Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από τις συνθέσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και από όλα τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα και να αντικατασταθούν από συνταξιούχους δικαστές, δικηγόρους και ειρηνοδίκες.

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης κλήθηκε να σχολιάσει μέσω του Metropolis 95,5 το συγκεκριμένο ζήτημα: ''Είχαμε κωμικοτραγικά γεγονότα κάποτε. Για να φανταστείτε υπήρχε Πρόεδρος Εφέσεων που έλεγε ποιος είναι αυτός με τα μαύρα στο γήπεδο και τρέχει. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε ένα τέτοιο καθεστώς. Όπως είναι το ποδόσφαιρο μας σήμερα η καλύτερη δυνατή λύση είναι να υπάρξει σχολή αθλητικών δικαστών και στελεχών όπου θα διορίζονται με διαφάνεια και αξιοκρατία. Θα πάμε χειρότερα από εκεί που ήμασταν κάποτε. Αυτό δεν είναι θεωρία κα πηγάζει από την εμπειρία που έχω στον χώρο. Όσον αφορά τον κ. Φλωρίδη που με ρωτάτε είναι ένας καλός και έντιμος άνθρωπος''.

Για το αν πιστεύετε ότι θα πέσει η ποινή του Τάισον: ''Αν χαρακτηριστεί η πράξη απώθηση ή ανάρμοστη σαφώς θα πέσει. Αν όχι τότε τόσο ο Τάισον, όσο και ο Μπακασέτας δεν θα αγωνιστούν στον  αγώνα Κυπέλλου στη Λεωφόρο''.