Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Αυτοκράτορας" στην Τούμπα ο ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-14 21:25:00

"Αυτοκράτορας" στην Τούμπα ο ΠΑΟ - Άλμα για τελικό με "χτύπημα" Σπόραρ - Χαμός στη ρεβάνς (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου
"Αυτοκράτορας" στην Τούμπα ο ΠΑΟ - Άλμα για τελικό με "χτύπημα" Σπόραρ - Χαμός στη ρεβάνς (Vids)

Με "χρυσό" σκόρερ τον Σπόραρ στο 53' ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαίο διπλό (0-1) από την Τούμπα και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Χαμός προς το τέλος του αγώνα και αποβολές για Μπακασέτα και Τάισον.

Ύστερα από έναν ημιτελικό γεμάτο ένταση ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, με σκόρερ τον εξαιρετικό Αντράζ Σπόραρ και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πράσινοι είχαν ένα τρομερό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου βρήκαν το νικητήριο τέρμα (53') και έχασαν ορισμένες πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με τον Δικέφαλο να μην απειλεί σημαντικά μετά το γκολ του Τριφυλλιού, παρά μόνο στις καθυστερήσεις (93'), όταν ένα σουτ του Μεϊτέ κόντραρε δύο φορές και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Πώς παρατάχθηκαν

Με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Μιχαηλίδη-Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, με τους Ράφα Σοάρες και Γιόνι Ότο στα δύο άκρα της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή οι Σβαμπ και Τσιγγάρας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τριάδα οι Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο (ξεκίνησε αντί του Κωνσταντέλια που έμεινε εκτός αποστολής λίγο πριν τον ημιτελικό), Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ήταν ο Μπράντον Τόμας.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Ντραγκόφσκι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, οι Γεντβάι-Αράο ήταν οι δύο στόπερ, ο Μλαντένοβιτς ήταν αριστερά και ο Κώτσιρας δεξιά. Πέρεθ, Τσέριν ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους τον Μπακασέτα. Στα άκρα της επίθεσης έπαιξαν οι Μπερνάρ, Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Το ματς

Καλύτερα στην αναμέτρηση μπήκε ο Παναθηναϊκός, όντας αρκετά κινητικός στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Μόλις στο 6', μετά από ωραία ανάπτυξη και πάσα του Μπερνάρ, ο Σπόραρ έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να απειλήσει, ενώ στο 8' ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά η τελική του απόφαση ήταν κάκιστη. 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και στο 13' έχασε σημαντική φάση με τον Ντεσπόντοφ, που αστόχησε προ κενής εστίας. Στο 21' ο Δικέφαλος απείλησε δύο φορές, όμως ο Ντραγκόφσκι είπε "όχι" αρχικά σε προβολή του Τόμας και στη συνέχεια το σουτ του Ντεσπόντοφ πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά γρήγορο και ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να παίζουν για το γκολ και με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει ακόμα μία στιγμή στο 35' με τον Μπερνάρ, όταν ο Βραζιλιάνος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Κεντζιόρα με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση γενικά στο πρώτο μέρος, που έληξε δίχως τέρματα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Γερό "μπάσιμο" στο δεύτερο ημίχρονο έκανε -όπως και στο πρώτο- ο Παναθηναϊκός και μάλιστα ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 53', ύστερα από πανέμορφη ανάπτυξη των παικτών του Φατίχ Τερίμ. Οι Πράσινοι γύρισαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Κώτσιρας έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μπερνάρ επιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε, όμως στο... ριμπάουντ από κοντά ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο Τριφύλλι και ειδικά στον Σπόραρ, ο οποίος στο 60' έφτασε μια ανάσα από δεύτερο τέρμα, όταν πήρε τρομερά την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από χαμηλή σέντρα του Μλαντένοβιτς, αλλά το πλασέ του απομάκρυνε σωτήρια και πάλι ο Κοτάρσκι, που είπε ξανά "όχι" στον Σλοβένο επιθετικό του Παναθηναϊκού στο 66' σε ωραίο σουτ εκτός περιοχής. 

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε... παγωμένος από την εξέλιξη στο δεύτερο μέρος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρά σε μαζεμένες αλλαγές με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα περίπου, βάζοντας στο παιχνίδι τους Μέιτε, Μουργκ, Τάισον και Σαμάτα. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε στο ενεργητικό του μια τρομερή στιγμή στο 75', όμως η κεφαλιά του αποσοβήθηκε εντυπωσιακά από τον Ντραγκόφσκι.

Λίγο πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών ο ημιτελικός έγινε... ροντέο, αφού οι Μπακασέτας και Τάισον είχαν μια αψιμαχία και πιάστηκαν λαιμό με λαιμό, με τον Έλληνα άσο του Τριφυλλιού να πέφτει στο έδαφος και στη συνέχεια τον διαιτητή του αγώνα να δίνει από μία κόκκινη κάρτα στον καθένα, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο αμφότερες τις ομάδες. 

 

Στο 87΄ο Τερίμ έριξε στην αναμέτρηση τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ και Βαγιαννίδη, γυρνώντας σε 3-5-1 το σύστημα προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, εντούτοις οι Πράσινοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αρχικά με σουτ του Μαντσίνι στο 88' και εν συνεχεία στο ίδιο λεπτό με σουτ του Κώτσιρα, τα οποία έβγαλε αμφότερα ο Κοτάρσκι. 

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε και το 93' είχε την μεγαλύτερη φάση του για να ισοφαρίσει, όταν ο Μεϊτέ σούταρε, η μπάλα κόντραρε δύο φορές και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι, που στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας το 0-1, σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό εν όψει της ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76' Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63' Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Αντόνιο (63' Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63' Τάισον), Τόμας (71' Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86' Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (86' Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69' Μαντσίνι), Σπόραρ (74' Ζέκα), Μπερνάρ (86' Βαγιαννίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags