάτο πρώτο μέρος!

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με ορμή και αποφασιστικότητα για γρήγορο γκολ, με τον Άρη να ψάχνεται στα πρώτα λεπτά. Στο 4' οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν με κεφαλιά του Σουλεϊμάνοφ, ενώ στο 7ο λεπτό ο Μορόν δεν πρόλαβε να εκτελέσει σε τετ-α-τετ με τον Ισπανό να είναι εκτεθειμένος. Στο 10' οι γηπεδούχοι δήλωσαν ''παρών'' με το σουτ του Σενγκέλια να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Κουέστα και στο 14' έχασαν σπάνια ευκαιρία!

Μετά από φάουλ, ο Τορεχόν πήρε την κεφαλιά την οποία έβγαλε μετά δυσκολίας ο Κουέστα και στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης του Παναιτωλικού σούταρε αλλά ο Ισπανός κίπερ είπε ''όχι'' δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά. Οι Θεσσαλονικείς από εκείνο το σημείο, ισορρόπησαν την κατάσταση και προστάτευσαν την εστία τους. Στο 30ο λεπτό άγγιξαν και το 0-1, όταν ο Μπράμπετς βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή από σέντρα του Σουλεϊμάνοφ, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε άουτ την μπάλα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πάτησε γκάζι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και κυνήγησε λυσσασμένα το γκολ. Στο 41ο λεπτό ύστερα από ξαιρετική πάσα του Μάνου Γκαρθία, προέκυψε τετ α τετ του Σαβέριο ο οποίος νικήθηκε από τον Τσάβες. Η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρος ήταν μια κεφαλιά του Μορόν στο 43' και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Ο Βέλεθ ήταν ο ήρωας για τον Άρη!

Στο 49' ήρθε η πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Σουλεϊμάνοφ να κάνει τελική προσπάθεια αλλά ο Τσάβες ήταν εκεί και έβγαλε. Οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να κυριαρχήσουν στο γήπεδο και τα κατάφεραν, ενώ στο 56ο λεπτό ο Σαμόρα πήρε τη θέση του Σαβέριο και πήγε δίπλα στον Λορέν Μορόν. Η πίεση του Άρη ήταν υψηλή και απέδωσε καρπούς στο 64'.

Ο Μάνου Γκαρθία έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βέλεθ έκανε την κίνηση από πίσω και στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1! Ο Πετράκης προσπάθησε να αντιδράσει και... ανακάτεψε την τράπουλα στα τελευταία λεπτά βάζοντας μέσα τον Καρέλη και αλλάζοντας πλήρως την επίθεση της ομάδας του.

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη στο 90ο λεπτό. Ο Βέλεθ αποπειράθηκε να σκοράρει με ένα φοβερό πλασέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 92ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος απέβαλε τον Μαυρία, όμως με την παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφασή. Στο 90+8' ο Μπρούνο Ντουάρτε σούταρε από την περιοχή αλλά δε βρήκε εστία και το ματς τελείωσε με 0-1 για τον Άρη!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι (77' Πέρεζ), Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (Φ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (71' Λομόνακο), Πέδρο (77' Καρέλης).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (90' Ντουκουρέ), Νταρίντα (90' Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70' Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (56' Σαμόρα), Μορόν (89' Ανσαριφάρντ).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags