Facebook Pixel Ο Μπαλτάκος κλείνει μάτι στο Πανθεσσαλικό! Δεν φοβάται ο Μπέος
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-09 17:48:00

Ο Μπαλτάκος κλείνει το μάτι στο Πανθεσσαλικό! "Καμία σχέση με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δεν φοβάται ο Μπέος" (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Ο Μπαλτάκος κλείνει το μάτι στο Πανθεσσαλικό! "Καμία σχέση με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ -  Δεν φοβάται ο Μπέος" (Vid)

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήρε θέση για το ζήτημα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, το οποίο και φέτος έχει γίνει σίριαλ.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο ορισμός της έδρας του τελικού του Κυπέλλου λαμβάνει διαστάσεις σίριαλ. Έτσι και φέτος το γήπεδο που θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι του θεσμού μονοπωλεί το ενδιαφέρον, μιας και στο παιχνίδι θα αναμετρηθούν δύο ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παναθηναϊκός και Άρης θα συναντηθούν ξανά 14 χρόνια μετά, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην έχουν βρεθεί ξανά σε τέτοιο αγώνα αυτό το διάστημα και να διψούν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Γι’αυτό εγείρουν ενστάσεις για την πραγματοποίηση της συνάντησης στο ΟΑΚΑ. Οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν το ματς να γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με την παρουσία κόσμου, κάτι που βρίσκει παραδοσιακά αντίθετο τον Αχιλλέα Μπεό. Το Sportdog σας ανέλυσε σε σχετικό ρεπορτάζ τα δεδομένα για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, οι οποίες αναιρούν η μία την άλλη για συγκεκριμένους λόγους.

Θέση για το θέμα πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στην εκπομπή «Παράθυρο στα Sports» στην τηλεοπτική συχνότητα του BlueSky το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2023. Ο ηγέτης της Ομοσπονδίας δέχτηκε ερώτημα από τηλεθεατή, για την τοποθεσία του τελικού και αν μπορεί να γίνει το ματς σε διαφορετικό γήπεδο από το ΟΑΚΑ αν συμφωνήσουν Άρης και Παναθηναϊκός.

«Η προκήρυξη λέει με σαφήνεια, όταν μία ομάδα είναι από την Αθήνα και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη, όπως εν προκειμένω, τότε ο αγώνας γίνεται στον Βόλο, ή σε μία ενδιάμεση πόλη. Την προκήρυξη εμείς δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, διότι αν την αλλάξεις τότε πέφτει η διοίκηση της ΕΠΟ. Ο μόνος τρόπος είναι να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες. Εάν δεν συμφωνήσουν τότε εμείς θα κάνουμε αυτό που λέει η προκήρυξη, δηλαδή ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο ή σε πόλη συναφή με τον Βόλο. Αν συμφωνήσουν να παίξουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη θα δούμε τί συμφώνησαν αυτοί και ανάλογα θα το αποφασίσουμε και εμείς. Αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης για την ανένδοτη στάση του Αχιλλέα Μπέου, υποστηρίζοντας, ότι οι φετινές συνθήκες είναι διαφορετικές όσον αφορά το Πανθεσσαλικό, κλείνοντας το μάτι προς την επιλογή του σταδίου του Βόλου. «Δεν ξέρω αν θα επιμείνει ο Μπέος). Δεν είναι οι ίδιες ομάδες. Πέρσι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο Πανθεσσαλικό το 2017. Αυτό είχε φοβίσει τον κ.Μπέο. Τον είχε θορυβήσει μάλλον όχι φοβίσει, γιατί δεν φοβάται εύκολα. Φέτος η αντιπαλότητα των δύο ομάδων δεν είναι ίδια», ήταν τα λόγια του Μπαλτάκου. 

Όπως και να έχει, η αγωνία δεν θα διαρκέσει για πολύ. Όπως είναι γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνεδρίαση στην ΕΠΟ από την Επιτροπή Κυπέλλου για να κλείσει το ζήτημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags