Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 79-72 και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας! Εξαιρετική εμφάνιση του Μήτογλου, ανταγωνιστική μέχρι τέλους η Ένωση.

Μέσα Σλούκας και Κουζμίνσκας για ΠΑΟ και ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός είναι στην Κρήτη για να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν και ο Αταμάν υπολόγιζε για το ματς τον Κώστα Σλούκα, ενώ εκτός εξάδας ξένων έμεινε ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να μην έχει ούτε αυτός θέση στη δωδεκάδα.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, είχε διαθέσιμο τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αλλά ο Ζούρος δεν μπορούσε να βάλει τους Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρη Φλιώνη οι οποίοι είναι αμφότεροι τραυματίες, ενώ ο Λάνγκστον Χολ δεν είναι δηλωμένος στη λίστα του ΕΣΑΚΕ.

Μίλησε ο Μήτογλου των 17 πόντων στο πρώτο μέρος, δυνατή η ΑΕΚ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ναν να επιβεβαιώνει πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, χάνοντας βολή μετά από 67 σερί εύστοχες! Ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 5-0 με Γκραντ και Μήτογλου μετά το καλάθι του Μακρέι για το 6-2. Ο Κουζμίνσκας σημάδεψε σωστά μειώνοντας, αλλά ο Λεσόρ δήλωσε παρών. Ο Ραντλ ευστόχησε σε τρίποντο και ο Κουζμίνσκας λίγο μετά σημείωσε το 10-10. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα και το Τριφύλλι να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα με Γκριγκόνις και Μήτογλου για το 18-12. Ο Ραντλ με τρίποντο μείωσε ξανά και η πρώτη περίοδος έληξε με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να προηγείται με 20-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με ένα... μπλούπερ, καθώς ο Μόργκαν είχε όλο το χώρο και τον χρόνο για άνετο καλάθι αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια. Ο Νετζήπογλου πέτυχε το πρώτο καλάθι, για το 20-18 με τον Σλούκα να αντιδράει με σουτ μέσης απόστασης. Η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Αγραβάνη. Ναν και Ραντλ σκόραραν για ΠΑΟ και ΑΕΚ, με τους Πράσινους να φεύγουν με +4 χάρη σε βολές των Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου. Ο καλός Αγραβάνης μείωσε σε 30-28 και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα δυνατό σερί του Τριφυλλιού. Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου ήταν εύστοχοι και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με του 20 φορές Κυπελλούχους Ελλάδας να είναι στο +9, με το σκορ στο 39-30!

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο με καλάθι του Γκραντ, ενώ ο Κουζμίνσκας απάντησε αμέσως. Ο Γκριγκόνις εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 πόντους υπέρ των Πράσινων, με τον Κουζμίνσκας να σκοράρει με τρίποντο. Ναν και Λεσόρ πέτυχαν καλάθια για το 51-37, ενώ ο ''καυτός'' Κουζμίνσκας μείωσε εκ νέου. Ο Χουάντσο συνδέθηκε κι αυτός με το αντίπαλο καλάθι για το 55-41 και η ομάδα του Αταμάν έλεγχε απόλυτα το ρυθμό. Ο Ναν το πήρε πάνω του και ο Λεσόρ με καρφωματάρα έγραψε το 59-43. Ο Μακρέι σκόραρε 5 σερί πόντους για την Ένωση και διαμόρφωσε το 59-48, με το οποίο πήγαν οι ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Μακρέι να μειώνει σε μονοψήφιο νούμερο και ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση έκανε το 11ο λάθος του στην αναμέτρηση. Ο Κουζέλογλου μείωσε σε 59-52 και έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι. Χόλινς και Μήτογλου αντάλλαξαν... τρίποντες ''βόμβες'' για το 62-55 και το καλάθι του Γκραντ για το +9 των Πράσινων ανάγκασε τον Ζούρο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Χόλινς, Μήτογλου και Λεσόρ σκόραραν με τον Παναθηναϊκό να ανακτά τη διαφορά των 10 πόντων μετά από σουτ του Γκραντ για το 70-60. Ο Κουζμίνσκας μείωσε στους 8, όπως και λίγο αργότερα ο Νάιτ για το 72-64. Ο Κουζμίνσκας έκανε το 72-66 2 λεπτά πριν το φινάλε και το ματς έγινε ντέρμπι!

Ο Μακρέι μείωσε σε 72-67 με 1/2 βολές και ο Ματίας Λεσόρ πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας ενώ απέμεναν 1:22 λεπτά. Ο Γάλλος σέντερ δε λάθεψε και έγραψε το 74-67. Ο Χόλινς σημείωσε το 74-70 με τρίποντο και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο τέλος. Ο Κέντρικ Ναν πήρε την επίθεση και έκανε επιθετικό φάουλ βγαίνοντας με 5 παραβάσεις, με την Ένωση να έχει ευκαιρία και τον Αγραβάνη να κάνει λάθος πάσα. Ο Γκραντ πήγε στις βολές και έκανε το 76-70, με τον Κουζμίνσκας να μειώνει στους 4. Ο Γκριγκόνις έκανε το 78-72 και το τελικό σκορ ήταν το 79-72!

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: