Facebook Pixel Κίτρινη... απόβαση για κούπα - Ο Άρης γλίτωσε το έμφραγμα στο φινάλε
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 20:54:00

Κίτρινη... απόβαση για κούπα - Ο Άρης γλίτωσε το έμφραγμα στο φινάλε - Χαμός στον τελικό με ΠΑΟ! (Vid)

Sportdog Team
Κίτρινη... απόβαση για κούπα - Ο Άρης γλίτωσε το έμφραγμα στο φινάλε - Χαμός στον τελικό με ΠΑΟ! (Vid)

Παρά το 0-0 στο "Κλ. Βικελίδης" οι Κίτρινοι έχοντας το 1-0 από το παιχνίδι του Αγρινίου κατάφεραν και άφησαν εκτός συνέχειας τον Παναιτωλικό, περνώντας στον τελικό Κυπέλλου μετά από 14 ολόκληρα χρόνια όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Άρης – Παναιτωλικός: Αποστολή... εξετελέσθη για τους Κίτρινους που μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν τους Αγρινιώτες στο "Κλ.Βικελίδης" μένοντας στο 0-0, όμως με... προίκα το 1-0 από το πρώτο παιχνίδι κατάφεραν και πήραν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 14 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που είχε συμβεί, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό όπως και το 2010. Οι παίκτες του Μάντζιου είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν την μεγάλη στιγμή για να σκοράρουν, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα, ανεβάζοντας ρυθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα και να στείλουν το ματς στην παράταση. 

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Κίτρινοι καθώς πριν καν συμπληρωθούν τα τρία λεπτά είχαν τρεις καλές στιγμές, με τα σουτ όμως των Σαμόρα, Νταρίντα να κοντράρουν στους αμυντικούς των φιλοξενούμενους, ενώ μια κεφαλιά του Βέλεθ, μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ. Στο 8’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Νταρίντα και λάθος απομάκρυνση του Μαυρία, ο Σουλεϊμάνοφ θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσάβες. Οι παίκτες του Μάντζιου θα είναι αυτοί που θα έχουν την κατοχή και θα συνεχίσουν να πιέζουν, θέλοντας να βρουν το γκολ, την ίδια στιγμή που οι Αγρινιώτες ήθελαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.Στο 20’ θα έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαυρία να κάνει εξαιρετική κίνηση και σέντρα από τα δεξιά, με τον Καρέλη να πιάνει τη κεφαλιά, η οποία όμως θα είναι αδύναμη και τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Μάλιστα όσο θα περνάει ο χρόνος οι ποδοσφαιριστές του Πετράκη θα ισορροπήσουν το παιχνίδι, κρατώντας σωστά την μπάλα και θέλοντας σιγά σιγά να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32’ θα έρθει ακόμα μια τελική προσπάθεια για τους Κίτρινους, με τον Σαμόρα να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα έχουν μια πολύ καλή στιγμή να σκοράρουν. Ο Οντομπάτζο θα κάνει το παράλληλο γύρισμα, με τον Σαμόρα να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Τσάβες θα αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας στου πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Μάντζιου θα έχουν νέα ευκαιρία, όταν ο Σουλεϊμάνοφ θα κάνει δυνατό σουτ από μακριά, με τον Τσάβες όμως να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν, ξανά, τα ηνία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να πιέσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, όμως τόσο οι καλές τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν την εστία του Τσάβες. Στο 65΄οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Μαυρία να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Ζοάο Πέδρο να προσπαθεί να κάνει την προβολή, αλλά τον Κουέστα να μπλοκάρει πριν ο αντίπαλός του κάνει τελική προσπάθεια. Ο αγώνας θα συνεχίσει να έχει ελάχιστες φάσεις στο δεύτερο μισό, με τους Κίτρινους όσο περνούσε ο χρόνος να κάνουν και διαχείριση του αγώνα, μιας και είχαν το υπέρ τους 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση, ενώ τους Αγρινιώτες να μην μπορούν να επωφεληθούν τους χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 86' οι παίκτες του Πετράκη θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπρούνο Ντουάρτε θα πάρει την κεφαλιά, πηδώντας πάνω από τους αμυντικούς του Άρη, με την μπάλα να ακουμπάει το δοκάρι του Κουέστα και να περνάει άουτ.Οι φιλοξενούμενοι φτάνοντας στο φινάλε θα ανεβάσουν την άμυνά τους, παίρνοντας παραπάνω ρίσκα, μιας και ήθελαν να φτάσουν στο τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση, Στο 90+3' ο Νταρίντα θα βρεθεί απέναντι στον Τσάβες χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 0-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τους Κίτρινους να επιστρέφουν στον τελικό Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 2010, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Σκόρερ: -

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι (90' Ζουλ), Βέλεθ (90 'Ρόουζ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79' Σαβέριο), Σαμόρα, Μορόν (79' Ανσαριφάρντ).

Παναιτωλικός: Τσάβες, Ταμπίτζε, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν (80' Λομόνακο), Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (81' Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε (Χουάνπι), Καρέλης (61΄Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (71’ Σέρχιο Ντίας)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags